Follow us

Scandi Beauty | 3 beauty tips που μας έχουν μάθει οι Σκανδιναβές για νεανική επιδερμίδα

Τα Scandi girls ανοίγουν τον δρόμο για μια πιο clean, φυσική ομορφιά.

Elsa Hosk Splash News / Ideal Image

Το "Scandi Beauty" είναι ένας νέος όρος που έχει κάνει την εμφάνισή του στον χώρο της ομορφιάς τα τελευταία χρόνια, και αφορά τη ρουτίνα περιποίησης των γυναικών που κατάγονται από τις χώρες της Σκανδιναβίας.

Δεδομένης της άψογης εμφάνισης που έχουν όλες οι βορειοευρωπαίες, αλλά και το κατά πόσο μας απασχολούν με το παρουσιαστικό τους, χαζεύοντάς τες ασταμάτητα στα social media, ο εν λόγω ορισμός τείνει να γίνει κάτι σαν trend, με πολλές κοπέλες να θέλουν να μάθουν τα πάντα γύρω από το τι αφορά μια "Scandi beauty routine".

3 απλές συνήθειες που βοηθούν τις Σκανδιναβές να έχουν λαμπερή επιδερμίδα "σαν μωρού"

Τα key-points

Κύρια χαρακτηριστικά της είναι η υγιής επιδερμίδα και το natural look που επιτυγχάνονται, κυρίως, με τη χρήση φυσικών, clean προϊόντων αλλά και μια "less is more" προσέγγιση σε ό, τι αφορά τη χρήση των καλλυντικών γενικότερα. Οι Σκανδιναβές πιστεύουν ότι το κλειδί για μια όμορφη επιδερμίδα βρίσκεται στην απλότητα.

Πιο αναλυτικά, τα 3 beauty tips που έχουμε μάθει από τα Scandi girls είναι τα παρακάτω:

#1. Έχουν μια πολύ απλοποιημένη beauty ρουτίνα (γενικά)

Οι Σκανδιναβές είναι πολύ επιλεκτικές στα προϊόντα που αγοράζουν, τόσο όσον αφορά στην ποιότητά τους όσο και στην ποσότητα. Με λίγα λόγια, προτιμούν να επενδύσουν σε ένα πανάκριβο (αλλά πολύ καλό) προϊόν από το να αγοράσουν πολλά φτηνότερα, απλά για να γεμίσουν το συρτάρι τους ή να ακολουθήσουν κάποια τάση. Πράγμα που με τη σειρά του σημαίνει ότι χρησιμοποιούν ελάχιστα skincare προϊόντα αλλά και προϊόντα μακιγιάζ, δίνοντας το προβάδισμα σε πολυχρηστικά καλλυντικά με πολλαπλά οφέλη. Με λίγα λόγια, η κορεάτικη ρουτίνα 10 βημάτων δεν έχει θέση στις ζωές τους ενώ το πρόσωπό τους είναι πάντοτε απλό και καθαρό, χωρίς πολλές στρώσεις προϊόντων.

#2. Αγοράζουν προϊόντα με φυσικά συστατικά

Οι χώρες της Σκανδιναβίας είναι γνωστές για τον πλούτο των συστατικών που μπορεί να βρεθεί στο έδαφός τους καθώς και για το πεντακάθαρο, αγνό νερό τους. Το φυσικό μεταλλικό νερό που ρέει άφθονο στις λίμνες τους χρησιμοποιείται σε πολλά καλλυντικά (από κρέμες και ορούς μέχρι σαμπουάν), ενώ και οι καρποί που φυτρώνουν στα δάση και στα βουνά τους κρύβουν μικρούς θυσαυρούς με αντιοξειδωτικές ιδιότητες (βλ. για παράδειγμα τα μούρα). Οι Σκανδιναβές εμπιστεύονται τα τοπικά προϊόντα για την εμφάνισή τους, με τα clean αυτά καλλυντικά να κάνουν πραγματικά θαύματα στα μαλλιά και στην επιδερμίδα τους.

#3. Δεν ξεχνούν το αντηλιακό

Παρότι δεν έχουν έντονη ηλιακή ακτινοβολία (τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου), οι Σκανδιναβές έχουν μάθει από μικρές να προσέχουν το δέρμα τους, μιας και έχουν αυξημένη φωτοευαισθησία λόγω των χρωμάτων τους. Δεν αμελούν λοιπόν τη χρήση αντηλιακού καθημερινά, χειμώνα - καλοκαίρι.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ