Follow us

Αυξητική στήθους: Όλα τα πώς, πότε, πού και γιατί

Αφού το θες, ήρθε η ώρα να το τολμήσεις

Glamorous beauty

Είτε έχεις μικρό στήθος εκ γενετής, είτε απώλεσες τον όγκο και το σχήμα του μετά από μια γέννα ή μια απότομη απώλεια βάρους, εδώ θα βρεις τη λύση για να δεις ξανά το στήθος σου θηλυκότερο από ποτέ.

Αυξητική στήθους

Ναι, γίνεται και αυτή τη στιγμή διαβάζεις τις λεπτομέρειες για να αποκτήσεις και πάλι την χαμένη αυτοπεποίθησή σου!

Το γυναικείο στήθος, από τους αρχαίους χρόνους μέχρι και την πρόσφατη Ιστορία, αντιμετωπίστηκε ταυτόχρονα ως αντικείμενο λατρείας, σύμβολο μητρότητας έως και έμβλημα ελευθερίας (βλέπε Γαλλική Επανάσταση) ή λάβαρο ακτιβισμού (βλέπε Femen). Ωστόσο, ανεξάρτητα από εποχές και κουλτούρες, το γυναικείο στήθος αποτελεί κορυφαίο σύμβολο της θηλυκότητας, εκφράζοντας την πηγαία σεξουαλικότητα και τονίζοντας την αυτοπεποίθηση κάθε γυναίκας.

Τι συμβαίνει όμως, όταν το ιδανικό πρότυπο γυναικείου στήθους δεν ανταποκρίνεται στα δικά σου δεδομένα -μικρό (λόγω γονιδίων), πεσμένο και χαλαρό (εξαιτίας μιας εγκυμοσύνης ή γήρανσης); Και πώς μια γυναίκα μπορεί να

αποκτήσει μια ιδανική εικόνα στήθους ανάλογα με το σωματότυπό της ή τις ιδιαίτερες ανάγκες της, οι οποίες κατά κανόνα, βασίζονται στην έλξη του αντίθετου φύλου;

Δες επίσης: Αυξητική χειλιών χωρίς χειρουργείο! Κι όμως, γίνεται…

Ο Πλαστικός Χειρουργός Μιχάλης Κουτσούρης έχει την τέλεια λύση, μέσω μιας επέμβασης αυξητικής στήθους, απόλυτα προσαρμοσμένης σε κάθε γυναίκα.

Η επέμβαση

«Μια επέμβαση αυξητικής στήθους στις μέρες μας, αποτελεί μια πολύ ασφαλή διαδικασία ρουτίνας. Ωστόσο, μέριμνα του Πλαστικού Χειρουργού είναι να εξετάσει τους μαστούς και να λάβει υπόψη παράγοντες όπως το σχήμα και το μέγεθος, την ποιότητα του δέρματος και την πτώση των μαστών», λέει ο κ. Κουτσούρης και συνεχίζει: «Εάν συνυπάρχει και πτώση, θα πρέπει να γίνει ταυτόχρονα και ανόρθωση, όπου τα ενθέματα μπορεί να τοποθετηθούν σε “θήκη” κάτω από τον μυ, πάνω από τον μυ ή σε συνδυασμό των ανωτέρω (dual plane)».

Η αλήθεια είναι ότι κάθε τεχνική έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της, ωστόσο ο ειδικός γιατρός είναι ο μόνος που έχει τη γνώση και την εμπειρία να προτείνει την ενδεδειγμένη επέμβαση για κάθε περίπτωση.

«Τα ενθέματα σιλικόνης (cοhessive gel silicone implants), που χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα είναι νεότερης γενιάς, έχουν κυκλικό (round) ή σταγονοειδές σχήμα (drop) και δεν διπλώνουν ούτε πτυχώνουν. Η πυκνότητα της σιλικόνης μοιάζει πολύ με αυτή του φυσιολογικού στήθους με αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές η ύπαρξη του ενθέματος να μην γίνεται καν αντιληπτή.

Η επέμβαση της αυξητικής στήθους γίνεται μόνο σε καλά οργανωμένη κλινική - συνήθως με γενική αναισθησία- και η ασθενής μπορεί να γυρίσει στο σπίτι της την ίδια ημέρα ή να παραμείνει στην κλινική το πολύ για μία ημέρα. Μετά την επέμβαση, μπορεί να επιστρέψει στη δουλειά της σε 3-7 ημέρες» επισημαίνει ο κ. Κουτσούρης.

Το μετεγχειρητικό στάδιο

«Μετά την επέμβαση μπορεί να εμφανισθούν μικρά οιδήματα ή μώλωπες, ωστόσο μιλάμε για φαινόμενα τα οποία υποχωρούν γρήγορα μέσα σε επτά με δέκα ημέρες το πολύ.

Παρενέργειες ή επιπλοκές άμεσα ή απώτερα μετά από αυξητική στήθους με ενθέματα σιλικόνης όπως για πράδειγμα αιμάτωμα, φλεγμονή, υπαισθησία, αντίδραση στα αναισθητικά φάρμακα, δημιουργία κάψας κλπ δεν είναι πολύ συχνά φαινόμενα. Μπορεί να συμβούν συνήθως σε ποσοστό μικρότερο από 1% και αντιμετωπίζονται είτε συντηρητικά είτε με χειρουργική διόρθωση» λέει ο κ. Κουτσούρης.

Το τελικό αποτέλεσμα; Τέλειο! Και μόνιμο.

«Τα ενθέματα σιλικόνης που χρησιμοποιούμε σήμερα είναι νέας γενιάς και δεν χρειάζονται αντικατάσταση σε αντίθεση με τα ενθέματα που χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν. Αν ωστόσο μετά από χρόνια έχουμε χαλάρωση στους μαστούς μπορεί να χρειαστεί να αντικαταστήσουμε τα ενθέματα με μεγαλύτερα ή να προβούμε σε επέμβαση ανόρθωσης στήθους» τονίζει ο Δρ. Κουτσούρης.

O Δρ.Κουτσούρης μας συμβουλεύει επίσης το εξής σημαντικό: «Η αυξητική στήθους με ενθέματα σιλικόνης είναι μια μοντέρνα και πολύ ασφαλής λύση για να πετύχουμε ένα όμορφο και αρμονικό στήθος. Επιλέγοντας το κατάλληλο μέγεθος ενθέματος και τη σωστή θέση, κάτω ή πάνω από το μυ, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα φυσιολογικό στήθος τόσο σε όγκο όσο και σε προβολή. Η γυναίκα μπορεί να θηλάσει κανονικά σε περίπτωση εγκυμοσύνης ενώ δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για ενδεχόμενο κακοήθειας αφού μπορούμε να ελέγχουμε με εξαιρετική ακρίβεια το μαστό κάνοντας περιοδικά μαγνητική τομογραφία (MRI) και υπερηχογράφημα».

Ευχαριστούμε τον δρ. Μιχάλη Κουτσούρη, πλαστικό χειρουργό, επιστημονικό

υπεύθυνο των Koutsouris Plastic Surgery centers σε Κολωνάκι, Ναύπλιο,

Τρίπολη (www.koutsouris.gr, Facebook: Μιχάλης Κουτσούρης,

Instagram: @m_koutsouris).

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ