Follow us

World Bee Day | Ταξιδέψαμε μέχρι την Σέριφο με την APIVITA και μάθαμε τα πάντα για την πολύτιμη μέλισσα

Ιδού όσα πρέπει να ξέρεις κι εσύ για αυτό το τόσο σημαντικό πλάσμα.

apivita Courtesy of APIVITA

Το ήξερες ότι η 20η Μαΐου γιορτάζεται κάθε χρόνο ως Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας, με απόφαση του ΟΗΕ, για να αναδείξει στη διεθνή κοινότητα τα οφέλη των μελισσών και των λοιπών επικονιαστών για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και τον πολιτισμό, καθώς και για να προωθηθούν δράσεις για την προστασία τους; Το missbloom.gr βρέθηκε στη Σέριφο μαζί με την APIVITA για το 1ο PR Sustainability Trip και έμαθε τα πάντα για την πολύτιμη μέλισσα. Φυσικά κρατήσαμε σημειώσεις:

World Bee Day | Ταξιδέψαμε μέχρι την Σέριφο με την APIVITA και μάθαμε τα πάντα για την πολύτιμη μέλισσα

Όπως μάθαμε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας, οι μέλισσες είναι εξαιρετικά σημαντικές για τον πλανήτη. Κατοικούν σε αυτόν περισσότερο από 100 εκατομμύρια χρόνια και με την καθημερινή τους εργασία επικονιάζουν το 70% των φυτικών ειδών, γεγονός που σημαίνει ότι συμβάλλουν στη γονιμοποίηση 40.000 ειδών φυτών παγκοσμίως.

APIVITA
APIVITA

Κατά τη διάρκεια του 2ήμερου Sustainability Trip, ξεναγηθήκαμε στα αμπέλια ενός μοναδικού τοπικού οινοποιείου, περπατήσαμε στα σοκάκια της μοναδικής Χώρας της Σερίφου, και τέλος, επισκεφθήκαμε το Δημοτικό Σχολείο Σερίφου, το οποίο η APIVITA σε συνεργασία με το The Bee Camp, μέλος του Οργανισμού 1% for the Planet, μετέτρεψε στο 1ο Bee School της νησιωτικής Ελλάδας.

APIVITA
APIVITA

Το πιο σημαντικό όμως απ' όλα είναι ότι μάθαμε τις δράσεις της APIVITA για την προστασία της μέλισσας. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία για όλο τον μήνα Μάϊο, δεσμεύεται να επιστρέψει το 100% των παγκόσμιων πωλήσεων της σειράς BEESSENTIAL OILS σε δράσεις για την προστασία και την ανάδειξη της σημασίας της μέλισσας για το οικοσύστημα. Στο πλαίσιο αυτό συνεργάζεται με τη "Νέα Γεωργία Νέα Γενιά", μέλος του Οργανισμού 1% for the Planet στο πρόγραμμα "Βασιλοτροφία: Αξιοποίηση, διάσωση και βελτίωση γενετικού υλικού μελισσών" το οποίο αποτελεί μοναδική πρακτική στην Ευρώπη και ενδεχομένως σε παγκόσμιο επίπεδο.

info
www.apivita.com/hellas/

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ