Follow us

Πώς φεύγει το βερνίκι νυχιών από τα ρούχα, το χαλί, τα έπιπλα και τα μαλλιά

Απλά ακολούθησε αυτές τις συμβουλές και...ό,τι έγινε, θα μείνει μεταξύ μας.

πώς φεύγει το μανό από τα ρούχα Istock Photo

Σε όλες μας έχει συμβεί. Βάφεις αμέριμνη τα νύχια σου στο σαλόνι και είτε επειδή είσαι από τη φύση σου απρόσεκτη, είτε επειδή χτύπησε το κουδούνι και τρόμαξες, είτε απλά επειδή χώρισε το αγαπημένο σου ζευγάρι στη σειρά που έβλεπες, έχυσες λίγο βερνίκι πάνω σου, στο τραπέζι ή -ακόμα χειρότερα- στο χαλί. Και τώρα; Μην πανικοβάλλεσαι! Παρακάτω θα μάθεις ακριβώς πώς φεύγει το μανό από τα ρούχα, το χαλί, τα έπιπλα αλλά και τα μαλλιά και μην ανησυχείς, ό,τι έγινε, θα μείνει μεταξύ μας:

Τα 10 καλύτερα ανατολίτικα αρώματα για το φθινόπωρο

Πώς φεύγει το μανό από τα ρούχα

Σε καμία περίπτωση μην τρίψεις το ρούχο γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι να κάνεις το βερνίκι να εισχωρήσει πιο βαθιά στο ύφασμα. Όσο ακόμα ο λεκές είναι φρέσκος, απομάκρυνε όσο περισσότερο βερνίκι νυχιών μπορείς χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι. Στη συνέχεια χρησιμοποίησε λίγο nail polish remover, τεστάροντας πρώτα σε ένα "κρυφό" σημείο του ρούχου ότι δεν ξεβάφει. Αν το ξεβαφτικό νυχιών δεν αποτελεί επιλογή, τόσο δοκίμασε να ψεκάσεις το λεκέ με λίγο hairspray και στη συνέχεια -και στις δύο περιπτώσεις- πλύνε αμέσως το ρούχο με το απορρυπαντικό που χρησιμοποιείς συνήθως.

Director's Note: Αν τίποτα δεν μοιάζει να λειτουργεί, μην αγχωθείς. Υπάρχει πάντα η επιλογή να πας το ρούχο στο καθαριστήριο, όπου θα μπορέσουν να το περιποιηθούν κατάλληλα και να αφαιρέσουν πλήρως το λεκέ.

Αυτό είναι το χρώμα νυχιών που κάνει κάθε γυναίκα πιο ελκυστική κι ερωτεύσιμη

Πώς φεύγει το μανό από το χαλί

Τι χρώμα είναι το χαλί; Αν είναι λευκό μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα nail polish remover χωρίς ασετόν για να αφαιρέσεις τον λεκέ. Αν πάλι είναι σκουρόχρωμο δοκίμασε το τρικ με το hairspray ή διαφορετικά απευθύνσου στους ειδικούς aka στο καθαριστήριο.

Πώς φεύγει το μανό από τα μαλλιά

Αν το βερνίκι είναι ακόμα υγρό, χρησιμοποίησε λίγο nail polish remover χωρίς ασετόν για να το απομακρύνεις. Αν πάλι έχει στεγνώσει, χρησιμοποίησε λίγο conditioner ή έλαιο μαλλιών για να το μαλακώσεις και τελικά να το απομακρύνεις.

Πώς φεύγει το μανό από τα έπιπλα

Σε καμία περίπτωση -επαναλαμβάνουμε, σε καμία περίπτωση- μην χρησιμοποιήσεις ασετόν σε ξύλο. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να αφαιρέσεις το βερνίκι του επίπλου και να δημιουργήσεις ακόμα χειρότερους λεκέδες. Ψέκασε την περιοχή με μπόλικο hairspray και αφού το αφήσεις για 20'', σκούπισέ το. Ίσως χρειαστείς να επαναλάβεις αρκετές φορές τη διαδικασία, αλλά στο τέλος ούτε που θα θυμάσαι πού ήταν ο λεκές.

Η Jennifer Lopez έβαψε τα νύχια της στο αγαπημένο χρώμα των σχεδιαστών για το φετινό φθινόπωρο

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ