Follow us

3 συμβουλές ομορφιάς της μαμάς σου που πρέπει να σταματήσεις να ακολουθείς

Το Νο.2 είναι ίσως και το πιο επικίνδυνο.

Khloe and Kris Jenner Splash News/Ideal Images

Τις αγαπάμε όσο τίποτα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει να ακολουθούμε πάντα όλα όσα λένε. Αν και συνήθως δίνουν πολύ καλές συμβουλές, η αλήθεια είναι σε ό,τι αφορά την ομορφιά, έχουν κάποιες απαρχαιωμένες απόψεις. Ιδού λοιπόν οι 3 συμβουλές ομορφιάς, που σίγουρα σου έχει δώσει η μαμά σου και θα πρέπει να σταματήσεις να ακολουθείς:

French Pharmacies | 5+1 brands ομορφιάς που οι Γαλλίδες εμπιστεύονται με κλειστά μάτια

"Τρίψε το προϊόν ανάμεσα στις παλάμες σου για να το ενεργοποιήσεις"

Αν έχεις βρεθεί ποτέ δίπλα στη μαμά σου όταν ακολουθεί τη ρουτίνα περιποίησης του προσώπου της, σίγουρα θα την έχεις δει να τρίβει ανάμεσα στις παλάμες της το καθαριστικό προσώπου ή την ενυδατική κρέμα. Ο λόγος; Για να "ενεργοποιήσει" τα συστατικά της, όπως σίγουρα θα σου έχει πει.

Στην πραγματικότητα όμως, τα συστατικά των προϊόντων περιποίησης δεν χρειάζονται καμία "ενεργοποίηση" και το μόνο που καταφέρνεις να κάνεις τρίβοντας το κάθε προϊόν κατ' αυτόν τον τρόπο είναι να παρατείνεις χωρίς λόγο τη ρουτίνα σου ή ακόμα και να "χάνεις" λίγο προϊόν στις παλάμες σου.

"Οι σπιτικές μάσκες ομορφιάς είναι πάντα οι καλύτερες"

Σίγουρα θα έχεις δει τη μαμά σου να φτιάχνει κάποια σπιτική μάσκα προσώπου ή να τονίζει το πόσο σημαντικό είναι να αγοράζεις φυσικά καλλυντικά χωρίς συντηρητικά. Μέγα λάθος.

Ας αρχίσουμε από το πρώτο: Η επιδερμίδα είναι η προστατευτική ασπίδα του σώματός μας, η οποία αποτρέπει -ευτυχώς!- στο καθετί να εισχωρήσει σε αυτό. Είναι λοιπόν τελείως ουτοπικό να πιστεύουμε πως οτιδήποτε εφαρμόζουμε πάνω στην επιδερμίδα μας, απορροφάται από αυτή. Ναι, το πορτοκάλι έχει βιταμίνη C, αλλά αν απλά τοποθετήσεις μερικές φέτες στο πρόσωπό σου, αυτό δεν σημαίνει πως η επιδερμίδα σου θα απολαύσει τη εν λόγω βιταμίνη. Είναι πολύ πιο αποτελεσματικό κι ασφαλές να χρησιμοποιήσεις προϊόντα περιποίησης, τα οποία χημικοί έχουν συνθέσει έτσι ώστε να μπορούν να απορροφούνται από την επιδερμίδα, προσφέροντάς της τα θρεπτικά συστατικά τους.

Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος αυτής της συμβουλής, θα πρέπει να θυμάσαι πως "φυσικό" δεν σημαίνει απαραίτητα και "πιο ασφαλές". Και η τσουκνίδα στη φύση είναι, αλλά βάζουμε στοίχημα πως δεν θα ήθελες να σε ακουμπήσει. Θα πρέπει επίσης να σταματήσεις να δαιμονοποιείς τα συντηρητικά, αφού βρίσκονται στις συνθέσεις για να προστατεύσουν το προϊόν από το να βγάλει μούχλα ή να αλλοιωθεί και να χαλάσει.

5 hairstyling λάθη που σε κάνουν να δείχνεις μεγαλύτερη από την ηλικία σου

"Μη δίνεις σημασία στις ημερομηνίες λήξης των καλλυντικών"

Αν ανοίξεις το νεσεσέρ της μαμάς σου, βάζουμε στοίχημα ότι θα βρεις limited edition καλλυντικά από το 2000 που ούτε τα ίδια τα brands θυμούνται πως έχουν λανσάρει.

Μπορεί οι μαμάδες να έχουν την τάση να αγνοούν τις ημερομηνίες λήξης των προϊόντων ομορφιάς, ωστόσο εσύ καλό θα είναι να τις έχεις στο νου σου έτσι ώστε να μη θέσεις την υγεία της επιδερμίδας σου σε κίνδυνο. Ρίξε μια ματιά στη συσκευασία του προϊόντος. Στο πίσω μέρος θα βρεις ένα σύμβολο βαζάκι, μέσα στο οποίο θα αναγράφεται ένας αριθμός. Αυτό υποδηλώνει σε πόσους μήνες από το άνοιγμά του λήγει το προϊόν. Σημείωσε πάνω πότε το άνοιξες, αν θέλεις να είσαι σίγουρη, και πες και στη μαμά σου να κάνει το ίδιο.

Φυσικό μπότοξ | 5 προϊόντα που μειώνουν αποτελεσματικά τις ρυτίδες

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ