Follow us

6 "λευκά" αρώματα που μυρίζουν σαν φρεσκοπλυμένα ρούχα

Τα clean αρώματα που θα σου θυμίσουν τη χαρακτηριστική μυρωδιά του καθαριστηρίου.

hair Splash News / Ideal Image

Αν φέρεις στο μυαλό σου τη μυρωδιά του καθαριστηρίου, σίγουρα θα θυμάσαι πόσο έντονη είναι η εσάνς της καθαριότητας και της φρεσκάδας που αναδύεται από το εσωτερικό του, "γεμίζοντας" τους δρόμους. Αυτή ακριβώς τη χαρακτηριστική μυρωδιά που έχει ένα καθαριστήριο θέλουν να μιμηθούν κάποια αρώματα, που δημιουργήθηκαν για να σε κάνουν να μυρίζεις φρεσκάδα, όπως και τα φρεσκοπλυμένα, καθαρά ρούχα.

Πότε λήγει το άρωμά μου; Ένας χρήσιμος οδηγός για να ξέρεις πότε πρέπει να το πετάξεις

Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει ένας όρος που χρησιμοποιείται γι' αυτά τα αρώματα: πρόκειται για τα "λευκά" αρώματα, αυτά που μας βγάζουν την αίσθηση της καθαριότητας, την αίσθηση μιας φωτεινής, clean μυρωδιάς με αγνά συστατικά. Τέτοια αρώματα περιέχουν σχεδόν πάντα νότες από white musk στη βάση τους, αλλά και νότες από λευκά λουλούδια (ίριδα, νυχτολούλουδο, γιασεμί, μανόλια) ή πούδρας. Μπορεί να είναι μόνες τους ή συνδυασμένες, ώστε να δημιουργείται ένα πουδρένιο musk ή μια floral clean smell, πιο έντονη ή πιο ανάλαφρη.

Το μόνο συστατικό που χρειάζεται να αναζητάς σε ένα άρωμα για να μυρίζεις πάντοτε φρεσκάδα

Εμείς δοκιμάσαμε και συγκεντρώσαμε τα καλύτερα αρώματα με εσάνς φρεσκάδας, που θα σου θυμίσουν αμέσως τη μυρωδιά ενός καθαριστηρίου:

Blanche Eau De Parfum, Byredo

Blanche Eau De Parfum, Byredo

Το κατεξοχήν άρωμα καθαριότητας, με νότα βάσης το Musk, Που κάνει τη μυρωδιά φρεσκάδας να μένει ώρες στην επιδερμίδα.

Magnolia Infinita, Acqua di Parma

Magnolia Infinita, Acqua di Parma

Tο πορτοκάλι και το λεμόνι, σαν λαμπερές ακτίνες του ήλιου, ενισχύουν το καθαρό και διάφανο φως της μανόλιας που αντανακλά τη φρεσκάδα των εσπεριδοειδών και ζεσταίνει σιγά σιγά τις αισθήσεις. Ένα φως που γίνεται σταδιακά πιο έντονο στην απαλή, τρυφερή καρδιά του αρώματος, όπου η μανόλια συναντά το γιασεμί sambac, το τριαντάφυλλο και το ylang-ylang. Στο τέλος έρχονται οι νότες από πατσουλί και musk που σας τυλίγουν σε μια αισθησιακή αρμονία.

Eau de Parfum 724, Francis Kurkdjian

Eau de Parfum 724, Francis Kurkdjian

Αυτό το musky-floral άρωμα είναι φωτεινό, ζωντανό και εθιστικό. Στις νότες κορυφής αποκαλύπτεται ένα φρέσκο αστικό ακόρντο. Είναι η αίσθηση της καθαριότητας, η δυναμική φρεσκάδα που σχηματίζεται από το περγαμόντο Ιταλίας και η καθετότητα των αλδεϋδών με σοφιστικέ, ελαφρώς μεταλλικές, σπινθηροβόλες όψεις, που μπλέκονται με το white musk σαν νότα βάσης. Ένα άρωμα εμπνευσμένο από τη μυρωδιά των  καθαριστηρίων της Νέας Υόρκης, για να μυρίζεις καθαριότητα όλη μέρα, κάθε μέρα της εβδομάδας (24-7).

A Drop d’Issey Eau de Parfum Fraîche, Issey Miyake

A Drop d’Issey Eau de Parfum Fraîche, Issey Miyake

 Το άρωμα του οίκου Issey Miyake, αποτυπώνει το ταξίδι μιας σταγόνας βροχής από τη στιγμή που θα πέσει από τον ουρανό στη γη. Η μυρωδιά που αποπνέει είναι απόλυτα φρέσκια και "καθαρή", όπως ακριβώς και μια σταγόνα.

Lefko, KORRES

Lefko, KORRES

Λουλουδάτο, γυναικείο άρωμα με νότες από μιγκέ, τριαντάφυλλο & παιώνια, που αφυπνίζει τις αισθήσεις 

Iris Profumo Άρωμα Ίριδα, L'Erbolario

Iris Profumo Άρωμα Ίριδα, L'Erbolario

Ένα μοναδικό άρωμα πούδρας με όλες τις υπέροχες αρωματικές νότες της Ίριδας. Συνδυάζει νότες από ίριδα, ylang ylang, tobacco και βανίλια.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ