Follow us

7 κινήσεις για τέλειο και γρήγορο μανικιούρ στο σπίτι

Πώς μπορείς να εφαρμόσεις γρήγορα το βερνίκι νυχιών.

MissBloom TEAM
Beauty nails Istock Photo

Τα χέρια σας είναι σημαντικά στην εμφάνισή σας, είναι το πρώτο πράγμα που προσέχει κανείς όταν χαιρετάτε ή όταν αγγίζετε αυτούς που αγαπάτε. Καταλαβαίνετε λοιπόν πόσο σημαντική είναι η φροντίδα και η καθαριότητά τους. Το μανικιούρ περιποιείται τα χέρια σας. Η εφαρμογή καθαρών, ομοιόμορφων στρώσεων βερνικιού νυχιών είναι εξαιρετικά δύσκολη. Η λύση του μανικιούρ από επαγγελματία απαιτεί χρόνο και χρήμα αλλά τα αποτελέσματά του είναι άψογα. Υπάρχουν όμως και τεχνικές, που μπορείτε να εφαρμόσετε στο σπίτι και με εξάσκηση, υπομονή και σταθερό χέρι, να κάνετε τα χέρια σας να φαίνονται υγιή και όμορφα. Δείτε παρακάτω τα σωστά βήματα για ένα πετυχημένο μανικιούρ.

1. Επιλέξτε το βερνίκι νυχιών

Όταν επιλέγετε βερνίκι, μην εστιάζετε μόνο στο χρώμα. Επιλέξτε μάρκες υψηλής ποιότητας, που τις εμπιστεύονται οι επαγγελματίες. Εάν το βερνίκι έχει διαχωριστεί και δεν αναμειγνύεται μετά από ένα γρήγορο κούνημα, μην το χρησιμοποιήσετε, αγοράστε άλλο.

2. Λιμάρετε τα νύχια, κόψτε τα πετσάκια, λειάνετε την επιφάνεια των νυχιών

Χρησιμοποιήστε λίμα για να λιμάρετε τα νύχια σας στο επιθυμητό σχήμα, είτε τετράγωνα είτε στρογγυλεμένα. Σπρώξτε τα πετσάκια προς τα πίσω και κόψτε τα προσεκτικά. Χρησιμοποιήστε buffer για να λειάνετε και να εξομαλύνετε την επιφάνεια των νυχιών σας, και να δημιουργήσετε μια πιο λεία επιφάνεια για την εφαρμογή βερνικιού.

3. Απλώστε τη βάση

Η βάση βοηθά τα νύχια και τα πετσάκια σας να προστατευτούν από σπάσιμο, σχίσιμο και ξεφλούδισμα.

4. Εφαρμόστε το βερνίκι νυχιών

Πριν το ανοίξετε, κυλήστε το ανάμεσα στα χέρια σας για 15-20 δευτερόλεπτα. Αυτό θ’ ανακατέψει το βερνίκι χωρίς να δημιουργήσει φυσαλίδες. Όταν πρόκειται για την εφαρμογή χρώματος, είναι καλύτερο ν’ απλώσετε το βερνίκι στο κέντρο του νυχιού, αποφεύγοντας να λερώσετε την επιδερμίδα γύρω από τα νύχια σας. Στη συνέχεια, σύρετέ το κατά μήκος της αριστερής και της δεξιάς πλευράς. Αυτή η μέθοδος τριών λωρίδων, θα εξασφαλίσει ότι θα έχετε μια ομοιόμορφη επίστρωση σε ολόκληρη την επιφάνεια του νυχιού, χωρίς να χρησιμοποιήσετε πάρα πολύ βερνίκι. Εφαρμόστε δύο στρώσεις χρώματος, αφήστε κάθε στρώση να στεγνώσει ενδιάμεσα. Θα ξέρετε ότι έχει στεγνώσει το βερνίκι σας, όταν θα χάσει μια μικρή ποσότητα από τη λάμψη του. Επιπλέον, ένα στεγνωτικό νυχιών θα μειώσει τον χρόνο αναμονής σας.

5. Καθαρίστε τις άκρες

Πάρτε το μυτερό εργαλείο νυχιών ή μία μπατονέτα και βουτήξτε τη στο αφαιρετικό βερνικιού νυχιών. Καθαρίστε τις άκρες των νυχιών σας καθώς και τα πετσάκια σας από το περιττό χρώμα.

6. Εφαρμόστε το top coat

Το top coat κλειδώνει το χρώμα, αποτρέπει το θρυμματισμό και προσθέτει λάμψη για μια όμορφα γυαλισμένη εμφάνιση.

7. Δώστε υγρασία στα πετσάκια

Αφού ολοκληρωθεί το μανικιούρ σας, εφαρμόστε ένα λάδι ή λοσιόν για να προσθέσετε υγρασία στα πετσάκια σας. Εναλλακτικά, εφαρμόστε μία ενυδατική κρέμα χεριών πριν τον ύπνο.

Τα ιδανικά βερνίκια για μανικιούρ με επαγγελματικά αποτελέσματα είναι τα βερνίκια της Essie. Η νέα σειρά βερνικιών expressie αποτελείται από μοναδικά quick dry βερνίκια νυχιών που αντιπροσωπεύουν την ποιότητα της Essie.

Εάν βιάζεστε ή θέλετε να εξοικονομήσετε χρόνο, τα βερνίκια της σειράς αυτής είναι τα κατάλληλα, γιατί δεν απαιτούν χρήση βάσης και top coat. Εφαρμόζετε σε καθαρό νύχι δύο στρώσεις βερνίκι expressie, περιμένετε ένα λεπτό για να στεγνώσει και είστε έτοιμες. Το μανικιούρ σας, θα διαρκέσει έως και 7 ημέρες. Η σειρά expressie διαθέτει 24 αντισυμβατικές αποχρώσεις, οι οποίες εμπλουτίζονται με τις εποχιακές collections και σας δίνουν αμέτρητες ιδέες για νύχια

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ