Follow us

5 μάσκες με πράσινη άργιλο που κάνουν παρελθόν τη λιπαρότητα στο πρόσωπο

Οι top επιλογές για μικτές και λιπαρές επιδερμίδες.

πράσινη άργιλος Istock Photo

Οι θεραπευτικές και ευεργετικές ιδιότητές της είναι γνωστές από αρχαιοτάτων χρόνων και διεθνώς αναγνωρισμένες. Τι ακριβώς κάνει όμως την πράσινη άργιλο τόσο σπουδαία στο skincare και ποια είναι τα προϊόντα που όντως αξίζει να εντάξεις στη ρουτίνα σου;

5 κρέμες με SPF που δρουν κατά των καφέ κηλίδων στο πρόσωπο

Για ποιους είναι ιδανική η πράσινη άργιλος;

Η πράσινη άργιλος συνιστάται ιδιαιτέρως για επιδερμίδες με τάσεις ακμής, αλλά και για μικτές και λιπαρές επιδερμίδες.

Ποιες είναι οι ευεργετικές ιδιότητές της;

Ρυθμίζει αποτελεσματικά την έκκριση σμήγματος, συσφίγγει τους πόρους και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα. Χάρη στις αποτοξινωτικές ιδιότητές της, καθαρίζει σε βάθος, τονώνει την επιδερμίδα και την αφήνει απαλή και λαμπερή.

Άργιλος, ενεργός άνθρακας κ.ά | Τα πιο "επικίνδυνα" ενεργά συστατικά στο skincare

Πώς να την εντάξεις στη ρουτίνα σου;

Ο πιο εύκολος τρόπος να εντάξεις την πράσινη άργιλο στη ρουτίνα σου είναι μέσω μιας μάσκας αποτοξίνωσης. Αν και οι εν λόγω μάσκες είναι σούπερ αποτελεσματικές, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται σε καθημερινή βάση καθώς είναι αρκετά "βαριές". Χρησιμοποίησε μια green clay mask μία φορά την εβδομάδα έτσι ώστε να ναι μεν να καθαρίσεις σε βάθος την επιδερμίδα σου, αλλά από την άλλη να μην την απογυμνώσεις από τα πολύτιμα, φυσικά έλαιά της.

Director's Choice | Οι καλύτερες μάσκες με πράσινη άργιλο

Vinopure Masque Purifiant, Caudalie (στα φαρμακεία)

Vinopure Masque Purifiant, Caudalie (στα φαρμακεία)

Εμπλουτισμένη με πράσινη άργιλο και ψευδάργυρο, η πιο viral μάσκα προσώπου της Caudalie  μειώνει όλους τους τύπους ατελειών που συνδέονται με τις επιδερμίδες με τάση για ακμή. Πιο συγκεκριμένα, καθαρίζει σε βάθος, μειώνει την έκκριση σμήγματος, εξυγιαίνει και μειώνει το μέγεθος των πόρων.

SOS Pure Face Mask, Clarins

SOS Pure Face Mask, Clarins

Αυτή η μάσκα με υφή κρέμας απορροφά τη λιπαρότητα χωρίς να ξηραίνει την επιδερμίδα, προσφέροντας καθαρισμό και απαλύνοντας την όψη των πόρων.

Green Argile Mask, Juliette Armand

Green Argile Mask, Juliette Armand

Ιδανική για μικτές, λιπαρές και ακνεϊκές επιδερμίδες, η Green Argile Mask αποσυμφορεί τους πόρους, μειώνει την υπερέκκριση σμήγματος, τονώνει και φωτίζει την επιδερμίδα.

Green Clay Face Mask, APIVITA (στα φαρμακεία)

Green Clay Face Mask, APIVITA (στα φαρμακεία)

Αυτή η μάσκα με πράσινο άργιλο καθαρίζει σε βάθος, απομακρύνει την περίσσεια σμήγματος και συσφίγγει τους πόρους, ενώ παράλληλα αναζωογονεί την επιδερμίδα, αφήνοντάς την απαλή και λαμπερή.

Pure Clay Detox Mask, L'Oréal Paris

Pure Clay Detox Mask, L'Oréal Paris

Η απαλή και φιλική προς την επιδερμίδα κρεμώδης υφή της Pure Clay Detox Mask συνδυάζει τον καθαριστικό άργιλο με τον ενεργό άνθρακα. Σε συνδυασμό λειτουργούν σαν μαγνήτης για τους ρύπους που έχουν εγκατασταθεί βαθιά στους πόρους, επιτρέποντας στην επιδερμίδα να "αναπνέει" καλύτερα. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr