Follow us

Αυξητική χειλιών χωρίς χειρουργείο! Κι όμως, γίνεται...

Μάθε πώς μπορείς να αποκτήσεις τα τέλεια θηλυκά χείλη με μια απλή διαδικασία εφαρμογής Υαλουρονικού οξέως.

woman with perfect skin applying cream on face

Θα μπορούσε να πει κανείς πως τα αισθησιακά και γεμάτα, σαρκώδη και «ζουμερά» χείλη αποτελούν το σύμβολο της απόλυτης θηλυκότητας στο πρόσωπο μιας γυναίκας. Εδώ, θα μάθεις τα πάντα για την αυξητική χειλιών χωρίς χειρουργείο, από τον Πλαστικό Χειρουργό Μιχάλη Κουτσούρη.

«Συχνά βλέπουμε γυναίκες να προσπαθούν λανθασμένα να αυξήσουν το μέγεθος των χειλιών τους βάζοντας κραγιόν στο δέρμα επάνω από το άνω όριο του άνω χείλους κάνοντας τα χείλη να δείχνουν, τουλάχιστον κωμικά. Η λύση δεν είναι το μολύβι ή το κραγιόν αλλά η αύξηση του μεγέθους και η διόρθωση του σχήματος του χείλους με σύγχρονες τεχνικές Πλαστικής Χειρουργικής», λέει ο κ. Κουτσούρης και εξηγεί: «Όταν περνούν τα χρόνια τα χείλη λεπταίνουν, μικραίνουν σε μέγεθος και μοιάζουν με ένα όμορφο λουλούδι που μαραίνεται. Αυτό που στην πραγματικότητα συμβαίνει είναι ότι τα μαλακά μόρια μέσα στον “πολφό” του χείλους ατροφούν. Ως αποτέλεσμα τα χείλη να χάνουν ύψος, να γίνονται πιο μαλακά και να γεμίζουν μικρές ή και μεγαλύτερες κάθετες ρυτίδες - να ζαρώνουν και να δείχνουν άδεια και μικρά».

Γιατί η εφαρμογή Υαλουρoνικού οξέως είναι ο πιο εύκολος, ασφαλής και ελεγχόμενος τρόπος για να κάνουμε αύξηση των χειλιών;

«Έχοντας στη διάθεσή μας νέα ενέσιμα υλικά μπορούμε με εύκολο και ανώδυνο τρόπο να δώσουμε τον κατάλληλο όγκο και το σχήμα που επιθυμούμε στο νέο χείλος. Επικρατέστερο ενέσιμο εμφύτευμα για την αύξηση των χειλιών είναι το Υαλουρονικό Οξύ, επειδή δεν είναι οξύ με την καθημερινή έννοια του όρου. Δεν “καίει” δηλαδή τους ιστούς και ο όρος οξύ απευθύνεται μόνο στον βιοχημικό

τύπο της ουσίας», σημειώνει ο κ. Κουτσούρης.

Η λύση στα χείλη γυναικών μέσης και μεγαλύτερης ηλικίας είναι η εφαρμογή Υαλουρονικού οξέως στον πολφό του χείλους και σε όλο το μήκος αυτού ούτως ώστε να αποκτήσουν το μέγεθος και το σχήμα που είχαν στην ηλικία των 20 με 25 ετών. «Αρκεί να κρατάμε τους βασικούς κανόνες αρμονίας που χαρακτηρίζουν τα όμορφα χείλη και αυτό επιτυγχάνεται χάρη στην εμπειρία του Πλαστικού Χειρουργού και τη βαθιά γνώση του στην ιδιαίτερη ανατομία της περιστοματικής περιοχής», τονίζει ο κ. Κουτσούρης και συνεχίζει: «Δεδομένου ότι σαν μόριο είναι σχεδόν ίδιο με αυτό που υπάρχει στους ανθρώπινους ιστούς, το ενέσιμο Υαλουρονικό οξύ, μια ουσία εντελώς αδρανής, χαρακτηρίζεται από εξαιρετική ασφάλεια, πράγμα που σημαίνει ότι:

> δεν κάνει αλλεργίες,

> δεν προκαλεί αντιδράσεις,

> δεν δημιουργεί φλεγμονές,

> δεν προκαλεί κακοήθειες,

> δεν προκαλεί κολλαγονώσεις.

> δεν παρουσιάζει τάσεις μετατόπισης, οπότε εκεί που εμφυτεύεται εκεί

παραμένει διατηρώντας το επιθυμητό αποτέλεσμα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πώς εφαρμόζεται το Υαλουρονικό οξύ στα χείλη;

Η θεραπεία είναι από σχετικά ανώδυνη μέχρι ήπια ενοχλητική, έχει συγκεκριμένες τεχνικές ιδιαιτερότητες και σε έμπειρα χέρια έχει εξαιρετικά ασφαλή και εντυπωσιακά αποτελέσματα.

> Στην περιοχή των χειλιών εφαρμόζεται για 20-25 λεπτά περίπου μια αναισθητική κρέμα ή γίνεται τοπική αναισθησία οπότε η περιοχή αναισθητοποιείται και δεν πονά καθόλου.

> Με μια ειδική, πάρα πολύ λεπτή, βελόνα έγχυσης εφαρμόζεται ένα, ειδικό για τα χείλη, λεπτόρρευστο εμφύτευμα Υαλουρονικού οξέως σε συγκεκριμένες θέσεις τόσο μέσα στον “πολφό” του χείλους όσο και στο περίγραμμα.

> Μετά την επέμβαση υπάρχει συνήθως ένα πολύ ήπιο οίδημα στην περιοχή το\ οποίο υποχωρεί σε 1 με 2 ημέρες, ωστόσο τα περισσότερα περιστατικά, μπορούν την επόμενη ημέρα να πάνε στη δουλειά τους χωρίς πρόβλημα.

> Η διαδικασία διαρκεί περίπου 40 λεπτά και για ένα ολοκληρωμένο και απόλυτα ελεγχόμενο αποτέλεσμα απαιτούνται συνήθως δύο επαναλήψεις με μεσοδιάστημα 7 – 10 ημερών.

Μπορεί το Υαλουρονικό οξύ να εμφανίσει παρενέργειες;

Ο Πλαστικός Χειρουργός Μιχάλη Κουτσούρη λέει: «Όταν εφαρμόζεται σωστά στους ιστούς, αυτό που μπορεί να προκαλέσει συνήθως είναι ένα ήπιο οίδημα στο σημείο έγχυσης. Αυτό μπορεί να εμφανιστεί ετεροχρονισμένα, υποχωρεί όμως εύκολα με απλά αντιφλεγμονώδη. Ένα άλλο σύμβαμα που μπορεί να συμβεί, όχι πολύ συχνά, μετά την έγχυση ενέσιμου Υαλουρονικού οξέως είναι μικρές εκχυμώσεις – μελανιές στα σημεία εφαρμογής οι οποίες όμως υποχωρούν αυτόματα μέσα σε μερικές ημέρες. Μια πολύ σπάνια παρενέργεια του Υαλουρονικού οξέως που μπορεί να συμβεί σε ποσοστό 2/1000 περιστατικά περίπου είναι μια ήπια αντίδραση υπερευαισθησίας του οργανισμού, κάτι που χαρακτηρίζεται από οίδημα της περιοχής εφαρμογής και αντιμετωπίζεται με εφαρμογή αντιδότου, που ονομάζεται Υαλουρονιδάση, το οποίο όταν έρθει σε επαφή με το Υαλουρονικό, το κατακερματίζει και το διαλύει εντελώς. Σε αντίθεση λοιπόν με όλα τα υπόλοιπα ενέσιμα εμφυτεύματα, χρησιμοποιώντας Υαλουρονικό οξύ, αν κάποια στιγμή χρειαστούμε να αφαιρέσουμε μια ποσότητα Υαλουρονικού τότε πολύ απλά κάνουμε ενέσιμη Υαλουρονιδάση στην περιοχή εφαρμογής και διαλύουμε το πλεονάζον υλικό».

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα;

«Ο βαθμός απορρόφησης του κυμαίνεται σε 20-25% σε 8-10 μήνες περίπου. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι μετά από 8-10 μήνες παραμένει το 75 με 80% περίπου του Υαλουρονικού οξέως στη θέση που το βάλαμε. Οπότε αυτό που χρειάζεται να κάνουμε είναι να αναπληρώσουμε το 20-25% που απορροφήθηκε κάθε 8-10 μήνες περίπου για να έχουμε ένα σταθερό και “μόνιμο” αποτέλεσμα», λέει ο κ. Κουτσούρης.

Κλείνοντας, ο Πλαστικός Χειρουργός τονίζει: «Όσον αφορά το θέμα της τεχνικής της αύξησης των χειλιών, αν ο ιατρός που κάνει την επέμβαση δεν έχει πολύ καλή γνώση της ανατομίας της περιοχής ή δεν έχει καλή αντίληψη της αισθητικής ή επηρεαστεί από παράλογες απαιτήσεις της ενδιαφερόμενης μπορεί τα αποτελέσματα της επέμβασης να είναι πραγματικά μακριά από τα επιθυμητά ή ακόμη και καταστροφικά αν χρησιμοποιηθούν μόνιμα υλικά. Γι’ αυτό πολλές φορές “Do less is more”. Η περιοχή των χειλιών βρίσκεται στο κέντρο του προσώπου, έχει ιδιαίτερη ανατομία και αισθητική και σε σχέση με άλλες περιοχές του προσώπου ή του σώματος τα χείλη δεν συγχωρούν. Οτιδήποτε καλό ή κακό συμβαίνει εδώ, φαίνεται πολύ πιο έντονα».

Ευχαριστούμε τον Δρ. Μιχάλη Κουτσούρη Πλαστικό Χειρουργό, Επιστημονικό

Υπεύθυνο των KOUTSOURIS PLASTIC SURGERY centers σε Κολωνάκι, Ναύπλιο,

Τρίπολη (michaliskoutsouris@gmail.com). Facebook Page: Μιχάλης Κουτσούρης – Instagram: @m_koutsouris)

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ