Follow us

Unicorn cut | Μια DIY μέθοδος για να κόψεις τα μαλλιά σου

Εύκολα και γρήγορα, μέχρι την επόμενη επίσκεψή σου σε κομμωτήριο.

Close-up photo of a beautiful girl holds hair scissors and ready to change her hairstyle CoffeeAndMilk

Θέλεις ένα γρήγορο κούρεμα, που θα σε ανανεώσει σε 5'; Μπορεί τα κομμωτήρια να ανοίγουν σε λίγες μέρες, αλλά ίσως ανήκεις στις περιπτώσεις γυναικών που δεν έχουν την υπομονή να περιμένουν ούτε λεπτό μέχρι το πολυπόθητο άνοιγμά τους. Σε νιώθουμε απόλυτα! Ειδικά αν τα μαλλιά σου έχουν παραμακρύνει και πρέπει να τα κόψεις άμεσα.

Έχεις ακούσει για τη μέθοδο κουρέματος με αλογοουρά; Ή αλλιώς ponytail haircut method; Πρόκειται για μια DIY μέθοδο για γρήγορο κούρεμα που κάνει θραύση τον τελευταίο καιρό στο YouTube.

Δες επίσης: Πώς να κόψω τις αφέλειες μόνη μου σπίτι; ‘Εχουμε τη λύση!

Στην ουσία πρόκειται για ένα γρήγορο κόψιμο των μαλλιών με μια μόνο κίνηση, αφού έχεις πιάσει τα μαλλιά σου σε μια πολύ ψηλή αλογοουρά στην κορυφή του κεφαλιού. Το ονομάζουν αλλιώς και "Unicorn Cut", καθώς αυτό το τόσο ψηλό ponytail σε κάνει να μοιάζεις με... μονόκερο.

Πώς μπορείς να κάνεις ένα ανανεωτικό, γρήγορο κούρεμα;

Μπορεί να σου ακούγεται αρκετά risky να κόψεις τα μαλλιά σου με μια μόνο, απότομη κίνηση, καθώς μάλιστα το αποτέλεσμα που θα έχεις θα είναι ένα σχήμα V όταν τα μαλλιά θα είναι ριγμένα στην πλάτη σου. Βέβαια, να σε ενημερώσουμε ότι δεν είναι τόσο κακό όσο φαντάζεσαι, και σίγουρα αποτελεί μια λύση ανάγκης μέχρι να επισκεφτείς το κομμωτήριο. Καλό είναι να γίνεται σε πολύ μακριά ή σγουρά μαλλιά, ώστε να υπάρχει περιθώριο λάθους - ακόμα και αν κόψεις κατά λάθος περισσότερο μαλλί, δεν θα φανεί αν είναι ήδη υπερβολικά μακριά. Επίσης, αν έχεις σγουρά μαλλιά και δεν σου αρέσει το τελικό σχήμα που απέκτησαν μετά το κούρεμα, δεν θα καταλάβεις κάποια διαφορά στα layers.

Για ένα σωστό κούρεμα θα χρειαστείς τα παρακάτω εργαλεία:

1 επαγγελματικό ψαλίδι

2 λαστιχάκια

1 χτένα με αραιά δόντια για ξεμπέρδεμα των μαλλιών

Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα:

#1. Ξεκίνα χτενίζοντας τα μαλλιά σου ώστε να απαλλαγείς από κομπάκια και ανεπιθύμητα μπερδέματα στην τρίχα. Φρόντισε να είναι λουσμένα και εντελώς στεγνά, και ξεκίνα να τα χτενίζεις από κάτω προς τα πάνω.

Δες εδώ: 9/10 γυναίκες χτενίζουν λάθος τα μαλλιά τους; Εσύ ξέρεις το σωστό τρόπο;

#2. Σκύψε το κεφάλι και μάζεψε τα μαλλιά σου σε μια αλογοουρά, την οποία θα στερεώσεις με λαστιχάκι στην κορυφή του μετώπου σου.

#3. Δες το μήκος που θες να κόψεις και "σημάδεψέ" το με το δεύτερο λαστιχάκι, στην άκρη της αλογοουράς. Μπορείς να ξεκινήσεις κόβοντας ένα δάχτυλο και να συνεχίσεις σταδιακά, μέχρι να μείνεις ικανοποιημένη από το μήκος. Εξάλλου, καλύτερα να ξεκινάς να κόβεις λίγο λίγο παρά κατευθείαν ένα μεγάλο κομμάτι.

#4. Με το ψαλίδι, κόψε το τμήμα μαλλιών που περισσεύει κάτω από το δεύτερο λαστιχάκι. Φρόντισε το ψαλίδι σου να είναι επαγγελματικό έτσι ώστε να κοπεί σωστά η τρίχα, καθώς με ένα οποιοδήποτε άλλο ψαλίδι ενδεχομένως να βρεις δυσκολία στο κόψιμο.

Δες επίσης: Γιατί δεν μακραίνουν τα μαλλιά μου; 3 λάθη που σε εμποδίζουν να αποκτήσεις τα μαλλιά που ονειρεύεσαι

Κεντρική εικόνα: iStock

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ