Follow us

We Ask The Pros | Τα 5 πιο συχνά λάθη μακιγιάζ που κάνουν οι Ελληνίδες σύμφωνα με τον Δημήτρη Στράτο

Εμείς ρωτάμε, ο pro απαντάει.

Beauty Splash News/Ideal Image

Ούτε εγώ είμαι makeup artist, ούτε εσύ. That's ok. Ίσως δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε τα πιο εντυπωσιακά cat crease eye looks, αλλά σίγουρα έχουμε τη δυνατότητα να πετύχουμε ένα όμορφο και κολακευτικό μακιγιάζ για κάθε μέρα. Πρέπει απλά να μην πέφτουμε σε παγίδες.

Γι' αυτό και πριν από μερικές μέρες μίλησα με τον γνωστό makeup artist και ιδρυτή της Dimitris Stratos Beauty, Δημήτρη Στράτο, για να μου υποδείξει τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε στο μακιγιάζ μας οι Ελληνίδες και να μου δώσει τις pro συμβουλές του, έτσι ώστε να βαφόμαστε μόνες μας όσο το δυνατόν καλύτερα.

Τα πιο συχνά λάθη που κάνουν οι Ελληνίδες στο μακιγιάζ τους

1. Χρησιμοποιούν πολύ ανοιχτόχρωμα concealer

"Το Νο.1 λάθος που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες είναι ότι επιλέγουν λάθος απόχρωση concealer", λέει ο Δημήτρης. "Βλέπω πολλές φορές γυναίκες με πολύ ανοιχτόχρωμο άσπρο concealer κάτω από τα μάτια τους, που συχνά γκριζάρει και μαρκάρει στις φωτογραφίες", προσθέτει.

Η συμβουλή του: "Επίλεξε ένα concealer μισό ή ένα τόνο πιο ανοιχτόχρωμο από τη βάση και φρόντισε να το 'σβήσεις' καλά".

2. Επιλέγουν πολύ σκουρόχρωμο foundation

"Οι Ελληνίδες στην προσπάθειά τους να δείχνουν πιο μαυρισμένες, επιλέγουν συχνά πολύ σκουρόχρωμα foundations", λέει υπογραμμίζοντας πως η μεγάλη αντίθεση με το λαιμό και το ντεκολτέ, κάθε άλλο παρά κολακευτική δείχνει.

Η συμβουλή του: "Μπορείς να βρεις την ιδανική απόχρωση για εσένα κοιτώντας τα ζυγωματικά σου. Αφού εφαρμόσεις το foundation μην ξεχάσεις να το 'σβήσεις' προς τα κάτω για ένα πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Το καλοκαίρι που το πρόσωπο είναι συνήθως πιο ανοιχτόχρωμο από το σώμα λόγω της χρήσης αντηλιακού, βρες την ιδανική απόχρωση foundation για εσένα κοιτώντας το λαιμό και το ντεκολτέ σου".

3. Κάνουν πολύ έντονο περίγραμμα στα χείλη

"Μπορεί τα ombré χείλη να είναι στη μόδα, ωστόσο το πολύ έντονο, σκουρόχρωμο περίγραμμα που κάνουν πολλές γυναίκες δεν είναι καθόλου κολακευτικό", τονίζει.

Η συμβουλή του: "Χρησιμοποίησε ένα μολύβι κοντά στο χρώμα του κραγιόν και φρόντισε να το 'σβήσεις' καλά έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να δείχνει πιο αρμονικό".

4. Χρησιμοποιούν υπερβολική ποσότητα highlighter

"Η πλειοψηφία των Ελληνίδων έχει λιπαρή επιδερμίδα. Το θεωρώ λάθος λοιπόν που εφαρμόζουν μεγάλη ποσότητα highlighter σε όλο το πρόσωπο. Οι λάμψεις στο πηγούνι και στη μύτη δεν ταιριάζουν για παράδειγμα σε όλες", λέει.

Η συμβουλή του: "Εφάρμοσε το highlighter μόνο στα ζυγωματικά για μία διακριτική λάμψη".

5. Επιλέγουν λάθος απόχρωση nude κραγιόν

"Δεν θέλω να ξαναδώ πολύ ανοιχτόχρωμα nude/άσπρα κραγιόν, που θυμίζουν concealer. Δείχνουν πολύ "παλιά" και δεν κολακεύουν τους υποτόνους της επιδερμίδας των Ελληνίδων", λέει.

Η συμβουλή του: "Προτίμησε ένα nude κραγιόν που να τείνει στο ροδακινί με ζεστούς υποτόνους. Απόφυγε τις nude αποχρώσεις που γκριζάρουν και που ροζίζουν".

Note: Οι δικές του αγαπημένες επιλογές nude κραγιόν είναι οι αποχρώσεις Holy Pink, Shady Lady και Sugar Dady του Velvet Matte Lipstick του δικού του brand, Dimitris Stratos Beauty.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ