Follow us

Με αυτό το skincare hack θα μειώσεις τον ερεθισμό από την εφαρμογή της ρετινόλης στην επιδερμίδα σου

Plus, 5 κρέμες - βάλσαμο που δεν πρέπει να λείπουν από το μπάνιο σου.

skin iStock

Η ρετινόλη (βιταμίνη Α) είναι από τα πιο γνωστά και δραστικά αντιγηραντικά συστατικά που μπορείς να βρεις σε έναν ορό ή κρέμα προσώπου, με αναμφισβήτητα οφέλη για την επιδερμίδα μας. Γι' αυτό και ολοένα και περισσότερες γυναίκες επιθυμούν να την εντάξουν στη νυχτερινή ρουτίνα περιποίησής τους, μιας και αποδεδειγμένα η ρετινόλη έχει την ιδιότητα να απευθύνεται σε ένα πλήθος προβλημάτων που σχετίζονται με την επιδερμίδα, όπως είναι οι λεπτές γραμμές, οι ρυτίδες, οι κηλίδες και άλλες δυσχρωμίες, τα σημάδια και ο ανομοιόμορφος τόνος καθώς και η έλλειψη λάμψης.

Κι ενώ τυπικά απευθύνεται σε γυναίκες άνω των 30-35, ο μέσος όρος ηλικίας που την προτιμά πλέον έχει συρρικνωθεί αρκετά, με πολλές 25χρονες, ακόμα και 20χρονες ή έφηβες κοπέλες να την επιλέγουν συνειδητά για την περιποίηση της επιδερμίδας τους, ακόμα και χωρίς συνταγή δερματολόγου.

Το ύπουλο σημάδι που δείχνει ότι ίσως η επιδερμίδα σου γερνάει (πρόωρα)

Η ρετινόλη μπορεί να έχει παρενέργειες

Είναι αλήθεια πάντως ότι η ρετινόλη μπορεί να έχει παρενέργειες σε μια επιδερεμίδα, ακόμα και στις πιο ανθεκτικές. Οι ερεθισμοί, η ερυθρότητα, η ξηρότητα, το ξεφλούδισμα αλλά και το αίσθημα καύσου συγκαταλέγονται στα πιο συνήθη συμπτώματα της χρήσης της, ενώ όσο κι αν έχουν απλοποιηθεί οι συνθέσεις προϊόντων με ρετινόλη, είναι γεγονός ότι μπορεί να αποβεί εξαιρετικά ερεθιστική σε άτομα που τη χρησιμοποιούν για πρώτη φορά αλλά και σε ανθρώπους με πολύ ευαίσθητο δέρμα.

Ρυτίδες έκφρασης και γραμμές αφυδάτωσης | 6 σέρουμ προσώπου για να τις "εξαφανίσεις"

Για όλους τους παραπάνω λόγους, η ρετινόλη θέλει πολλή προσοχή ως προς τη χρήση της ενώ αν θες να την εφαρμόζεις καθημερινά για να επωφεληθείς από όλα τα πλεονεκτήματά της, σού έχουμε ένα skincare hack που θα μειώσει σε μεγάλο βαθμό τυχόν ερεθισμούς και κοκκινίλες.

Φοβάσαι τη ρετινόλη; Οι καλύτερες κρέμες προσώπου με bakuchiol, τη φυσική εναλλακτική της

Τι να κάνεις:

Οι δερματολόγοι προτείνουν να εφαρμόζεις μια αναπλαστική κρέμα αμέσως μετά την εφαρμογή του σέρουμ ή της κρέμας με βιταμίνη Α. Τα συστατικά που περιέχουν τέτοιες κρέμες προσφέρουν αποκατάσταση του επιδερμιδικού φραγμού καθώς και αποκατάσταση της ισορροπίας του μικροβιώματος στο εύθραυστο δέρμα. Έχουν καταπραϋντική και αναζωογονητική δράση ενώ συμβάλλουν στην κυτταρική ανανέωση, πράγμα που χρειάζεται μια επιδερμίδα που έχει υποστεί ξεφλούδισμα εξαιτίας της ξηρότητας που συχνά προκαλεί η ρετινόλη.

Δες παρακάτω μερικές από τις δικές μας αγαπημένες αναπλαστικές κρέμες:

Cicaplast Baume B5+ Balm Ανάπλασης, La Roche Posay

Cicaplast Baume B5+ Balm Ανάπλασης, La Roche Posay

 Balm πολλαπλών οφελών που καταπραΰνει και προστατεύει το ερεθισμένο δέρμα. Είναι κατάλληλο για ολόκληρη την οικογένεια και ελεγμένο σε 14 ενδείξεις. Eμπλουτισμένο με Madecassoside - ένα ενεργό συστατικό επανόρθωσης - καταπραϋντική Πανθενόλη και αντιβακτηριακούς παράγοντες. Καταπραΰνει, θρέφει και προστατεύει το ξηρό δέρμα, συμβάλλοντας στην αποκατάσταση της λειτουργίας του φραγμού.

Epitheliale A.H. Ultra Soothing Repairing Cream, A-Derma

Epitheliale A.H. Ultra Soothing Repairing Cream, A-Derma

Καταπραϋντική και επανορθωτική κρέμα για το εύθραυστο δέρμα έπειτα από επιφανειακές δερματολογικές και επιδερμικές πράξεις. Διαθέτει ελεγμένη αποτελεσματικότητα έπειτα από απολέπιση, εφαρμογή laser και τατουάζ. Χάρη στο φυσικό εκχύλισμα Περουβιανής λιάνας και το κατοχυρωμένο δραστικά συστατικό Cicahyalumide®, η καινοτόμος σύνθεση της κρέμας Epitheliale A.H. Ultra προσφέρει τριπλή δράση : επιταχύνει την επούλωση, μειώνει τη δημιουργία ουλών και σημαδιών και καταπραΰνει από τον δερματικό πόνο.

Frezykeld Αναπλαστική Κρέμα, Frezyderm

Frezykeld Αναπλαστική Κρέμα, Frezyderm

Απαλή κρέμα, αντιμετώπισης ουλών που προκαλούνται από τραυματισμό, εγχείρηση ή ακόμη και από σοβαρή ακμή, αφενός προληπτικά για την αποφυγή σχηματισμού τους και αφετέρου βελτιώνοντας όσες έχουν ήδη δημιουργηθεί. Τα ενεργά συστατικά της ενισχύουν την αναγέννηση δερματικών κυττάρων, αναδομούν τους κατεστραμμένους και γηρασμένους ιστούς της επιδερμίδας, προσφέρουν ισχυρή ενυδάτωση και παρέχουν αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη προστασία

Cicalfate, Avène

Cicalfate, Avène

Αναγεννητική και προστατευτική κρέμα που παρέχει άμεση φροντίδα χάρη στον μοναδικό συνδυασμό δραστικών συστατικών. Βοηθά στη διαδικασία ανανέωσης του δέρματος, μειώνει τον κίνδυνο αναπαραγωγής βακτηριδίων και αποτρέπει τον περαιτέρω ερεθισμό του.

Ενυδατική & Αναπλαστική Κρέμα για Ευαίσθητο Δέρμα, Bepanthol

Ενυδατική & Αναπλαστική Κρέμα για Ευαίσθητο Δέρμα, Bepanthol

Ενυδατική και αναπλαστική κρέμα για ευαίσθητο δέρμα, ειδικά σχεδιασμένο για την περιποίηση του ευαίσθητου δέρματος. Η κρέμα περιέχει προβιταμίνη Β5, η οποία είναι ένα βασικό δραστικό συστατικό που βοηθά στην αναγέννηση και την ενυδάτωση του δέρματος.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ