Follow us

Το μόνο συστατικό που χρειάζεται να αναζητάς σε ένα άρωμα για να μυρίζεις πάντοτε φρεσκάδα

Plus, 5 μοναδικά αρώματα με το "μαγικό" αυτό στοιχείο.

skin Splash News / Ideal Image

Μιλάμε συχνά για αρώματα φρεσκάδας και τι αρώματα πρέπει να έχει κανείς στο μπουντουάρ του για μια μυρωδιά και αίσθηση καθαριότητας όλη μέρα. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ όμως ποιο ακριβώς στοιχείο στη σύνθεση ενός αρώματος είναι αυτό που χαρίζει αυτή τη φρεσκάδα;

Το βασικό συστατικό είναι ο μόσχος ή αλλιώς το white musk, που βρίσκεται σε όλα τα αρώματα που μυρίζουν καθαριότητα, συνήθως ως νότα βάσης. Μάλιστα, η ιστορία αυτού του συστατικού είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, αφού συνδέεται με το ζωικό βασίλειο αλλά και τη γενικότερη ιδέα που επικρατεί σχετικά με τα αρώματα και την (αρκετά γενική) θεώρηση ότι ερωτευόμαστε κάποιον με βάση τη μυρωδιά του.

Old Money Aesthetic | 5 πολυτελή αρώματα που θα αγοράζαμε ξανά και ξανά

The story

Αναλυτικότερα, ο μόσχος αποτελεί μια σπάνια, πολύτιμη και πολύ ακριβή ουσία που παράγουν τα αρσενικά ελάφια από τους ουραίους αδένες τους, με στόχο να πρεσελκύσουν τα θηλυκά κατά την περίοδο της αναπαραγωγής. Μέχρι και το 1979, οι αρωματοποιοί έπαιρναν αυτή την ουσία για να παρασκευάσουν αρώματα με μόσχο, σκοτώνοντας όμως τα ελάφια, γεγονός που ευτυχώς σταμάτησε να συμβαίνει. Από το 1979 και μετά, οι αρωματοποιοί παρασκευάζουν στο εργαστήριο το white musk, που είναι συνθετικό - έχοντας μια ποικιλία 300 διαφορετικών musks, που μπορούν να αναμειγνύουν με άλλα συστατικά για να δημιουργούν, για παράδειγμα, το πουδρένιο ή το αισθησιακό musk.

Ο ορισμός της "Old Money" αισθητικής | 10 αρώματα που θα σε κάνουν να μυρίζεις "αριστοκρατικά"

Η μυρωδιά του musk είναι μια από τις λίγες πρώτες ύλες που υπάρχουν και θυμίζει πολύ τη σάρκα και το δέρμα, έχοντας μεγάλη συνάφεια με αυτό - εξού και βγάζει κάτι πολύ καθαρό, σαν να έχεις βγει μόλις από το ντους. Ταυτόχρονα βέβαια, μπορεί να βγάζει και κάτι απόλυτα ζωώδες , όπως το sensual musk, που είναι κατεξοχήν πιο "σαρκικό". Πρόκειται πάντως για μια νότα που θα βρεις και στα αντρικά αρώματα, καθώς το συστατικό αυτό δεν διαχωρίζεται σε "αντρικό" και "γυναικείο" - μια διάκριση βέβαια που έχει αρχίσει ήδη να εκλείπει.

5 καλοκαιρινά, μεθυστικά αρώματα που άνετα θα φοράμε ολόκληρο το φθινόπωρο

Δες τα 5 πιο αγαπημένα μας αρώματα με white musk:

Blanche Eau De Parfum, Byredo

Blanche Eau De Parfum, Byredo

Το κατεξοχήν άρωμα καθαριότητας, με νότα βάσης το Musk, Που κάνει τη μυρωδιά φρεσκάδας να μένει ώρες στην επιδερμίδα.

Magnolia Infinita, Acqua di Parma

Magnolia Infinita, Acqua di Parma

Tο πορτοκάλι και το λεμόνι, σαν λαμπερές ακτίνες του ήλιου, ενισχύουν το καθαρό και διάφανο φως της μανόλιας που αντανακλά τη φρεσκάδα των εσπεριδοειδών και ζεσταίνει σιγά σιγά τις αισθήσεις. Ένα φως που γίνεται σταδιακά πιο έντονο στην απαλή, τρυφερή καρδιά του αρώματος, όπου η μανόλια συναντά το γιασεμί sambac, το τριαντάφυλλο και το ylang-ylang. Στο τέλος έρχονται οι νότες από πατσουλί και musk που σας τυλίγουν σε μια αισθησιακή αρμονία.

Eau de Parfum 724, Francis Kurkdjian

Eau de Parfum 724, Francis Kurkdjian

Αυτό το musky-floral άρωμα είναι φωτεινό, ζωντανό και εθιστικό. Στις νότες κορυφής αποκαλύπτεται ένα φρέσκο αστικό ακόρντο. Είναι η αίσθηση της καθαριότητας, η δυναμική φρεσκάδα που σχηματίζεται από το περγαμόντο Ιταλίας και η καθετότητα των αλδεϋδών με σοφιστικέ, ελαφρώς μεταλλικές, σπινθηροβόλες όψεις, που μπλέκονται με το white musk σαν νότα βάσης.

L’Eau Papier Eau de Toilette, Diptyque

L’Eau Papier Eau de Toilette, Diptyque

Tο musk είναι η αποτύπωση ενός φύλλου χαρτιού με ανάγλυφη υφή που προσκαλεί τη δημιουργία και που σταδιακά απορροφά το μελάνι, εμποτισμένο με το φανταστικό. ‘Έχει εκλεπτυσμένες πτυχές μέσα από το ρύζι ατμού που φέρνει στο μυαλό τα ρυζόχαρτα. Αυτή η απαλότητα έρχεται σε αντίθεση με τη φωτεινή μιμόζα, που συμβολίζει τη δημιουργική ώθηση. Μία συμφωνία από έντονα ξανθά ξύλα που θυμίζει την προέλευση του χαρτιού - και μυρίζει εντελώς διαφορετικά στον κάθε άνθρωπο, ανάλογα με το δέρμα του.

For Her Pure Musc, Narciso Rodriguez

For Her Pure Musc, Narciso Rodriguez

Ένα απόλυτα αισθησιακό άρωμα με γιασεμί, άνθη πορτοκαλιάς αλλά και καρδιά μόσχου, που αποπνέει αυτό το αίσθημα καθαριότητας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ