Follow us

Night Ritual | Πώς χαλαρώνω πριν τον ύπνο

Όλες εκείνες οι κινήσεις που με βοηθούν να ηρεμήσω πριν κοιμηθώ.

Woman enjoy free time resting on couch at home

Τους τελευταίους μήνες είναι αλήθεια ότι οι (πολύ) γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας με κάνουν να δείχνω εξουθενωμένη. Γυρνώντας σπίτι μου μετά από το γραφείο, οι υποχρεώσεις του σπιτιού και του κατοικίδιου μου μού απορροφούν όλη την ενέργεια, ενώ οι όποιες - έστω μειωμένες - κοινωνικές μου έξοδοι δεν μου αφήνουν πολλά περιθώρια χαλάρωσης.

Παρ' όλα αυτά, πάντα φροντίζω να αφιερώνω λίγο χρόνο στο τέλος της ημέρας, προσπαθώντας να ηρεμήσω και να αποβάλω την πίεση που έχει συσσωρευτεί. Έτσι, κάθε βράδυ και λίγο πριν τον ύπνο επιλέγω να κλείσω το κινητό μου και προτιμώ να διαβάσω ένα ωραίο βιβλίο, πίνοντας ένα χαλαρωτικό ζεστό ρόφημα. Τα αρωματικά κεριά και τα αιθέρια έλαια με άρωμα λεβάντας ή τριαντάφυλλου με βοηθούν ακόμα πιο πολύ να αδειάσω το μυαλό μου και να έχω έναν ήσυχο και απρόσκοπτο ύπνο.

Σύμμαχός μου σε όλο αυτό το βραδινό τελετουργικό χαλάρωσης είναι η Κρέμα Ύπνου για Αντιρυτιδική Δράση & Αναπλήρωση Ενέργειας από τη νέα σειρά NIVEA Q10 ENERGY, την οποία απλώνω με μαλακές και κυκλικές κινήσεις στο πρόσωπό μου, κάνοντας ελαφρύ και χαλαρωτικό μασάζ. Η καινοτόμα αυτή κρέμα συνδυάζει τα τρία ισχυρά αντιοξειδωτικά (Q10 και Βιταμίνη C+Ε) και βοηθά τα κύτταρα της επιδερμίδας να αναπνεύσουν βαθύτερα. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η επιδερμίδα γίνεται πιο δεκτική στα ευεργετικά συστατικά, ενώ η δύναμη της «αυτοαναγέννησης» βρίσκεται στη μέγιστη επίδοσή της. Η ελαφριά και έντονα ενυδατική της σύνθεση απορροφάται εξ ολοκλήρου από την επιδερμίδα την νύχτα και δρα σύμφωνα με τη βιολογία της όταν αυτή είναι πιο δεκτική.

Ειδικά για εμένα, που τον τελευταίο καιρό παρατηρώ ότι λόγω κούρασης και συνεχούς "τρεξίματος", η επιδερμίδα μου δείχνει κάπως θαμπή και κουρασμένη, η συγκεκριμένη κρέμα έχει κάνει θαύματα στο πρόσωπό μου. Και αυτό γιατί η αγνή βιταμίνη C είναι ένα άκρως ισχυρό αντιοξειδωτικό που σε συνδυασμό με τη Βιταμίνη Ε & το συνένζυμο Q10 που είναι 100% πανομοιότυπο με αυτό της επιδερμίδας μειώνει τα σημάδια της κουρασμένης και θαμπής επιδερμίδας, καθώς επίσης τονώνει και ενυδατώνει άμεσα την επιδερμίδα για ένα εμφανώς πιο λείο και λαμπερό πρόσωπο. Επιπλέον, είναι ένα θαυματουργό προϊόν και για έναν άλλον λόγο: ελαττώνει τις ρυτίδες έκφρασης, που φυσιολογικά υπάρχουν στην επιδερμίδα μας, αλλά με το πέρασμα του χρόνου "παραμένουν" σε αυτή και γίνονται πιο βαθιές - ιδίως αν το δέρμα μας είναι αφυδατωμένο και δεν το περιποιούμαστε σωστά.

Δεν ξεχνάω λοιπόν να την εντάσσω στην καθημερινή, νυχτερινή ρουτίνα μου περιποίησης και χαλάρωσης, γιατί θέλω η επιδερμίδα μου να δείχνει πάντα ανανεωμένη, φρέσκια και ζωντανή, γεμάτη ενέργεια. Εξυπακούεται ότι προηγείται απαραιτήτως ο εξονυχιστικός καθαρισμός του προσώπου μου από το μακιγιάζ που είχα όλη μέρα, καθώς πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά βήματα της skincare routine μας - και δεν πρέπει να παραλείπουμε ποτέ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ