Follow us

5 λαχταριστά scrubs σώματος για βελούδινη επιδερμίδα και (αισθητή) μείωση της κυτταρίτιδας

Η απολέπιση σώματος είναι must αν θες υπέροχη επιδερμίδα πριν το καλοκαίρι.

legs iStock

Η απολέπιση σώματος ανήκει σε εκείνα τα τελετουργικά ομορφιάς που καλό είναι να γίνονται όλο τον χρόνο και όχι μόνο λίγο πριν τις καλοκαιρινές σου διακοπές, καθώς μόνο έτσι δίνεις τον απαραίτητο χρόνο στο δέρμα σου να ωφεληθεί από τα πλεονεκτήματά της - γιατί έχει πολλά. Παρ' όλα αυτά, τώρα είναι μια καλή περίοδος να ξεκινήσεις τη σωστή περιποίηση για να προλάβεις να δεις βελτίωση στο σώμα σου.

Γιατί πρέπει να κάνω απολέπιση (και) στο σώμα;

Αρχικά, με την απολέπιση απομακρύνεις από την επιφάνεια του δέρματος όλα τα νεκρά κύτταρα, τα βακτήρια και τους ρύπους που αναγκαστικά συσσωρεύονται από τον αέρα, την τριβή του σώματος με τα ρούχα αλλά και κάθε άλλο προϊόν που μπορεί να φοράς (πχ κρέμες σώματος). Καταλαβαίνεις λοιπόν πόσο αναγκαία είναι για να νιώσεις και πάλι το δέρμα σου λείο, απαλό και ενυδατωμένο.

Baby soft hands | Τα 5 καλύτερα scrubs για μεταξένια απαλότητα στα χέρια

Πέρα από το ότι εξομαλύνει την υφή του δέρματος, η απολέπιση είναι γνωστή και για το ότι κάνει θαύματα στην κυτταρίτιδα - βλ. dry brushing. Κι αυτό γιατί, όπως και με το dry brushing, έτσι και με τη βοήθεια των απολεπιστικών προϊόντων, δημιουργείται μια ελαφριά ή πιο έντονη τριβή στο σώμα καθώς το εφαρμόζεις με κυκλικές κινήσεις μασάζ, που αυξάνει την τοπική αιμάτωση και την τοπική μικροκυκλοφορία με αποτέλεσμα να αποβάλλονται οι τοξίνες και να εξομαλύνεται η υφή του δέρματος. Με λίγα λόγια, η όψη του φλοιού πορτοκαλιού βελτιώνεται χάρη στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στο σώμα.

Ταλαιπωρημένες φτέρνες | Πώς θα τις περιποιηθείς σωστά για να είσαι έτοιμη το καλοκαίρι

Τέλος, με την απολέπιση αυξάνεις την αποτελεσματικότητα των τοπικών θεραπειών που εφαρμόζεις στην περιοχή (βλ. κρέμες, λάδια κλπ), βοηθώντας τα να εισχωρήσουν βαθύτερα στο δέρμα και να σου χαρίσουν τη μεταξένια απαλότητα που ζητάς.

10 ήπια απολεπιστικά προσώπου για την πιο λαμπερή, μεταξένια επιδερμίδα ever

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά απολεπιστικά προϊόντα που μπορούν να σε βοηθήσουν, και μάλιστα είναι οικονομικά αλλά και αποτελεσματικά. Θα τα βρεις σε υπέροχες, λαχταριστές μυρωδιές που θα σε ξετρελάνουν.

Δες παρακάτω τα 5 δικά μας αγαπημένα scrubs σώματος που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις ονειρεμένη επιδερμίδα:

Hot Salt Body Scrub Firming & Sculpting, Natura Siberica

Hot Salt Body Scrub Firming & Sculpting, Natura Siberica

Θερμαντικό απολεπιστικό με άλατα κατά της κυτταρίτιδας που περιέχει έλαιο βιολογικής αρκεύθου, σιβηρικό αλάτι rapa, επιλόβιο και μέλι από την οροσειρά Altai. Η θερμαντική επίδραση του απολεπιστικού βοηθάει τα δραστικά συστατικά να διεισδύσουν ακόμα πιο βαθιά στα κύτταρα της επιδερμίδας.

Sugar Body Scrub Apricot & Mango, Messinian Spa

Sugar Body Scrub Apricot & Mango, Messinian Spa

Scrub με απαλή σύνθεση με 99% συστατικά φυσικής προέλευσης, εμπλουτισμένο με κόκκους φυσικών κρυστάλλων ζάχαρης, Π.Ο.Π. οργανικό ελαιόλαδο Καλαμάτας, έλαιο βερίκοκου και βούτυρο καριτέ. Έχει πλούσια υφή, θρέφει, ενυδατώνει, καθαρίζει και απολεπίζει σε βάθος, απομακρύνει ρύπους και νεκρά κύτταρα, χαρίζοντας στην επιδερμίδα σας απαλή, μεταξένια και πιο λεία υφή. Είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος, ακόμα και για πολύ ξηρή επιδερμίδα.

Body Nutri Scrub Απολέπισης, Lierac

Body Nutri Scrub Απολέπισης, Lierac

Το Scrub Απολέπισης είναι ένα προϊόν τριπλής δράσης που απολεπίζει, απαλύνει και τονώνει για αποτέλεσμα νέας επιδερμίδας. Με σύνθεση από 95% από συστατικά φυσικής προέλευσης με φίνο άρωμα, η υφή του με λεπτούς κόκκους συνδυάζει την πούδρα από φλοιό αμυγδάλου με καστανή ζάχαρη και βούτυρο καριτέ για να προετοιμάσει την επιδερμίδα για την περιποίηση του σώματος.

Luxurious Body Scrub Icing Sugar, Intermed

Luxurious Body Scrub Icing Sugar, Intermed

Φυσικό απολεπιστικό σώματος που τονώνει και αναζωογονεί το δέρμα, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και βοηθά στην ανάπλαση του δερματικού ιστού. Η μοναδική του σύνθεση αποτελείται από εκχυλίσματα βοτάνων και βιταμίνες και ενισχύεται από την έντονη απολεπιστική δράση των αμυγδάλων και luffa, δίνοντας στο δέρμα μια ασύγκριτη λάμψη και ζωντάνια.

Αφροδίτη Θαλασσινό Αλάτι Απολέπισης για Σμίλευση Σώματος, Fresh Line

Αφροδίτη Θαλασσινό Αλάτι Απολέπισης για Σμίλευση Σώματος, Fresh Line

Αντικυτταριδικό απολεπιστικό σώματος με ένα μοναδικό συνδυασμό από θαλασσινό αλάτι, πλούσια φυτικά λάδια και αιθέρια έλαια, που συμβάλλει στην αποτοξίνωση, τη σύσφιξη και την τόνωση του θαμπού δέρματος, αφήνοντάς το λείο, απαλό και αναζωογονημένο. Το θαλασσινό αλάτι απολεπίζει  αποτελεσματικά την επιδερμίδα, έτσι ώστε να εισχωρήσουν σε βάθος όλα τα δραστικά συστατικά για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Τα πλούσια φυτικά λάδια θρέφουν, προσφέρουν βαθιά ενυδάτωση και ενισχύουν την ελαστικότητα του δέρματος. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ