Follow us

Ο Νο.1 μύθος για την ψαλίδα που οι περισσότερες γυναίκες πιστεύουν

+ Τι πραγματικά μπορείς να κάνεις για να τη μειώσεις.

ψαλίδα στα μαλλιά Splash News/Ideal Image

Ψαλίδα: Αυτή η μάστιγα. Είτε λόγω μη επαρκούς φροντίδας των μαλλιών, είτε λόγω της ποιότητας και του τύπου τους, είτε λόγω συχνού heat styling και βαφών, ταλαιπωρεί τις περισσότερες γυναίκες. Ακολουθώντας κατά γράμμα τον κανόνα περί προσφοράς και ζήτησης, τα brands λανσάρουν διαρκώς νέα προϊόντα, ειδικά για την ψαλίδα στα μαλλιά, υποσχόμενα "θαύματα". Ε λοιπόν τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι...

5 δοκιμασμένοι τρόποι να χαρίσεις πλούσιο όγκο στα λεπτά μαλλιά σου

Ο Νο.1 μύθος για την ψαλίδα στα μαλλιά

Ας μιλήσουμε λίγο πιο "επιστημονικά": Σε περίπτωση, που δεν το γνωρίζεις, η τρίχα προστατεύεται από τα λέπια της, τα οποία αλληλοσυνδέονται μεταξύ τους, εξασφαλίζοντας έτσι την καλή υγεία και λάμψη της τρίχας. Ο θερμός αέρας και οι τεχνικές εφαρμογής βαφών μπορούν να κάνουν αυτά τα λέπια να ανοίξουν προκαλώντας έτσι ξηρότητα και ψαλίδα στα μαλλιά.

Σε αντίθεση με το δέρμα που μπορεί να επουλώσει με τον καιρό τις πληγές του, οι φθορές στην τρίχα δεν μπορούν να επανορθωθούν έτσι. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τα νύχια: Όταν ένα νύχι σπάει, δεν "ξανακολλά" μόνο του. Θα πρέπει να κοπεί.

Τα 3 γαλλικά κουρέματα στα οποία ορκίζονται οι πιο κομψές γυναίκες του πλανήτη

Έτσι ακριβώς, η ψαλίδα στα μαλλιά δεν πρόκειται ποτέ να "επουλωθεί". Ό,τι προϊόν περιποίησης να χρησιμοποιήσεις, το μόνο που μπορείς να καταφέρεις είναι να λειάνεις την τρίχα και να "κολλήσεις" προσωρινά την ψαλίδα, καμουφλάροντας το πρόβλημα -όχι λύνοντάς το.

Πώς μπορείς να απαλλαγείς από την ψαλίδα στα μαλλιά;

Ο μόνος (και το τονίζουμε, ο μόνος!) τρόπος να απαλλαγείς από την ψαλίδα, είναι (you've guessed it!) να την κόψεις. Αφού κουρευτείς απομακρύνοντας τις ταλαιπωρημένες άκρες, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να βεβαιωθείς πως δεν θα δεις (σύντομα έστω) ψαλίδα στα μαλλιά σου:

-Χτένισε προσεκτικά τα μαλλιά σου ξεκινώντας πάντα από τις άκρες και πηγαίνοντας προς τις ρίζες για να μην τα ταλαιπωρήσεις.

-Περιόρισε το heat styling.

-Αν κάνεις styling με θερμικά εργαλεία, φρόντισε η θερμοκρασία της πρέσας ή του ψαλιδιού για μπούκλες να μην υπερβαίνει τους 185 βαθμούς και φυσικά μην ξεχνάς να χρησιμοποιείς ένα προϊόν προστασίας κατά της θερμότητας.

-Φρόντισε τα μαλλιά σου, όπως φροντίζεις το πρόσωπό σου, εντάσσοντας στη ρουτίνα σου θρεπτικές μάσκες κι ενυδατικά λαδάκια.

-Αντικατάστησε τη βαμβακερή μαξιλαροθήκη με μία μεταξωτή και την κλασική πετσέτα μπάνιου με μία με μικροΐνες.

5 δοκιμασμένα σαμπουάν που όντως βοηθούν τα μαλλιά να μακρύνουν

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ