Follow us

Αδύναμα και λεπτά νύχια μετά από ημιμόνιμο; 5 θεραπείες που θα τα "σώσουν"

Τα νύχια σου θα σε ευγνωμονούν!

λεπτά νύχια μετά από ημιμόνιμο Istock Photo

Αδύναμα και λεπτά νύχια μετά από το ημιμόνιμο; Σε όλες μας έχει συμβεί. Πάμε να δούμε αναλυτικά γιατί όμως συμβαίνει αυτό, πώς μπορείς να το αποτρέψεις κι αν την πατήσεις πώς μπορείς να ενδυναμώσεις τα νύχια σου και να επαναφέρεις την όμορφη, υγιή όψη τους.

Ας αρχίσουμε από τα βασικά: Όχι, το ημιμόνιμο δεν καταστρέφει τα νύχια. Shocking, το ξέρουμε! Για την ακρίβεια, ορισμένες έρευνες έχουν δείξει ότι το ημιμόνιμο είναι λιγότερο επιζήμιο από το κλασικό μανικιούρ, καθώς τα ημιμόνιμα βερνίκια δεν εισχωρούν ούτε απορροφούνται με την ίδια ευκολία στο νύχι, ενώ και οι χρωστικές τους δεν είναι όσο έντονες είναι εκείνες των απλών βερνικιών. Επιπλέον, τα νύχια δεν αποχρωματίζονται και δεν κιτρινίζουν, κάτι που συμβαίνει πολύ συχνά με τα κλασικά βερνίκια.

Άλλο είναι το θέμα: η αφαίρεση. Εκεί είναι που μπορεί να την πατήσεις και τελικά να καταστρέψεις τα νύχια σου. Αν δεν γίνει σωστά και από τεχνίτρια που να έχει πολλή εμπειρία και γνώσεις, τότε ναι, το ημιμόνιμο μπορεί να φθείρει τα νύχια, προκαλώντας μάλιστα ακόμα κι ανεπανόρθωτες ζημιές. Τι πρέπει να κάνεις λοιπόν; Ιδανικά να μην αφαιρέσεις ποτέ το ημιμόνιμο μόνη σου -όσα βίντεο και να έχεις δει στο youtube- και να βρεις μια τεχνίτρια με εμπειρία για το μανικιούρ σου, αλλά και την αφαίρεσή του.

Πάμε τώρα στο worst case σενάριο, εκείνο στο οποίο την έχεις πατήσει και βλέπεις αδύναμα και λεπτά τα νύχια σου μετά από το ημιμόνιμο. Απόφυγε να τα βάψεις -εννοείται- μέχρι να δυναμώσουν και ξεκίνα την εντατική περιποίησή τους με μία θεραπεία. Εμείς δοκιμάσαμε πολλές και παρακάτω σου προτείνουμε τις καλύτερες, εκείνες που όχι μόνο θα επανορθώσουν τις φθορές, αλλά θα σκληρύνουν επίσης τα νύχια, προστατεύοντάς τα από το σπάσιμο και το ξεφλούδισμα και χαρίζοντάς τους μια πιο υγιή, λαμπερή όψη.

Λεπτά νύχια μετά από ημιμόνιμο | Οι καλύτερες θεραπείες

SI-Nails Nail Strengthening Treatment, ISDIN (στα φαρμακεία)

SI-Nails Nail Strengthening Treatment, ISDIN (στα φαρμακεία)

Εμπλουτισμένη με υαλουρονικό οξύ, αυτή η θεραπεία χαρίζει στα νύχια υγιή όψη, ενώ τα κάνει πιο ανθεκτικά, δυνατά και σκληρά. 

Repair Mode Nail Serum, OPI

Repair Mode Nail Serum, OPI

Το Repair Mode Nail Serum είναι ο πρώτος ορός που δημιουργεί δεσμούς στο εσωτερικό του νυχιού με την κατοχυρωμένη τεχνολογία Ulti-Plex™ που αποκαθιστά σε βάθος το 99% της κερατίνης με αποτέλεσμα 4 φορές πιο δυνατά νύχια σε μόλις 6 ημέρες.

Velvet Nail Beautifier, Seventeen Cosmetics

Velvet Nail Beautifier, Seventeen Cosmetics

Το Velvet Nail Beautifier προσφέρει ενδυνάμωση και σκλήρυνση των εύθραυστων και ταλαιπωρημένων νυχιών καλύπτοντας τις ατέλειες ενώ η πρωτοποριακή του σύνθεση με Βιταμίνη Ε και έλαιο Τζίνσενγκ έχει πλούσιες αντιοξειδωτικές, θρεπτικές και περιποιητικές ιδιότητες επαναφέροντας τη λεία όψη τους.

Hard to Resist Nail Strengthener Treatment, Essie

Hard to Resist Nail Strengthener Treatment, Essie

Η βιολετί θεραπεία της Essie ενδυναμώνει τα νύχια και διορθώνει το χρώμα τους αν έχουν κιτρινίσει, ενώ παράλληλα τους χαρίζει λάμψη.

Nail Envy® Strengthener, OPI

Nail Envy® Strengthener, OPI

Το Nail Envy ενδυναμώνει και προστατεύει τα νύχια από το σπάσιμο και το ξεφλούδισμα για όμορφα, πιο δυνατά φυσικά νύχια. Με την τεχνολογία Tri-Flex™, το αποκλειστικό κατοχυρωμένο πολυμερές καλύπτει την επιφάνεια του νυχιού δημιουργώντας μια υγρή ασπίδα που προσφέρει στο νύχι αντοχή πολλαπλών στρώσεων. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ