Follow us

Κοιλιοπλαστική | Η διαδικασία, η αποθεραπεία και όσα πρέπει να γνωρίζεις

Οι σύγχρονες τεχνικές της μεγιστοποιούν την ασφάλεια και ελαχιστοποιούν την αποθεραπεία.

MissBloom TEAM
Πρόγραμμα διατροφής 7 ημερών για να χάσεις κιλά και πόντους στην κοιλιά από τη διαιτολόγο iStock

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός πως, όταν πλέον το δέρμα χαλαρώσει και κρεμάσει, δεν υπάρχει φυσικός τρόπος αντιστροφής αυτής της εικόνας, καθώς όση γυμναστική και αν κάνει κανείς, θα γυμνάσει τους μύες και όχι το δέρμα, ενώ οι μη επεμβατικές τεχνικές σίγουρα θα βοηθήσουν αλλά μέσα σε συγκεκριμένα όρια. Η κοιλιοπλαστική αποτελεί τον μοναδικό ιατρικώς ενδεδειγμένο τρόπο που μπορεί πραγματικά να χαρίσει μία επίπεδη, σφικτή, ακόμη και γραμμωμένη, κοιλιά, ενώ απομακρύνει μαζί και τις ραγάδες για πάντα. Οι σύγχρονες τεχνικές της επέμβασης απλοποιούν σημαντικά τα πράγματα, καθώς ελαχιστοποιούν την αποθεραπεία και την ταλαιπωρία και μεγιστοποιούν την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια. Η επέμβαση της κοιλιοπλαστικής μπορεί να μας χαρίσει την κοιλιά με την οποία ονειρευόμαστε να βγούμε στην παραλία αυτό το καλοκαίρι, ενώ η έκταση και ο βαθμός της χαλάρωσης θα καθορίσουν την τεχνική επιλογής.

Οι τεχνικές της κοιλιοπλαστικής

Ανάλογα με το που εντοπίζεται το πρόβλημα και σε πόσο μεγάλη έκταση συναντάται, ο πλαστικός χειρουργός θα μας συστήσει και την κατάλληλη τεχνική. Κατά βάσιν υπάρχουν δύο κυρίως τεχνικές: η κλασσική κοιλιοπλαστική και η μίνι κοιλιοπλαστική. Και στις δύο περιπτώσεις η τομή είναι η ίδια και μοιάζει εξαιρετικά με εκείνη της καισαρικής, ενώ, εάν έχει όντως προηγηθεί καισαρική, ο χειρουργός θα εισέλθει από την προϋπάρχουσα τομή.

Στην κλασική κοιλιοπλαστική, το δέρμα αποκολλάται μέχρι να φτάσει να αποκαλύψει τους κοιλιακούς μύες, ο γιατρός προχωρά σε λιποαναρρόφηση, εάν συνυπάρχει και περίσσεια λίπους, συγκλείνει τους χαλαρωμένους κοιλιακούς μύες με ειδικά ράμματα, επανατοποθετεί τον ομφαλό σε νέα θέση, αφαιρεί την περίσσεια δέρματος, μαζί με τις ραγάδες που υπάρχουν πάνω σε αυτό, και τέλος προχωρεί σε συρραφή της τομής.

Στην μίνι κοιλιοπλαστική η όλη διαδικασία είναι περίπου η ίδια, με τη βασική διαφορά πως περιορίζεται στο τμήμα της κοιλιάς κάτω από τον ομφαλό, άρα έχουμε μικρότερη αποκόλληση, μικρότερο τραυματισμό και δεν απαιτείται επανατοποθέτηση του ομφαλού. Ανάλογα με το αν το πρόβλημα αφορά εκτεταμένα όλη την κοιλιά ή μόνο το μέρος κάτω από τον ομφαλό, θα επιλεγεί και η αντίστοιχη τεχνική. Η κοιλιοπλαστική αφορά εξίσου άνδρες και γυναίκες, αλλά στην περίπτωση των γυναικών συστήνεται να πραγματοποιείται μετά την ολοκλήρωση του οικογενειακού τους προγραμματισμού, καθώς μία μελλοντική εγκυμοσύνη θα μπορούσε να αλλοιώσει το τελικό αποτέλεσμα.

Ευχαριστούμε τον Πέτρο Βλασταράκο, Πλαστικό Χειρουργό, Instagram.com/petros_vlastarakos | Facebook.com/artofpossible

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ