Follow us

7 συμβουλές για να αποφύγεις τη θαμπή επιδερμίδα και το stressed skin

Αυτά που χρειάζεται η επιδερμίδα σου.

MissBloom TEAM
αφυδατωμένη επιδερμίδα iStock

Πολλές φορές παρατηρείς στον καθρέφτη, ότι το πρόσωπο σου έχει χάσει τη λάμψη του και δείχνει θαμπό και κουρασμένο. Αυτό σημαίνει ότι ο επιδερμιδικός φραγμός σου υπολειτουργεί. Κυριότερες αιτίες του θαμπού δέρματος είναι:

  • Η ελλιπής ενυδάτωση οδηγεί σε θαμπή επιδερμίδα γιατί μειώνει την υγρασία κάτω από την επιφάνεια του.
  • Οι ελεύθερες ρίζες που δημιουργούνται από τη βρωμιά και τη ρύπανση της ατμόσφαιρας, βλάπτουν το κολλαγόνο και διεγείρουν την παραγωγή χρωστικών, με αποτέλεσμα μία άτονη, κουρασμένη επιδερμίδα.
  • Οι ανθυγιεινές συνήθειες όπως το κάπνισμα, η έλλειψη άσκησης και μια διατροφή από επεξεργασμένα τρόφιμα που είναι πλούσια σε ζάχαρη, αλάτι και λίπος μπορούν να εξαφανίσουν τη φωτεινότητα της επιδερμίδας σας.
  • Το άγχος: όταν έχετε στρες η ροή του αίματος από το πρόσωπο πηγαίνει σε άλλα μέρη του σώματός σας με αποτέλεσμα μια λιγότερο ζωηρή εμφάνιση.
  • Το μακιγιάζ: εάν ξεχνάτε ν’ αφαιρέσετε το μακιγιάζ σας πριν πάτε για ύπνο, ουσιαστικά εμποδίζετε την επιδερμίδα σας ν’ ανανεωθεί γιατί οι πόροι είναι φραγμένοι και δεν αναπνέουν.

Τι πρέπει όμως να κάνεις για ν’ αποκτήσει η επιδερμίδα σου την υγιή λάμψη που επιθυμείις;

Να πλένεις το πρόσωπό σου με χλιαρό νερό και να το καθαρίζεις πρωί και βράδυ, κάνοντας μασάζ με κυκλικές κινήσεις για να βοηθήσεις τη ροή του αίματος.

Να ενυδατώνεις σωστά την επιδερμίδα σου χρησιμοποιώντας booster ενυδάτωσης πριν την ενυδατική κρέμα. Ένα booster θα σου προσφέρει το πρώτο κύμα πολύτιμης υγρασίας και θα ενισχύσει τη λειτουργία του επιδερμιδικού φραγμού. Το Mineral89 της Vichy είναι ιδανική επιλογή, καθώς βασίζεται στον μοναδικό συνδυασμό Ιαματικού Ηφαιστειακού Νερού της Vichy - για πρώτη φορά σε συγκέντρωση 89%, με Υαλουρονικό οξύ φυσικής προέλευσης. Η σύνθεσή του έχει μια εξαιρετικά λεπτόρρευστη, υδάτινη υφή του απορροφάται άμεσα, ενυδατώνει και αναζωογονεί την επιδερμίδα και την καθιστά πιο ανθεκτική ενάντια στη ρύπανση, το στρες, την κόπωση.

Να περιποιείσαι το πρόσωπό σου με μάσκα προσώπου που θα θρέψει το δέρμα σου.

Ν’ απολεπίζεις την επιδερμίδα σου για ν’ απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα.

Ν’ αφαιρείς το μακιγιάζ σου για ν’ απαλλαγείς από τη συσσωρευμένη βρωμιά και τα έλαια που φράζουν τους πόρους σου.

Να μειώσεις το στρες σου, δίνοντας στον εαυτό σου λίγο χρόνο κάθε μέρα για να ηρεμείς, χρησιμοποιώντας τεχνικές διαχείρισης του άγχους (ασκήσεις αναπνοής, γιόγκα, διαλογισμό). Επιπλέον όταν αντιμετωπίζεις έντονο στρες και φαίνεται στο πρόσωπό σου, χρησιμοποίησε το booster ανάπλασης και επανόρθωσης Mineral 89 Probiotic Fractions της Vichy που με την πανίσχυρη σύνθεση του προσφέρει αποδεδειγμένα, άμεση αλλά και μακράς διάρκειας δράση στα συμπτώματα του stressed skin. Είναι υποαλλεργικό, κατάλληλο ακόμα και για τα πιο ευαίσθητα δέρματα, χωρίς άρωμα, αλκοόλη, χρωστικές και σιλικόνες. Το Mineral 89 Probiotic Fractions μέρα με τη μέρα επαναφέρει την υγιή όψη της επιδερμίδας σου ενισχύοντας τους αμυντικούς μηχανισμούς της και αποκαθιστώντας τη λάμψη, την ελαστικότητα, την ομοιομορφία, την σφριγηλότητα, τις λεπτές γραμμές και την απαλή υφή της.

Ν’ αλλάξεις τη διατροφή σου, τρώγοντας άφθονα φρούτα, λαχανικά και τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες που είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και απαραίτητα λιπαρά οξέα. Επίσης, να κόψεις το τσιγάρο και ν’ ακολουθήσεις ένα πρόγραμμα καθημερινής άσκησης. Μην ξεχνάς να ενυδατώνεις και τον οργανισμό σου, πίνοντας τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό/ημέρα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ