Follow us

Σπυράκια, ορατοί πόροι, ερυθρότητα | Πώς θα τα καλύψεις πλήρως κάνοντας το foundation να δείχνει αόρατο

Όλα τα μυστικά των makeup artists για ένα απόλυτα φυσικό (και ελαφρύ) μακιγιάζ αλλά και πλήρη κάλυψη.

Candice Splash News / Ideal Image

Το "naked skin" και η φυσική επιδερμίδα είναι το νέο trend στο μακιγιάζ και στον χώρο του beauty εδώ και αρκετές σεζόν. Πράγματι, ολοένα και περισσότερες γυναίκες απαρνούνται τα foundations και διάφορα καλυπτικά προϊόντα όχι μόνο για να είναι μέσα στις τάσεις, αλλά κι επειδή πράγματι η καθαρή, χωρίς πολλά προϊόντα επιδερμίδα, κολακεύει πολύ περισσότερο τα χαρακτηριστικά ενός προσώπου.

Χωρίς μακιγιάζ στις διακοπές | 10 διάσημες Ελληνίδες που απαρνήθηκαν το foundation φέτος το καλοκαίρι

Τι γίνεται όμως αν παρουσιάζεις αναγλυφότητα (ορατούς, διεσταλμένους πόρους, σπυράκια, λεπτές γραμμές και σημάδια) ή απλά έντονη ερυθρότητα και δυσχρωμίες που επιμένουν; Skincare issues δηλαδή που απασχολούν μια μεγάλη πλειονότητα γυναικών (και αντρών), και, που μεταξύ μας, είναι πολύ φυσιολογικό να εμφανίζονται σε όλους μας. Ευτυχώς η κοσμετολογία έχει εξελιχθεί τόσο πολύ που έχουν βρεθεί άπειρες λύσεις για να καλύπτεις αποτελεσματικά οτιδήποτε δεν σου αρέσει, χωρίς να φαίνεται ότι φοράς τόνους καλυπτικών προϊόντων που δημιουργούν το αντιαισθητικό εφέ μάσκας. Για την ακρίβεια, υπάρχουν makeup tips που υπόσχονται να δημιουργήσουν μια ομοιόμορφη βάση χωρίς να χρειάζεται πολύ προϊόν για να το πετύχεις.

No makeup look σε 10' | 7 μικρά μυστικά για ένα πανέμορφο, "barely-there" μακιγιάζ

Αναζητήσαμε την πολύτιμη εμπειρία των makeup artists που βάφουν μοντέλα και celebrities σε εκδηλώσεις, και ιδού οι συμβουλές τους:

#1. Προτίμησε ένα *ενυδατικό* foundation μέτριας κάλυψης

Ξεκίνα τη δημιουργία της βάσης σου με ένα μέτριας κάλυψης foundation που να είναι κυρίως ενυδατικό. Γιατί μέτρια κάλυψη; Γιατί θες να "χτίσεις" το αποτέλεσμα ανάλογα με τις ανάγκες σου αλλά και με το πώς κάθεται στην επιδερμίδα σου. Αντί να ξεκινήσεις δηλαδή με ένα βαρύ καλυπτικό και να μην μπορείς να διορθώσεις τυχόν λάθη, είναι καλύτερα να ξεκινήσεις με ένα πιο ελαφρύ και να αυξάνεις ανάλογα την έντασή του. Επιπλέον τα ενυδατικά στοιχεία ενός foundation (όπως το υαλουρονικό οξύ ή τα ceramides) θα εξασφαλίσουν την απαραίτητη υγρασία και θρέψη που χρειάζεται η επιδερμίδα σου ενώ σχεδόν σίγουρα θα κάνουν τη σύστασή του πιο ανάλαφρη και εύκολη στην εφαρμογή.

Δες εδώ τα 5 αγαπημένα μας λεπτόρρευστα foundations που γίνονται ένα με το δέρμα

#2. Χρησιμοποίησε δύο διαφορετικές αποχρώσεις foundation

Πολλοί makeup artists χρησιμοποιούν δύο διαφορετικές αποχρώσεις καλυπτικού makeup, μια ανοιχτή και μια πιο σκουρόχρωμη, πάντα σε συνάρτηση με τον τόνο επιδερμίδας της γυναίκας που βάφουν. Αυτό συμβαίνει γιατί θέλουν να μιμηθούν το χρωματικό εφέ της πραγματικής επιδερμίδας, που είναι πιο ανοιχτή στο κέντρο του προσώπου και συνήθως σκουραίνει στα εξωτερικά σημεία του. Με αυτόν τον τρόπο, το αποτέλεσμα θα είναι πραγματικά "true to (real) skin" και το foundation θα είναι σχεδόν αόρατο. Πώς θα το πετύχεις; Χρησιμοποίησε το foundation που είναι ίδιο χρώμα με το δέρμα σου στο κέντρο του προσώπου και το foundation που είναι έναν τόνο πιο σκούρο στις εξωτερικές γωνίες του. Έτσι, μειώνονται και οι στρώσεις foundation που εφαρμόζονται απανωτά η μία πάνω στην άλλη.

Extra tip: Αν θες, μπορείς να αντικαταστήσεις το σκουρόχρωμο foundation με μια καλυπτική πούδρα ή ελάχιστο contouring / bronzer, που θα κάνει παρόμοια δουλειά χωρίς να βαρύνει το αποτέλεσμα, αφού στην ουσία θα υπάρχει μια μόνο στρώση makeup.

#3. Άφησε μερικά σημεία του προσώπου "γυμνά"

Ένα μικρό μυστικό των ειδικών είναι να αφήνουν μερικά σημεία του προσώπου χωρίς καθόλου μακιγιάζ, μιας και το να φαίνεται λίγο δέρμα κάτω από το μακιγιάζ είναι αυτό ακριβώς το στοιχείο που θα το κάνει να δείχνει απόλυτα φυσικό και αληθινό. Πώς θα γίνει αυτό; Αν υπάρχουν περιοχές που δεν χρειάζονται κάλυψη γιατί δεν παρουσιάζουν κανένα θέμα, τότε προτίμησε να μην τις καλύψεις καθόλου. Επίμεινε από την άλλη σε σημεία που χρειάζονται περισσότερη κάλυψη και ρίξε όλο το βάρος εκεί, πχ στα μάγουλα αν έχεις κάποιο σπυράκι ή στην περιοχή της μύτης και του πηγουνιού αν έχεις έντονη ερυθρότητα.

Δεύτερο μυστικό εδώ είναι να κάνεις πάρα πολύ καλό blending ώστε να απορροφηθεί το προϊόν αποτελεσματικά από το δέρμα. Άπλωσε το foundation με το ειδικό πινέλο και συνέχισε την εφαρμογή με το σφουγγαράκι μακιγιάζ. Ολοκλήρωσε με απαλές κινήσεις με τα δάχτυλα, ώστε να πιέσεις το foundation μέσα στο δέρμα και να το "εξαφανίσεις".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ