Follow us

Αντιγήρανση στα 20s | Τα Do's και Don'ts για μια νεανική επιδερμίδα από νωρίς - και για πάντα

Εσύ πόσα από τα Do's ακολουθείς;

skin Pixel Formula

Η αντιγήρανση είναι ένα όρος που υπάρχει απλά σαν σκέψη στο μυαλό των περισσότερων γυναικών που διανύουν τη δεκαετία των 20. Πολύ περισσότερο για τα κορίτσια που βρίσκονται στα early 20s τους, και που θεωρούν ότι αφορά περισσότερο τις μαμάδες τους και όλες τις γυναίκες που έχουν περάσει τα 40-45. Πράγματι, υπάρχει μια δόση αλήθειας στην παραπάνω θεώρηση, μιας και όλες οι "20something" κοπέλες έχουν υπέροχη, νεανική επιδερμίδα χωρίς ίχνος ρυτίδων. Αυτό που ωστόσο δεν ισχύει είναι ότι πρέπει να περιμένουν να φτάσουν τα 50 για να ξεκινήσουν να προσέχουν την επιδερμίδα τους, καθώς η σωστή περιποίηση και προσοχή από νεαρή ηλικία δρα προληπτικά και εξασφαλίζει φρέσκια, νεανική επιδερμίδα από νωρίς και για πάντα.

Η αντιγήρανση δεν αφορά εξάλλου μόνο την εφαρμογή αντιγηραντικών κρεμών και ορών που μάχονται τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες ή κηλίδες και πανάδες που εμφανίζονται με τον χρόνο. Όταν μιλάμε για αντιγήρανση που ξεκινά από νωρίς, αυτό που εννοούμε βασικά είναι η φροντίδα της επιδερμίδας με τα σωστά προϊόντα, τις σωστές κινήσεις και την προστασία της από τον ήλιο, που ιδίως σε νεαρές ηλικίες, αμελείται συχνά.

Sleeping beauty | 5 tips ομορφιάς για να ξυπνάς κάθε πρωί πιο όμορφη και φρέσκια από ποτέ

Αν διανύεις τη "χρυσή" δεκαετία των 20, δες παρακάτω τις συμβουλές μας για να "απαλύνεις" τις αναπόφευκτες επιπτώσεις του χρόνου στο πρόσωπό σου:

Τα Do's της σωστής περιποίησης στα 20s σου

#1. Ακολούθησε μια σωστή skincare ρουτίνα

Και όταν λέμε σωστή, εννοούμε αυτή που ταιριάζει στις δικές σου ανάγκες, ηλικία και τύπο επιδερμίδας. Μην ξεχνάς τα basics: τον καθημερινό καθαρισμό, πρωί και βράδυ, με ένα ήπιο cleanser που δεν θα σε αφυδατώνει καθώς και την ενυδάτωση με μια καλή κρέμα που θα σου εξασφαλίσει την υγρασία που χρειάζεται η επιδερμίδα σου. Αν θες, μπορείς να εντάξεις και έναν ορό στη φροντίδα του προσώπου σου. Μην επιβαρύνεις το πρόσωπό σου με συστατικά (πχ ρετινόλη) και κρέμες αντιγήρανσης που απευθύνονται σε μεγαλύτερες ηλικίες, καθώς εκτός του ότι δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα σε σένα, θα βαρύνουν και θα μπουκώσουν τους πόρους και την επιδερμίδα σου.

3 (πολύ απλά) skincare tips που θα ήθελε να γνωρίζει ο 20χρονος εαυτός σου

#2. Κάνε καλό ντεμακιγιάζ

Ένα από τα πιο συχνά λάθη που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες κάθε ηλικίας, και όχι μόνο οι νεότερες. Είτε αμελούν το ντεμακιγιάζ λόγω κούρασης (πχ μετά από ξενύχτι) είτε κάνουν μισές δουλειές από βιασύνη αφήνοντας, για παράδειγμα, τη μισή μάσκαρα στις βλεφαρίδες τους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα αφενός να επιβαρύνονται οι βλεφαρίδες, να ξηραίνονται και να γίνονται επιρρεπείς σε σπάσιμο, αφετέρου να μην καθαρίζεται σωστά η επιδερμίδα και οι πόροι και να εκδηλώνονται σπυράκια και ακμή.

How-to | Πώς να αφαιρέσεις αποτελεσματικά το βαρύ μακιγιάζ από το πρόσωπό σου

#3. Αντηλιακό πάντα και παντού

Δεν θα κουραστούμε ποτέ να λέμε ότι το αντηλιακό είναι το πιο σημαντικό προϊόν της καθημερινής ρουτίνας σου, όλη μέρα, όλον τον χρόνο, ακόμα κι όταν βρέχει. Δεν αρκεί να το φοράς μόνο πριν φύγεις από το σπίτι, οφείλεις να το ανανεώνεις συχνά μέσα στη μέρα, ιδίως αν σε βλέπει ο ήλιος. Έχει αποδειχτεί ότι η ηλιακή ακτινοβολία είναι υπεύθυνη για μεγάλο ποσοστό της (πρόωρης) γήρανσης, προκαλώντας λεπτές γραμμές, ρυτίδες, πανάδες και κηλίδες που κάνουν το πρόσωπο να δείχνει κουρασμένο και γερασμένο. Αυτό μπορείς να το πάθεις ακόμα κι αν είσαι 20 χρονών. Και δεδομένου του ότι στη χώρα μας ο ήλιος είναι τόσο δυνατός ακόμα και τον χειμώνα, καταλαβαίνεις πόσο κρίσιμο είναι να μην αμελείς την αντηλιακή προστασία ποτέ. Εν ανάγκη, αντικατάστησε την ενυδατική σου με το αντηλιακό, αν πρέπει να επιλέξεις κάτι από τα δύο.

#4. Κοιμήσου και φάε καλά

Προσπάθησε να κοιμάσαι καθημερινά 7-8 ώρες (και ιδανικά, τις "καλές" ώρες αποφεύγοντας το ξενύχτι) αλλά και να ακολουθείς μια υγιεινή διατροφή χωρίς αλκοόλ, τσιγάρο και ανθυγιεινές τροφές. Πολύ νερό, φρούτα, λαχανικά και μια μορφή άσκησης που θα ακολουθείς τακτικά, είναι μια συνταγή επιτυχίας που θα σου εξασφαλίσει νεανικό δέρμα για πολλά πολλά χρόνια.

#5. Μην ξεχνάς τα μάτια, τα χείλη και τον λαιμό

Η περιποίηση της επιδερμίδας μας δεν πρέπει να σταματά στο πρόσωπο. Οφείλεις να ενυδατώνεις και τον λαιμό, την περιοχή του στέρνου, τα χείλη και τα μάτια, καθώς είναι πολύ ευαίσθητες ζώνες που εμφανίζουν από νωρίς τα πρώτα σημάδια γήρανσης.

Τα Don'ts για να έχεις μια υπέροχη επιδερμίδα για πάντα

Σε πολύ γενικές γραμμές, είναι τα αντίθετα των παραπάνω κανόνων, αλλά πιο συγκεκριμένα καλό είναι να αποφεύγεις τα εξής:

Θες πιο φρέσκια, νεανική επιδερμίδα; 5 skincare κανόνες που προτείνουμε να ακολουθήσεις πιστά φέτος τον χειμώνα

#1. Να κάνεις σολάριουμ.

#2. Να καπνίζεις υπερβολικά.

#3. Να το παρακάνεις με το αλκοόλ ή να τρως μεγάλες ποσότητες ζάχαρης και γλυκών.

#4. Η υπερβολική καφεΐνη επίσης δεν κάνει καλό στην επιδερμίδα σου (δηλαδή πάνω από 2-3 καφέδες καθημερινά).

#5. Να κάνεις καθημερινά απολέπιση με σκληρά απολεπιστικά προϊόντα που αφυδατώνουν την επιδερμίδα και δημιουργούν ξηρότητα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ