Follow us

Nighttime Skincare Routine | Τα 5 βήματα που πρέπει οπωσδήποτε να έχει η βραδινή ρουτίνα περιποίησης

Ήρθε η ώρα να ανακαλύψεις ξανά τη φυσική λάμψη της επιδερμίδας σου.

MissBloom TEAM
Beauty Istock Photo

Όταν η μέρα τελειώνει, τα φώτα σβήνουν και οι ρυθμοί πέφτουν. Η ησυχία της νύχτας είναι η ιδανική στιγμή για να χαλαρώσεις και να αφοσιωθείς στη φροντίδα του εαυτού σου. Και φυσικά, η περιποίηση της επιδερμίδας σου είναι αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της διαδικασίας. H βραδινή skincare ρουτίνα εκτός από εξαιρετικά απολαυστική, είναι και πάρα πολύ σημαντική. Ενώ η πρωινή ρουτίνα περιποίησης θα πρέπει να επικεντρώνεται στην προστασία του δέρματος από τον ήλιο και τις υπόλοιπες εξωτερικές "επιθέσεις", η νυχτερινή ρουτίνα περιποίησης εστιάζει στην επανόρθωση και τη βαθιά ανάπλαση του δέρματος. Ιδού τα βήματα που θα πρέπει να περιλαμβάνει η διαδικασία αυτή έτσι ώστε το επόμενο πρωί να βρίσκει την επιδερμίδα σου όχι απλώς ανανεωμένη, αλλά πραγματικά αναζωογονημένη:

Βήμα 1ο: Καθαρισμός

Ο καθαρισμός είναι το Α και το Ω αν θέλεις να έχεις μια πραγματικά υγιή και λαμπερή επιδερμίδα. Επίλεξε ένα ήπιο face cleanser -ιδανικά με ενυδατικά συστατικά- που θα απομακρύνει ρύπους, αλλά και μακιγιάζ χωρίς όμως να αφυδατώνει την επιδερμίδα σου αφήνοντας μια ενοχλητική αίσθηση "τραβήγματος".

Βήμα 2ο: Απολέπιση

Αν και είναι ένα βήμα που δεν θα κάνεις κάθε βράδυ, αλλά μόνο 1-2 φορές την εβδομάδα, είναι εξαιρετικά σημαντικό. Ο λόγος για το βήμα της απολέπισης, δηλαδή της χρήσης ενός scrub ή ενός προϊόντος με AHA, όπως το γλυκολικό και το γαλακτικό οξύ. Εντάσσοντας την απολέπιση στη βραδινή skincare ρουτίνα σου, θα μπορέσεις να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας σου επιτρέποντάς της να αποκαλύψει το πιο λείο και λαμπερό "πρόσωπό" της.

Βήμα 3ο: Ενυδάτωση

Μη διανοηθείς να πέσεις για ύπνο χωρίς να ενυδατώσεις την επιδερμίδα σου. Όσο κοιμάσαι δώσε χώρο και χρόνο σε σε μια gel-like (αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα), ή σε μία πιο πλούσια κρέμα να βοηθήσει την επιδερμίδα σου να αναγεννηθεί, αφήνοντάς την μεταξένια και λεία, έτοιμη να δεχτεί το μακιγιάζ και της "επιθέσεις" της επόμενης μέρας.

Βήμα 4ο: "Κλείδωμα" της υγρασίας

Σίγουρα θα έχεις συναντήσει τους τελευταίους μήνες τον όρο "slugging" κάπου στο διαδίκτυο. Πρόκειται για το νέο it skincare trend, το οποίο καλεί την εφαρμογή ενός inclusive προϊόντος, όπως ενός ελαίου, πάνω από την κρέμα νυκτός έτσι ώστε να αποφευχθεί η διαδερμική απώλεια νερού και η επιδερμίδα να διατηρείται απαλή κι ενυδατωμένη. Το βράδυ η επιδερμίδα χάνει νερό, οπότε, όπως καταλαβαίνεις, αποτελεί την ιδανική προσθήκη στην nighttime skincare routine σου. Εναλλακτικά, ανέμιξε το λάδι με την κρέμα για καλύτερη απορρόφηση.

Μετά την κρέμα σου, εφάρμοσε το Protect & Rescue Precious Oil του brand Athonites στο πρόσωπο, αλλά και το λαιμό για να "κλειδώσεις" την υγρασία. Αυτό το χρυσό ελιξίριο είναι ένα μοναδικό μίγμα από 9 διαφορετικά έλαια. Οι ισχυρές αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, πλούσιες σε πολυφαινόλες, προέρχονται από το έλαιο άγριας ελιάς, το φύλλο ελιάς, το φύλλο αμπέλου και το αθάνατο "huile immortelle", γνωστό και ως helichrysum.

Nighttime Skincare Routine | Τα 5 βήματα που πρέπει οπωσδήποτε να έχει η βραδινή ρουτίνα περιποίησης

Με την ισχυρή αναζωογονητική του δράση και ένα βοτανικό κοκτέιλ φυτικών εκχυλισμάτων που μαζεύονται στο χέρι από το ανέγγιχτο όρος Άθως, αυτό το πολύτιμο έλαιο προστατεύει από την αφυδάτωση, καταπολεμά τα σημάδια γήρανσης και αφήνει την επιδερμίδα ορατά αναζωογονημένη, λεία, βαθιά θρεμμένη και λαμπερή.

Βήμα 5ο: That extra step

Η skincare ρουτίνα σου δεν θα πρέπει να σταματά στο πρόσωπο. Το βράδυ, τότε που έχεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο να ασχοληθείς με τη φροντίδα του εαυτού σου, είναι η κατάλληλη στιγμή να προσέξεις τις πιο παραμελημένες περιοχές του σώματός σου, όπως οι αγκώνες και τα γόνατα, που γίνονται πολύ εύκολα τραχιές και ξηρές, έτσι ώστε να νιώθεις όσο το δυνατόν πιο "άνετα" μέσα στην επιδερμίδα σου.

Σύμμαχός σου σε αυτήν την προσπάθεια θα γίνει ένα πολυχρηστικό, ενυδατικό balm, το οποίο χάρη στην πλούσια υφή του μπορεί να "μεταμορφώσει" ακόμα και τις πιο τραχιές περιοχές. Δική μας αγαπημένη επιλογή είναι το Multicare Balm για το πρόσωπο και το σώμα της ελληνικής εταιρίας Athonites, το οποίο αποτελεί την πιο τρανή απόδειξη της θεραπευτικής δύναμης της φύσης.

Athonites

Αυτό το ισχυρό βάλσαμο είναι ένα αρμονικό μίγμα τοπικών βοτάνων από το Όρος Άθως, προσεκτικά επιλεγμένα για την ικανότητά τους να περιποιούνται και να προστατεύουν το δέρμα σε βάθος. Εμπλουτισμένο με plantago, μολόχα, βαλσαμόχορτο, αχίλλεια, χαμομήλι, βιολογικό κερί μέλισσας, πρόπολη, υαλουρονικό νάτριο, αλκάννα και εκχυλίσματα αλκάνα, σεντέλας, το Multicare Balm είναι το ιδανικό προϊόν για φτέρνες, αγκώνες, αστραγάλους…ακομα και για μάσκα σε μικρή ποσότητα, εκτός της περιοχής των ματιών, για ξηρά δέρματα.

Missbloom's Tip: Η καλύτερη στιγμή για να ακολουθήσεις τη βραδινή skincare ρουτίνα σου είναι μισή ώρα πριν πέσεις για ύπνο, έτσι ώστε να δώσεις την ευκαιρία στα προϊόντα περιποίησης να απορροφηθούν πλήρως από την επιδερμίδα. Διαφορετικά, δεν αποκλείεται να καταλήξουν απλά στο μαξιλάρι σου.

info
athonites.com

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ