Follow us

Το προϊόν που κάνει τα μαύρα στίγματα σε μύτη-μέτωπο-πιγούνι παρελθόν

Διάβασε το άρθρο

Πώς να απαλλαγείς οριστικά από τα ενοχλητικά μαύρα στίγματα στο σημείο T.

skin iStock

Εάν ανήκεις στις κοπέλες που εμφανίζουν μαύρα στίγματα στο σημείο Τ (μύτη, πηγούνι, μέτωπο), τότε ανήκεις σε μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού που ταλανίζεται από το συγκεκριμένο δερματικό θέμα.

Τι είναι τα μαύρα στίγματα;

Εύκολα μπορεί κανείς να εντοπίσει τα μαύρα στίγματα (ή αλλιώς, φαγέσωρες) στην επιδερμίδα, λόγω του σκούρου, συνήθως μαύρου, χρώματός τους αλλά και της προεξοχής τους από αυτήν. Δεν αποτελούν φλεγμονές όπως για παράδειγμα τα σπυράκια (γι' αυτό και δεν προκαλούν πόνο) και προκύπτουν εξαιτίας των φραγμένων τριχοθυλακίων. Τα τριχοθυλάκια περιέχουν την τρίχα και ένα σμηγματογόνο αδένα, που παράγει σμήγμα, το οποίο βοηθά το δέρμα να διατηρείται απαλό και ενυδατωμένο. Εάν το κανάλι του θυλακίου μπλοκαριστεί ή εάν εισέλθουν βακτήρια, ρύποι, υπολείμματα μακιγιάζ και άλλες ακαθαρσίες μέσα στον πόρο, εμφανίζεται μαύρο στίγμα.

Στην ουσία τα μαύρα στίγματα είναι συνδυασμός σμήγματος και νεκρών κυττάρων στο εσωτερικό των πόρων, που οφείλουν το σκούρο χρώμα τους στην επαφή με τον αέρα που το οξειδώνει.

Δεν έχουν ωστόσο την τάση να εμφανίζουν μαύρα στίγματα όλοι οι τύποι επιδερμίδας. Τα μαύρα στίγματα είναι συνήθως "προνόμιο" των μικτών ή λιπαρών τύπων δέρματος, που υπερπαράγουν λιπαρότητα και σμήγμα είτε στο σημείο Τ (μικτές επιδερμίδες) είτε σε όλο το πρόσωπο (λιπαρές επιδερμίδες). Είναι πιθανό βέβαια να εμφανιστούν μαύρα στίγματα και σε άλλους τύπους επιδερμίδας, ιδίως αν δεν γίνεται σωστός και εντατικός καθαρισμός και/ή απολέπιση, ώστε να απομακρύνονται ρύποι, υπολείμματα μακιγιάζ και νεκρά κύτταρα.

Φυσικά, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που ευνοούν την εμφάνισή τους πέρα από τον ελλιπή καθαρισμό και αυτοί μπορεί να είναι η ηλικία (εφηβεία), οι ορμονικές διαταραχές, το στρες, ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής, ακόμα και η κληρονομικότητα.

Η λύση

Υπάρχει ένα προϊόν που καλό είναι να μην λείπει από το μπάνιο σου, ιδίως αν έχεις λιπαρή ή μικτή επιδερμίδα και παρατηρείς ότι τα μαύρα στίγματα κάνουν συχνά την εμφάνισή τους στο πρόσωπό σου, και αυτό δεν είναι άλλο από τις ειδικές ταινίες για το σμήγμα.

Εμείς σου προτείνουμε τις ταινίες Clear-Up Strips της NIVEA που αφαιρούν αποτελεσματικά το σμήγμα από τους κλειστούς πόρους και απελευθερώνουν την επιδερμίδα από τη σκόνη, αναζωογονώντας την και βελτιώνοντας την όψη των ορατών, διεσταλμένων πόρων.

Το προϊόν που κάνει τα μαύρα στίγματα σε μύτη-μέτωπο-πιγούνι παρελθόν

Τα Clear-Up Strips ενεργοποιούνται με το νερό και κολλούν στα μαύρα στίγματα και τις ατέλειες για να καθαρίσουν σε βάθος την επιδερμίδα, χαρίζοντας μια αξεπέραστη αίσθηση φρεσκάδας χάρη στο ευχάριστο άρωμα λεμονιού.

Είναι κατάλληλα για περιοχές του προσώπου που δεν είναι λείες (όπως για παράδειγμα η μύτη) χάρη στην ειδική απαλή και εύκαμπτη υφή τους.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ