Follow us

Οι καλύτερες λευκαντικές κρέμες προσώπου που θα βρεις στο φαρμακείο της γειτονιάς σου

Διάβασε

Οι κρέμες που κάνουν παρελθόν τις καφέ κηλίδες από τον ήλιο, αλλά και τη γήρανση της επιδερμίδας.

λευκαντική κρέμα προσώπου Istock Photo

Οι κηλίδες αποτελούν την πιο συχνή μορφή υπερμελάγχρωσης και τις περισσότερες φορές είναι ακίνδυνες. Μπορεί να εμφανιστούν για πολλούς λόγους: Μετά από την έκθεση στον ήλιο, λόγω φλεγμονής (πχ ακμή), λόγω κάποιας ορμονικής αλλαγής (πχ εγκυμοσύνη), αλλά και με το πέρασμα του χρόνου και τη φυσική γήρανση της επιδερμίδας. Αν θέλεις να τις μειώσεις για καθαρά αισθητικούς λόγους τότε αυτό που χρειάζεσαι είναι μία λευκαντική κρέμα προσώπου. Μην ψάξεις μακριά. Τις καλύτερες κρέμες κατά των κηλίδων θα τις βρεις στο φαρμακείο της γειτονιάς σου:

Οι 7 καλύτερες κρέμες ματιών με υαλουρονικό οξύ που θα βρεις στο φαρμακείο της γειτονιάς σου

Ποια συστατικά να αναζητήσεις

Βιταμίνη C: Χαρίζει λάμψη κι αντιοξειδωτική προστασία στην επιδερμίδα, περιορίζοντας σημαντικά το σχηματισμό της μελανίνης.

Αζελαϊκό οξύ: Είναι ιδανικό και για την υπερμελάγχρωση και τα σημάδια ακμής, καθώς φωτίζει την επιδερμίδα μόνο στο σημεία που υπάρχει περίσσια μελανίνη, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα "ανοίξει" το χρώμα όλου του προσώπου.

AHA: Τα Άλφα Υδροξυοξέα, όπως το γλυκολικό και το γαλακτικό οξύ, κάνουν χημική απολέπιση στην επιδερμίδα, μειώνοντας έτσι τις υπερμελαχρώσεις και βελτιώνοντας εντυπωσιακά τον τόνο της επιδερμίδας.

Νιασιναμίδη: Εκτός από το ότι χαρίζει λάμψη στην επιδερμίδα, απαλύνει τυχόν δυσχρωμίες, βελτιώνει τη μικροκυκλοφορία και περιορίζει τη φλεγμονή.

Σημάδια ακμής; Τα 3 ενεργά συστατικά που πρέπει να εντάξεις στη ρουτίνα σου

Director's Choice | Οι καλύτερες λευκαντικές κρέμες προσώπου στο φαρμακείο

Spot End Day Cream, Frezyderm

Spot End Day Cream, Frezyderm

Η λευκαντική κρέμα προσώπου της Frezyderm περιέχει συνδυασμό τριπλού συστήματος λεύκανσης και αντηλιακής προστασίας κι έτσι προλαμβάνει τις δυσχρωμίες και αντιμετωπίζει τις κηλίδες ηλικίας, τις κηλίδες που οφείλονται στον ήλιο, τις πανάδες λόγω εγκυμοσύνης και αλλά και τις κηλίδες από τη χρήση καλλυντικών. 

Depiderm Anti-Brown Spot Intensive Night Cream, Uriage

Depiderm Anti-Brown Spot Intensive Night Cream, Uriage

Αυτή η εντατική κρέμα νυκτός μειώνει τις καφέ κηλίδες και χαρίζει ομοιομορφία στον τόνο του δέρματος χάρη στη σύνθεσή της, η οποία συνδυάζει καταπραϋντικά, αντιοξειδωτικά, και ενεργά συστατικά κατά των ατελειών, που οφείλονται σε δυσχρωμίες. 

White Objective Fluide, Bioderma

White Objective Fluide, Bioderma

H λευκαντική κρέμα προσώπου White Objective Fluide δρα κατά των καφέ κηλίδων χάρη στην κατοχυρωμένη ευρεσιτεχνία WO®, αλλά και τη βιταμίνη C, η οποία φωτίζει την επιδερμίδα. Περιέχει επίσης φίλτρα Anti-UVA-UVB για προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία και τον κίνδυνο εμφάνισης καφέ κηλίδων.

Melascreen Depigmenting Intense Care, Ducray

Melascreen Depigmenting Intense Care, Ducray

Το αζελαϊκό οξύ στη σύνθεση της κρέμας Melascreen Depigmenting Intense Care αναστέλλει το ένζυμο που εμπλέκεται στη σύνθεση της μελανίνης (τυρισινάση) και διορθώνει την υπερμελάγχρωση. Το γλυκολικό οξύ από την άλλη λειαίνει το δέρμα επιταχύνοντας την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας και ευνοεί τη δράση του αζελαϊκού οξέος βελτιστοποιώντας τη διείσδυσή του στα ανώτερα στρώματα της επιδερμίδας.

Pigmentclar Cream UV SPF 30, La Roche-Posay

Pigmentclar Cream UV SPF 30, La Roche-Posay

 Σε 4 εβδομάδες χρήσης της Pigmentclar Cream UV SPF 30, οι κηλίδες μειώνονται σημαντικά, ενώ η επιδερμίδα δείχνει αισθητά πιο φωτεινή, πιο ομοιόμορφη και νεανική.

Vinoperfect Instant Brightening Moisturizer, Caudalie

Vinoperfect Instant Brightening Moisturizer, Caudalie

Εκτός από Βινιφερίνη, ένα συστατικό 62 φορές πιο αποτελεσματικό από τη βιταμίνη C, η κρέμα ημέρας της σειράς Vinoperfect περιέχει επίσης νιασιναμίδη, η οποία χαρίζει ομοιόμορφο τόνο και μειώνει τις δυσχρωμίες. Ο συνδυασμός τους κάνει τη συγκεκριμένη κρέμα πραγματικό power house για τη θαμπή και με καφέ κηλίδες επιδερμίδα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ