Follow us

Οι 7 καλύτεροι οροί με νιασιναμίδη για μείωση των κηλίδων και των σημαδιών ακμής

Το next big thing στην περιποίηση προσώπου αποτελεί ένα skincare πολυεργαλείο.

νιασιναμίδη ορός Istock Photo

Αν μας ρωτούσες ποιο θα είναι το next big thing στο skincare, εκείνο το συστατικό που θα γίνει το ίδιο huge με το υαλουρονικό, τότε σίγουρα θα σου λέγαμε η νιασιναμίδη. Σίγουρα το έχεις υποπτευτεί κι εσύ, καθώς φιγουράρει ολοένα και πιο συχνά στις λίστες των συστατικών, ενώ πολλά brands εμπλουτίζουν τελευταία την γκάμα τους με έναν ορό νιασιναμίδης. Αξίζει όντως το buzz;

5 ισχυροί αντιγηραντικοί οροί για θεαματικά αποτελέσματα στις ρυτίδες

Τι είναι η νιασιναμίδη;

Η νιασιναμίδη είναι η βιοενεργή μορφή της βιταμίνης Β3 και είναι ιδιαίτερα ευεργετική για όλους τους τύπους δέρματος. Είναι υδατοδιαλυτή και αυτός είναι ο λόγος που συνήθως απαντάται σε ορούς προσώπου.

Γιατί να χρησιμοποιήσεις έναν ορό νιασιναμίδης;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να εντάξεις έναν ορό νιασιναμίδης στη ρουτίνα σου: Ελέγχει την παραγωγή σμήγματος και τη λιπαρότητα, απαλύνει τα σημάδια ακμής, αλλά και τις καφέ κηλίδες, ενώ παράλληλα αποκαθιστά κι ενισχύει τον επιδερμικό φραγμό και κάνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες λιγότερο ορατές.

Ένα ακόμα μεγάλο plus της είναι το γεγονός ότι "συνεργάζεται" τέλεια με όλα τα άλλα ενεργά συστατικά -ναι ακόμα και με τη ρετινόλη και τα AHA-, καταπραΰνοντας την επιδερμίδα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να ενταχθεί σε κάθε ρουτίνα περιποίησης χωρίς φόβο ότι θα προκαλέσει δυσάρεστες παρενέργειες.

7 λευκαντικές κρέμες νυκτός που κάνουν θαύματα για τις καφέ κηλίδες

Αν έπρεπε να υποδείξουμε ποιοι τύπου επιδερμίδας είναι οι πλέον ιδανικοί για έναν ορό νιασιναμίδης, τότε θα λέγαμε εκείνοι που έχουν κηλίδες και σημάδια, αλλά και οι λιπαροί/ακνεϊκοί αν τον χρησιμοποιούσαν σαν συμπλήρωμα ενός προϊόντος με σαλικυλικό οξύ κι όχι σαν θεραπεία της ακμής.

Director's Choice | Οι καλύτεροι οροί προσώπου με νιασιναμίδη

Elements Vitamin B Complex Serum, Juliette Armand

Elements Vitamin B Complex Serum, Juliette Armand

Ενισχυμένος με τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ο καταπραϋντικός αυτός ορός ενυδατώνει και ανακουφίζει την επιδερμίδα από ερεθισμούς και ερύθημα. Είναι ιδανικός για δέρματα με δερματίτιδες και ευρυαγγείες.

Niacinamide 10% + Zinc 1%, The Ordinary (sephora.gr)

Niacinamide 10% + Zinc 1%, The Ordinary (sephora.gr)

Το best selling σέρουμ προσώπου του brand περιέχει νιασιναμίδη και ψευδάργυρο κι έτσι ελαττώνει την εμφάνιση των ατελειών και των διεσταλμένων πόρων, ενώ παράλληλα ρυθμίζει την παραγωγής σμήγματος. Είναι must-try!

iftactiv Specialist Serum B3, Vichy (στα φαρμακεία)

iftactiv Specialist Serum B3, Vichy (στα φαρμακεία)

Με 5% νιασιναμίδη, γλυκολικό οξύ, βιταμίνη C και ειδικό πεπτίδιο κολλαγόνου, το Liftactiv Specialist Serum B3 της Vichy μειώνει την εμφάνιση των καφέ κηλίδων, των δυσχρωμιών και των ρυτίδων.

 

Niacinamide 10 Serum, La Roche-Posay  (στα φαρμακεία)

Niacinamide 10 Serum, La Roche-Posay (στα φαρμακεία)

Με 10% καθαρή νιασιναμίδη, ο ορός αυτός στοχεύει κάθε τύπο κηλίδων και δυσχρωμιών, καθώς και υπερμελαγχρώσεις που οφείλονται σε μικροφλεγμονή.

Bright Reveal Niacinamide Dark Spot Serum, L'Oréal Paris

Bright Reveal Niacinamide Dark Spot Serum, L'Oréal Paris

Ο ολοκαίνουριος ορός προσώπου της L'Oréal Paris με 10% Νιασιναμίδη + Αμινο-σουλφονικό Οξύ είναι η απάντηση στις σκούρες κηλίδες, τα σημάδια ακμής και τις ατέλειες. Καταπολεμά την υπερμελάγχρωση και τον ανομοιόμορφο τόνο, που θέτουν σε κίνδυνο την ικανότητα της επιδερμίδας να δείχνει υγιής και νεανική.

Niacinamide Serum, The Inkey List (sephora.gr)

Niacinamide Serum, The Inkey List (sephora.gr)

Με 10% νιασιναμίδη και 1% διάλυμα υαλουρονικού οξέος, το Niacinamide Serum της The Inkey List ελέγχει τη λιπαρότητα, καταπολεμά τις ατέλειες και τις κοκκινίλες, ενώ παράλληλα ενυδατώνει την επιδερμίδα.

Rénergie Triple Serum, Lancôme

Rénergie Triple Serum, Lancôme

Το Triple Serum συμπυκνώνεταισε μια ριζικά περιποιητική τριπλή δόση υαλουρονικού οξέος, βιταμίνης C-νιασιναμίδης και φερουλικού οξέος, που χαρίζει λάμψη και βαθιά ενυδάτωση στην επιδερμίδα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ