Follow us

"Άδεια ομορφιά" | Δώσε ξανά ζωή στις άδειες συσκευασίες των καλλυντικών σου

Γιατί και οι παλιές συσκευασίες των καλλυντικών σου μπορούν να αναγεννηθούν μέσω της πρωτοβουλίας του Korres Recycle Lab.

KORRES RECYCLE LAB_credits Margarita Nikitaki

Οι sustainable πρακτικές ήταν από την ίδρυση της Korres μέρος του DNA της. Ένας πλήρης κύκλος αξιακών επιλογών που ξεκινάει από το ελληνικό έδαφος και το σπόρο, συνεχίζει στην zero-waste εκχύλιση, στην έρευνα, στο τελικό προϊόν και καταλήξει στην επιστροφή της άδειας συσκευασίας σε εμάς με τη μορφή ενός όμορφου ανακυκλωμένου αντικειμένου. Αυτή η διαδρομή έχει για την Korres 6 στάσεις – τα 6 labs: Soil Lab, Extraction Lab, Molecular Lab, Formulation Lab, Design Lab και η πιο πρόσφατη προσθήκη – το Recycle Lab. Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανακύκλωσης για μία δεύτερη ευκαιρία στα empties μας.

To KORRES Recycle Lab δίνει στην “άδεια ομορφιά”, στις άδειες συσκευασίες καλλυντικών, μία νέα διάσταση. H KORRES εμπνεύστηκε το πρώτο ολοκληρωμένο σχέδιο ανακύκλωσης στο Φαρμακείο, με ενδιάμεσο σταθμό τη μονάδα ανακύκλωσης. Εκεί οι άδειες συσκευασίες παίρνουν διαφορετική μορφή, γίνονται εικαστικά ή χρηστικά αντικείμενα, αποκτούν μία δεύτερη ευκαιρία και γίνονται πάλι στοιχείο της καθημερινότητας. Με αυτόν τον τρόπο η KORRES κλείνει τον πλήρη κύκλο αξιακών επιλογών που αποτελεί την πυξίδα της και για κάθε κομμάτι αυτού του κύκλου καθίσταται η ίδια υπεύθυνη.

Με τον Φαρμακοποιό συνοδοιπόρο σε αυτή τη νέα προσπάθεια, ειδικοί κάδοι KORRES Recycle Lab στους χώρους των φαρμακείων “προσκαλούν” όλους να επιστρέψουν τις άδειες καλλυντικές συσκευασίες τους - πλαστικό, χαρτί, γυαλί. Η συμμετοχή είναι σημαντική στην επίτευξη ενός ευρύτερου κοινωνικού στόχου μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματός μας. Οι άδειες συσκευασίες επιστρέφουν στη μονάδα ανακύκλωσης. Διαλέγονται, ταξινομούνται, καθαρίζονται, συμπυκνώνονται και ανακυκλώνονται, είτε μέσα στο Recycle Lab όσον αφορά στο πλαστικό ή σε συνεργάτες όσον αφορά στο γυαλί και στο χαρτί. Γίνονται design αντικείμενα που επιμελήθηκαν οι designers της μάρκας και τα οποία θα προσφέρονται ως δώρο σε όσους συμμετέχουν στο σχέδιο ανακύκλωσης, συμβάλλοντας με τις δικές τους άδειες συσκευασίες. Κουτιά, σακούλες, υλικά διακόσμησης των σημείων πώλησης, έντυπα, νέοι κάδοι ανακύκλωσης είναι επιπλέον αντικείμενα παραγωγής του Recycle Lab.

Πώς μπορείς να συμμετάσχεις:

-Σύλλεξε τις άδειες συσκευασίες καλλυντικών.

-Επίστρεψε και τοποθέτησε αυτές στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης KORRES Recycle Lab στα φαρμακεία που συμμετέχουν στην προσπάθεια (έχοντας ιδανικά καθαρίσει πρώτα τις συσκευασίες + ισιώσει τα χάρτινα κουτιά).

-Σε κάθε 5 άδειες συσκευασίες KORRES αντιστοιχεί ένα δώρο. Πρώτο δώρο είναι η τσάντα ανακύκλωσης KORRES, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα δώρα KORRES + design αντικείμενα κατασκευασμένα από την ομάδα design της μάρκας με τα υλικά που επιστρέφεις εσύ για ανακύκλωση.

Γίνε κ' εσύ μέρος μιας συντονισμένης προσπάθειας για έναν καθαρότερο πλανήτη και για μια πιο αρμονική συνύπαρξη με τη φύση!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ