Follow us

Beauty editor's picks | 5 overnight hair masks για να ξυπνάς με τα πιο λαμπερά μαλλιά ever

Με λίγα λόγια, πώς να αποκτήσεις μεταξένια μαλλιά ενώ κοιμάσαι.

hair Pixel Formula

Στοιχηματίζουμε ότι ξέρουμε τι είναι αυτό που σε ενοχλεί περισσότερο στο λούσιμο: ο χρόνος αναμονής μέχρι να δράσει η μάσκα μαλλιών - ναι, είναι πράγματι από τα πιο βαρετά πράγματα σε ό, τι αφορά την περιποίηση μαλλιών, ιδίως όταν πρέπει να περιμένεις όρθια στο ντους.

Δες τι συμβαίνει όταν αφήνεις τη μάσκα μαλλιών στα μαλλιά σου πολλές ώρες

Πώς χρησιμοποιούνται σωστά οι μάσκες μαλλιών

Κανονικά, οι περισσότερες μάσκες μαλλιών εφαρμόζονται μετά το σαμπουάν ή/και το conditioner, με τις οδηγίες να προτείνουν να τις αφήνουμε να δράσουν σε βρεγμένα μαλλιά από 20' έως 30᾽. Φυσικά, όταν κρυώνεις, και πολύ περισσότερο όταν βιάζεσαι να κοιμηθείς και να τελειώνεις με το θέμα "μαλλιά-στέγνωμα-φορμάρισμα κλπ", αυτό το μισάωρο φαντάζει αιώνας. Ούτε λόγος φυσικά να κάτσεις στο ντους μισή ώρα παραπάνω για να περιμένεις τη μάσκα να κάνει τη δουλειά της.

8 (αθώες) συνήθειες που μπορούν να καταστρέψουν τα μαλλιά σου

Σε αυτό το σημείο έρχονται οι overnight hair masks να σου "λύσουν" τα χέρια. Πρόκειται για ειδικές μάσκες που εφαρμόζεις σε στεγνά μαλλιά, λίγο πριν κοιμηθείς, φοράς το ειδικό σκουφάκι που υπάρχει στη συσκευασία τους και τις αφήνεις να δράσουν σε αυτά καθ᾽όλη τη διάρκεια της νύχτας. Μέσα σε 7-8 ώρες η μάσκα ενυδατώνει και θρέφει σε βάθος την τρίχα χωρίς να τίθεται κανένα θέμα αναμονής. Κατά τη διάρκεια της νύχτας άλλωστε, τα μαλλιά μπορούν πιο εύκολα να αναστρέψουν την καταπόνηση που έχουν υποστεί μέσα στην ημέρα, απορροφώντας καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά των προϊόντων περιποίησης. Με λίγα λόγια, αποκτάς τέλεια, απαλά μαλλιά ενώ... κοιμάσαι.

5 κλασικά λάθη στα μαλλιά που σε κάνουν να δείχνεις (πολύ) μεγαλύτερη

Όταν ξυπνήσεις πρέπει να την ξεβγάλεις με χλιαρό, άφθονο νερό και να στεγνώσεις καλά τα μαλλιά σου αν πρόκειται να βγεις. Αρκεί μία μάσκα την εβδομάδα για να σε ευγνωμονούν τα μαλλιά σου.

Note: Αν δεν έχεις στη διάθεσή σου μια overnight mask, μπορείς να πετύχεις παρόμοιο αποτέλεσμα εφαρμόζοντας την κανονική μάσκα μαλλιών σου πριν κοιμηθείς και να καλύψεις το κεφάλι σου με ένα σκουφάκι. Επίσης, οι overnight μάσκες λειτουργούν και αντίστροφα: εφαρμόζονται για όση ώρα θες, τις ημέρες που βιάζεσαι ιδιαίτερα και θες μια γρήγορη αναδόμηση και ενυδάτωση των μαλλιών.

Sleeping beauty | 5 tips ομορφιάς για να ξυπνάς κάθε πρωί πιο όμορφη και φρέσκια από ποτέ

Δες τις 5 αγαπημένες μας:

Bb. While You Sleep Overnight Damage Repair Masque, Bumble and bumble.

Bb. While You Sleep Overnight Damage Repair Masque, Bumble and bumble.

Μάσκα μαλλιών εμπλουτισμένη με έλαια καμέλιας και νυχτολούλουδου, που δρα όλη τη νύχτα ώστε να βοηθήσει στην αναδόμηση των ταλαιπωρημένων μαλλιών.

Honey Infused Hair Mask Hydrating And Nourishing Hair Mask, gisou

Honey Infused Hair Mask Hydrating And Nourishing Hair Mask, gisou

Mάσκα εντατικής θρέψης με σύνθεση που ενυδατώνει και αναζωογονεί τα μαλλιά, ενώ παράλληλα βελτιώνει την ελαστικότητα, τη λάμψη και την υγιή όψη τους. Εμπλουτισμένο με Μέλι Mirsalehi βιώσιμης προέλευσης από τον Κήπο των Μελισσών της Mirsaleh. Ως φυσικό υγραντικό συστατικό, το μέλι αποκαθιστά τη φυσική ισορροπία υγρασίας της τρίχας για πιο υγιή, πιο απαλά και πιο δυνατά σγουρά μαλλιά με λαμπερή όψη.

Silkamino™ Mega-Moisturizing Masker, Drunk Elephant

Silkamino™ Mega-Moisturizing Masker, Drunk Elephant

Θεραπεία βαθιάς περιποίησης που δυναμώνει, λειαίνει και μαλακώνει τα πολύ διψασμένα, κατεστραμμένα ή βαμμένα μαλλιά — χωρίς τη χρήση θειικών, σκληρών επιφανειοδραστικών ουσιών ή σιλικόνης που προκαλεί συσσώρευση υπολειμμάτων.

Overnight hair mask Cream mask and cap (coconut), Sephora Collection

Overnight hair mask Cream mask and cap (coconut), Sephora Collection

Kρεμώδη μάσκα για εφαρμογή το βράδυ και ένα σκουφάκι για να καλύψεις  τα μαλλιά και να αφήσεις τη μάσκα να δράσει κατά τη διάρκεια της νύχτας. Πλούσια σε λιπαρά οξέα, διαθέτει ενυδατικές ιδιότητες που θρέφουν τα ξηρά μαλλιά.

Unicorn Hair Mask + Cap, Bear Fruits

Unicorn Hair Mask + Cap, Bear Fruits

Η Μάσκα Μαλλιών Bear Fruits για Φυσική υγρασία & Ενυδάτωση + Το Σκουφάκι Μονόκερος ενυδατώνει τα διψασμένα μαλλιά μέχρι τις άκρες.
Με έλαιο argan και αλόη θα δώσει στα μαλλιά ένα boost ενυδάτωσης και θα τα μεταμορφώσει σε υπέροχα και λαμπερά.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ