Follow us

Skin Detox | 3 τρόποι να αποτοξινώσεις την επιδερμίδα σου μέσα στο ΣΚ

Διάβασε το άρθρο

Έτσι ώστε η Δευτέρα να σε βρει ανανεωμένη.

MissBloom TEAM
αποτοξίνωση της επιδερμίδας Istock Photo

Οι καθημερινές καταπονήσεις, το περιβάλλον και η ρύπανση μπορούν να επηρεάσουν την επιδερμίδα με αποτέλεσμα μέσα στο ΣΚ να χρειάζεται κι αυτή ένα reset -ακριβώς όπως το μυαλό σου. Ιδού τα τρία dos που πρέπει να ακολουθήσεις τις επόμενες μέρες για να ξεκινήσεις την επόμενη εβδομάδα με φρέσκια, λαμπερή κι αναζωογονημένη επιδερμίδα:

Κάνε καθαρισμό προσώπου με ατμό

Η συσσώρευση σμήγματος και νεκρών κυττάρων στους πόρους κάνει την επιδερμίδα να δείχνει πιο θαμπή και τραχιά, ενώ συχνά συνοδεύεται και από εμφάνιση ακμής. Με τη βοήθεια του ατμού, οι πόροι του δέρματος διαστέλλονται και καθαρίζουν σε βάθος, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να φαίνεται πιο λεία και φρέσκια.

Αφού λοιπόν ξυπνήσεις το πρωί του Σαββάτου, κάνεις το μπάνιο σου και φας το πρωινό σου, βράσε αρκετό νερό σε μία κατσαρόλα ή στον βραστήρα. Βάλ'το σε ένα μεγάλο μπολ και φέρε το πρόσωπό σου πάνω από αυτό πριν καλύψεις το κεφάλι σου με μια πετσέτα, έτσι ώστε να "εγκλωβιστούν" οι ατμοί. Μείνε εκεί για 15-20 λεπτά μέχρι να ανοίξουν οι πόροι και να καθαρίσουν.

Κάνε μια αποτοξινωτική μάσκα

Αμέσως μετά, εφάρμοσε μία σούπερ θρεπτική μάσκα ομορφιάς, όπως η Urban Skin Detox Sheet Mask της NIVEA, η οποία χάρη στη σύνθεσή της με πράσινο τσάι καθαρίζει κι αποτοξινώνει την επιδερμίδα μέσα σε 10 μόλις λεπτά, ενώ παράλληλα την προστατεύει από περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Skin Detox | 3 τρόποι να αποτοξινώσεις την επιδερμίδα σου μέσα στο ΣΚ

Tip: Για επιπλέον αίσθηση δροσιάς, τοποθέτησε τη μάσκα στο ψυγείο πριν τη χρήση της και κάνε έπειτα από πάνω μασάζ με το αγαπημένο σου face roller. Μην παραλείψεις μετά να "κλειδώσεις" την υγρασία στην επιδερμίδα σου, εφαρμόζοντας την αγαπημένη σου κρέμα.

Επίλεξε προσεκτικά τις τροφές στο πιάτο σου

Ο πιο εύκολος τρόπος να δείχνει η επιδερμίδα σου υγιής και νεανική είναι υιοθετώντας ένα πολύχρωμο διαιτολόγιο. Απόφυγε λοιπόν το junk food και τις πολύ λιπαρές τροφές και γέμισε το πιάτο σου με φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως, που προσφέρουν βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες και όλα τα συστατικά που θεωρούνται απαραίτητα για την υγεία του σώματός σου.

Βάλε επίσης σαν στόχο την κατανάλωση πολλών υγρών κατά τη διάρκεια του ΣΚ. Μια από τις καλύτερες επιλογές, που μπορείς να κάνεις, είναι το πράσινο τσάι, το οποίο είναι πλούσιο σε κατεχίνες, που επιταχύνουν τη λειτουργία του συκωτιού και την παραγωγή αποτοξινωτικών ενζύμων.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ