Follow us

Χειμερινά αθλήματα και υγιές δέρμα

MissBloom TEAM
ασκηση, fitness, τρέξιμο, Jogging and technology

Όσοι αγαπάμε τα σπορ στη φύση τα απολαμβάνουμε και τον χειμώνα, χρειάζεται όμως φροντίδα και πρόληψη ώστε να μην μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία του δέρματος.

Έτσι, ακόμα και τον χειμώνα, πριν… πηδήξεις στην εξωτερική πισίνα για προπόνηση, φρόντισε, αν είσαι ανοιχτόχρωμη και έχει έντονη UV ακτινοβολία, να φοράς ένα αδιάβροχο αντηλιακό με δείκτη SPF 20+. Το αδιάβροχο αντηλιακό δημιουργεί, επίσης, μεμβράνη προστασίας από χημικά, π.χ. καθαριστικά χημικά. Για μέγιστη προστασία στα μαλλιά βρέξ’ τα ελαφρώς, άπλωσε ένα προστατευτικό έλαιο (ξηρό) και φόρεσε το σκουφάκι σου. Η πρασινίζουσα απόχρωση που παίρνουν τα μαλλιά προκύπτει από τον οξειδωμένο χαλκό που περιέχουν, λόγω της επίδρασης του χλωρίου (οξύ). Μόλις βγεις, φόρεσε αντιολισθητικές παντόφλες και πλύσου αμέσως. Με τον στεγνωτήρα στέγνωσε καλά τα πόδια σου και τις μεσοδακτύλιες επιφάνειες για να μειώσεις τον κίνδυνο εμφάνισης δερματοφυτίας ποδιών (μυκητίαση). Χρησιμοποίησε μια ενυδατική κρέμα σώματος, ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σου, πλούσια σε ceramides, ενυδατικούς παράγοντες και κατά προτίμηση χωρίς άρωμα. Αν έχεις λιπαρό δέρμα, προτίμησε κρεμο-τζελ υφές για καλύτερη απορρόφηση. Αν, πάλι, λατρεύεις το βουνό, ο χρυσός κανόνας είναι να μην ξεχνάς το αντηλιακό σου! Ιδίως στο χιόνι αυξάνεται η αντανάκλαση των ακτίνων UV και προκαλείται ευκολότερα ερύθημα και έγκαυμα. Διατήρησε τα χείλη σου ενυδατωμένα με ειδικά προϊόντα τύπου lip balm.

Οι "αθλητικές" θεραπείες του χειμώνα στο δερματολογικό ιατρείο

Ενυδάτωση με μεσοθεραπεία. Επίλεξε επώνυμη, πιστοποιημένη μεσοθεραπεία, με ετικέτα-αποδεικτικό, ώστε να θυμάσαι πότε έγινε τι και με τι υλικό. Βάσει μιας ειδικής δερμοανάλυσης που θα κάνεις, ο δερματολόγος θα σου προτείνει επιλογές κατάλληλες για το δέρμα σου και τις ανάγκες του. Είναι σημαντικό για την ασφάλειά σου να μη "μοιράζεσαι" τις θεραπείες (σύριγγες ή φιαλίδια) με φίλους και συγγενείς. Τέλος, ζήτησε να ανοίγονται τα προϊόντα μπροστά σου.

‣ Βελτίωση υφής με πίλινγκ νανοτεχνολογίας: Ανάλογα με την ηλικία και την εστίαση του προβλήματος στο δέρμα, τα πίλινγκ νέας γενιάς γίνονται με ασφάλεια, ανώδυνα και χωρίς ανάγκη για αποθεραπεία, προσφέροντας ομοιόμορφο αποτέλεσμα σε προσιτό κόστος. Είναι η οικονομική επιλογή. Υπάρχουν πίλινγκ για βλέφαρα, χείλη, ντεκολτέ και χέρια, δημοφιλείς λύσεις για τις πρώτες κηλίδες.

Tip! Το χειμάνα είναι η ιδανική εποχή για laser και fractional θεραπείες για ανάπλαση και σύσφιγξη του δέρματος.

Γράφει η δρ Έφη Π. Μάρκου, δερματολόγος-αφροδισιολόγος, "Δερμοδιαγνωστική" Δερματολογική Φροντίδα Αθηνών, (dermodiagnostiki.gr), επιστημονική συνεργάτις Β' Δερματολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ, "Αττικόν", τ. επιμελήτρια Karolinska Institute & Karlstad Hospital, Σουηδία, τ. διευθύντρια Norsk Legesenter, Νορβηγία.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ