Follow us

French Pharmacies | 5+1 brands ομορφιάς που οι Γαλλίδες εμπιστεύονται με κλειστά μάτια

Τα μυστικά πίσω από την αψεγάδιαστη επιδερμίδα τους.

Γαλλίδες Splash News/Ideal Image

Γνωστές -μεταξύ άλλων- για την αψεγάδιαστη επιδερμίδα τους, που δεν χρειάζεται foundations και πούδρες για να δείχνει όμορφη και λεία, οι Γαλλίδες ακολουθούν πολύ απλές ρουτίνες περιποίησης. Το σημείο συνάντησής τους είναι το φαρμακείο, όπου αγοράζουν προϊόντα ομορφιάς με γαλλική υπογραφή και μίνιμαλ συνθέσεις. Λατρεύουν τα βαθιά ενυδατικά προϊόντα κι εκείνα με ντελικάτα αρώματα και απολαυστικές υφές, ενώ περιορίζονται στα απολύτως "βασικά" μιας ρουτίνας: καθαριστικό, κρέμα, αντηλιακό. Ακολουθούν τα brands, τα οποία εμπιστεύονται με κλειστά μάτια:

5 skincare συνήθειες των Γαλλίδων που τις κάνουν να δείχνουν τόσο νέες ακόμα και μετά τα 50

French Pharmacies | Τα αγαπημένα brands των Γαλλίδων

Caudalie

Η Caudalie είναι ένα από εκείνα τα brands, στα οποία ορκίζονται οι Γαλλίδες, τόσο λόγω των υπέροχων υφών και εσάνς τους, όσο και της αποτελεσματικότητάς τους. Έχοντας στη βάση της χρόνια ερευνών, αλλά και σπουδαίες συνεργασίες, όπως εκείνη με το πανεπιστήμιο Harvard, η Caudalie είναι σίγουρα ένα brand, που μπορείς να εμπιστευθείς.

French Pharmacies | 5+1 brands ομορφιάς που οι Γαλλίδες εμπιστεύονται με κλειστά μάτια
Ορός προσώπου κατά των καφέ κηλίδων, Vinoperfect Serum Eclat Anti-Taches, Caudalie

Το σταφύλι και η ρεσβερατρόλη βρίσκεται στο DNA του αγαπημένου french beauty brand, υποσχόμενα λείανση των ρυτίδων, σύσφιξη κι αναδιαμόρφωση του περιγράμματος. Μερικά από τα πιο δημοφιλή προϊόντα του είναι εκείνα της σειράς Resveratrol-Lift, το Beauty Elixir Mist, η Instant Detox Mask, αλλά κι ο ορός Vinoperfect για μείωση των καφέ κηλίδων.

Vichy

Έχοντας στην καρδιά των προϊόντων της το Ιαματικό Μεταλλικό Νερό της Vichy, αυτό το cult-favourite brand είναι σταθερά από τις πρώτες προτιμήσεις των Γαλλίδων και (fun fact!) και των Ελληνίδων.

Για την ιστορία, να σου πούμε πως ο Δρ. Haller ανακάλυψε τις ευεργετικές ιδιότητες του Ιαματικού Νερού της Vichy όταν έγινε διευθυντής του Κέντρου Ιαματικής Φροντίδας της Vichy, στις αρχές του 20ου αιώνα. Ήταν ο πρώτος που ενσωμάτωσε τις θεραπευτικές ιδιότητες αυτού του σπάνιου νερού σε καλλυντικά προϊόντα, δημιουργώντας έτσι τη μάρκα, αλλά και εκείνος που λάνσαρε τον πρώτο ορό στα φαρμακεία κι ανέπτυξε νέα προγράμματα περιποίησης με βάση τον τύπο της επιδερμίδας.

Vichy
Κρέμα νύχτας για την περιεμμηνόπαυση, Neovadiol Creme Nuit Redensifiante Revitalisante, Vichy

Μέχρι σήμερα το brand συνεχίζει να πρωτοπορεί. Πιο πρόσφατα, λάνσαρε μία σειρά περιποίησης ειδική για τις γυναίκες στην εμμηνόπαυση, ανοίγοντας το δρόμο για συζήτηση σε ένα θέμα ταμπού.

Lierac

Το 1975 ο Δόκτωρ Cariel ίδρυσε την Lierac για να προτείνει πραγματικά "φάρμακα ομορφιάς". Στόχος τους ήταν να χαρίσει στις γυναίκες μια στοχευμένη και αποτελεσματική λύση για τα προβλήματα στη φυσιολογία που αντιμετωπίζουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους.

Γαλλίδες
Συσφικγτικός ορός προσώπου, Lift Integral Le Serum Tenseur, Lierac

Περίπου 50 χρόνια μετά, η μάρκα εξακολουθεί να συνδυάζει την επιστήμη με την αισθητική και τις απολαυστικές υφές, εμπλουτίζοντας την γκάμα των προϊόντων της με κρέμες, ορούς και, πιο πρόσφατα, καθαριστικά προσώπου, που συσφίγγουν και τονώνουν την επιδερμίδα. Πολύ δημοφιλή είναι επίσης και τα προϊόντα του brand για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, αλλά και τη μείωση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης στην επιδερμίδα του σώματος.

The French Know Best | Τα αρώματα που αγοράζουν ξανά και ξανά οι πιο κομψές Γαλλίδες

Nuxe

Με το όνομά της να προκύπτει από το συνδυασμό των λέξεων "Nature" και "Luxury", η Nuxe συνδυάζει τη δύναμη της φύσης, την αποτελεσματικότητα της επιστήμης και την ικανοποίηση των αισθήσεων.

Γαλλίδες
Πολυλειτουργικό ξηρό λάδι, Huile Prodigieuse Florale, Nuxe

Γνωστή για τις απολαυστικές υφές της και τις ντελικάτες εσάνς της, η Nuxe δεν λείπει από το boudoir καμίας Γαλλίδας. Μερικά από τα πιο δημοφιλή προϊόντα του brand είναι φυσικά οι κρέμες προσώπου, τα ξηρά έλαια για το σώμα και τα μαλλιά, τα lip balms και τα body mists.

Roger & Gallet

Το 1862 στο Παρίσι, δύο κουνιάδοι, ο Armand Roger και ο Charles Gallet, ίδρυσαν τον οίκο Roger&Gallet και δεν σταμάτησαν ποτέ να καινοτομούν, να εφευρίσκουν και να ονειρεύονται. Τόσο τα αρώματα, όσο και τα είδη προσωπικής υγιεινής και τα πρώτα balm για τα χείλη, που λάνσαραν, ενθουσίασαν τις κομψές κυρίες της εποχής, εδραιώνοντας το brand.

Το 1932, οι Roger & Gallet δημιούργησαν ένα κατάστημα στην οδό Faubourg St Honoré και το ονόμασαν "La Boutique du Bonheur" (Η μπουτίκ της Ευτυχίας). Ήταν ένα σημείο συνάντησης και κοινωνικών συναναστροφών, όπου κόσμος σύρρεε εκεί για να ανακαλύψει τις απεικονίσεις καλλιτεχνών όπως ο Mucha, ο Icart και ο Fabiano.

Γαλλίδες
Αρωματική κρέμα χεριών, Creme Mains Néroli, Roger & Gallet

Σήμερα το brand συνεχίζει διαρκώς να εξελίσσεται, ενώ πρόσφατα άλλαξε εικόνα, με τα αρωματικά σαπούνια του, τα eau de toilette και τις κρέμες χεριών του να είναι μεταξύ των πιο αγαπημένων των Γαλλίδων.

La Roche-Posay

Άρρηκτα συνυφασμένη με το δερματολόγο, η La Roche-Posay αποτελεί μία από τις go-to επιλογές των Γαλλίδων, ειδικά όταν θέλουν να αντιμετωπίσουν ένα συγκεκριμένο "πρόβλημα" της επιδερμίδας τους.

La Roche Posay
Κρέμα για ουλές και ερεθισμούς, Cicaplast Baume B5 SPF50, La Roche-Posay

Τόσο η σειρά Effaclar για την καταπολέμηση της ακμής, όσο η σειρά Cicaplast για επανόρθωση και προστασία του επιδερμικού φραγμού και η σειρά αντηλιακών Anthelios είναι μεταξύ των πιο δημοφιλών (ή ακόμα και viral) προϊόντων του brand.

Το βρήκαμε | Αυτό είναι το κομψό άρωμα που φοράνε τώρα όλες οι Γαλλίδες

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ