Follow us

Η ανανέωση ξεκινάει από το πρόσωπο: Μη φοβάσαι την πλαστική χειρουργική!

Άλλαξε αυτό που δεν σε ευχαριστεί στην εμφάνισή σου και νιώσε ξανά αυτοπεποίθηση!

shutterstock_456068854

Ποιος είπε ότι δεν μπορείς να αλλάξεις αυτό που δεν σου αρέσει; Η πλαστική χειρουργική μπορεί να πραγματοποιήσει την επιθυμία κάθε γυναίκας για αλλαγή και ανανέωση και φυσικά να ανεβάσει τη ψυχολογία της, δίνοντας το αποτέλεσμα που εκείνη ονειρεύεται για το πρόσωπο ή το σώμα της.

Ο πλαστικός χειρουργός και Διευθυντής του τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής Ιατρικού Αθηνών, Γιώργος Ανδρεανίδης σου δίνει χρήσιμες πληροφορίες για όσα θέλεις να μάθεις πριν προχωρήσεις σε κάποια αισθητική επέμβαση: «Το πρόσωπό μας είναι ο καθρέφτης μας και εκεί αποτυπώνεται πόσο καλά νιώθουμε με την εμφάνισή μας. Αν υπάρχει κάτι που δεν σου αρέσει ή που θεωρείς πως αν το αλλάξεις θα νιώσεις πιο όμορφα με σένα την ίδια τότε μια αισθητική επέμβαση είναι μία από τις επιλογές σου πρέπει να εξετάσεις. Τα τελευταία χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο οι πλαστικές στο πρόσωπο έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα δημοφιλείς μιας και οι ιατρικές μέθοδοι πλέον εγγυούνται το επιθυμητό αποτέλεσμα με ασφάλεια».

Ποιες είναι όμως οι αισθητικές επεμβάσεις που μπορούν να βελτιώσουν την εμφάνισή σου;

Περισσότερη θηλυκότητα με την αυξητική χειλιών

Τα γυναικεία χείλη ήταν πάντα σημείο θηλυκότητας. Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες γυναίκες ζητούν πιο γεμάτα, ζουμερά χείλη… Στο ερώτημα ποια θεωρούνται τα τέλεια χείλη, ο πλαστικός χειρουργός Γιώργος Ανδρεανίδης απαντά πως «η αναλογία από το ανώτερο σημείο του άνω χείλους μέχρι το κατώτερο σημείο του κάτω χείλους πρέπει να είναι ½. Στα νεανικά συμμετρικά χείλη το τόξο του Έρωτα, όπως λέγεται, το πάνω περίγραμμα του άνω χείλους είναι καλοσχηματισμένο, έντονο κι ευδιάκριτο. Έντονο είναι και το αυλάκι (το φίλτρο με τις δύο στήλες αριστερά και δεξιά), που ξεκινά από τη ρινική βάση, και τελειώνει στο τόξο του έρωτα, δίνοντας όγκο στο πάνω χείλος, ο οποίος χάνεται με το πέρασμα του χρόνου. Επίσης, το άνω χείλος πρέπει να προεξέχει 1 έως 2 mm από το κάτω χείλος».

Αν θέλεις να δώσεις πιο ζουμερή όψη στα χείλη σου τότε υπάρχει για εσένα η επαναστατική τεχνική PERMALIP σύμφωνα με τον ιατρό: «Η αυξητική χειλιών που γίνεται στο άνω χείλος καλό είναι να μην ξεπερνά σε μέγεθος το κάτω. Εκτός από τα ενέσιμα υλικά και την έγχυση αυτόλογου λίπους – δηλαδή τη χρήση του δικού σας λίπους, μια άλλη τεχνική η οποία είναι μόνιμη και διακρίνεται για τα στοχευμένα αποτελέσματά της είναι η τεχνική PERMALIP. Σε αυτή τη μέθοδο χρησιμοποιείται ένα υλικό από ελαστομερή σιλικόνης στο σχήμα του χείλους, με πολύ απαλή και λεία επιφάνεια, για τέλειο, φυσικό και μόνιμο αποτέλεσμα. Το υλικό δεν είναι ενέσιμο καθώς η ενέσιμη σιλικόνη έχει απαγορευτεί. Η συγκεκριμένη τεχνική αυξητικής χειλιών είναι απλή, γίνεται στο ιατρείο και αρκούν μόλις λίγα λεπτά, για να αποκτήσει η ενδιαφερόμενη το μέγεθος των χειλιών που επιθυμεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο υλικό δεν έχει καμία σχέση με την υγρή σιλικόνη η οποία έχει καταργηθεί».

Τέλεια μύτη με ρινοπλαστική

Μία από τις δημοφιλέστερες αισθητικές επεμβάσεις είναι η πλαστική μύτης. Με την εξέλιξη της τεχνολογίας και το πέρασμα των ετών, έχει καταταχθεί πλέον στις επεμβάσεις ρουτίνας. Ο ιατρός Γιώργος Ανδρεανίδης εξηγεί: «η επέμβαση διορθώνει εκ γενετής αισθητικά προβλήματα ή θέματα που έχουν προκύψει μετά από κάποιο ατύχημα και ταυτόχρονα βελτιώνει τη λειτουργία του αναπνευστικού συστήματος. Χάρη στις νέες τεχνολογίες, μπορεί να γίνει αναμόρφωση της μύτης, μείωση του μεγέθους της, απαλοιφή της «καμπούρας» της μύτης ή λέπτυνση της άκρης της. Ο πλαστικός χειρουργός θα εξετάσει το σχήμα της μύτης σας, εξωτερικά και εσωτερικά. Έπειτα με τη βοήθεια του υπολογιστή και του προγράμματος προσομοίωσης, θα μπορέσετε να δείτε πως θα είναι η μύτη σας μετά την επέμβαση.

Δύο είναι οι μέθοδοι που χρησιμοποιούμε στη ρινοπλαστική: 1. Ανοικτή ρινοπλαστική 2. Κλειστή ρινοπλαστική Ανοικτή ρινοπλαστική, εφαρμόζουμε όταν το πρόβλημα είναι εκτεταμένο και σύνθετο ή όταν χρειάζεται να αντιμετωπιστούν προβλήματα που έχουν προκύψει από ατύχημα. Η επέμβαση διαρκεί συνήθως 1.30 - 2 ώρες και ανάλογα με την έκταση του προβλήματος, μπορεί και παραπάνω. Με την κλειστή ρινοπλαστική, αντιμετωπίζουμε τα πιο απλά προβλήματα, όπως η καμπούρα της μύτης ή η ανόρθωση του ακρορινίου. Η διαδικασία διαρκεί περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά. Ανάλογα με τον ασθενή, η παραμονή στη κλινική μπορεί να είναι για ένα βράδυ, αλλιώς παίρνει εξιτήριο μερικές ώρες μετά την επέμβαση. Είναι απαραίτητο να φορέσει έναν ειδικό νάρθηκα με γύψο για περίπου 5-7 μέρες, για να αποφύγουμε τυχόν τραυματισμούς. Μετά από μια εβδομάδα ο ασθενής επιστρέφει στους φυσιολογικούς του ρυθμούς. Το αποτέλεσμα είναι άμεσα ορατό με την αφαίρεση του νάρθηκα. Το τελικό αποτέλεσμα όμως είναι ορατό σε 3 μήνες, διότι το δέρμα χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί μέχρι τελευταίου χιλιοστού στην καινούργια ανατομία».

Δες στο video που ακολουθεί τον πλαστικό χειρουργό, Γιώργο Ανδρεανίδη να εξηγεί τις πιο χρήσιμες πληροφορίες για τη ρινοπλαστική.

Επιβλητικό πρόσωπο με αυξητική ζυγωματικών

Οι stars του Hollywood έχουν υποκύψει στα θεαματικά αποτελέσματα που προσφέρει αυτή η επέμβαση. Τα τονισμένα ζυγωματικά «γράφουν» καλύτερα στον φακό και χαρίζουν συμμετρία στο πρόσωπό. Πώς μπορείς λοιπόν να αποκτήσεις τα έντονα ζυγωματικά που ονειρευόσουν πάντα;

Ο πλαστικός χειρουργός Γιώργος Ανδρεανίδης προτείνει τρεις μεθόδους:

1. Χειρουργικά, με τοποθέτηση ενθεμάτων σιλικόνης στα ζυγωματικά

2. Με λιποπροσθετική, με μεταμόσχευση λίπους από το ίδιο σας το σώμα

3. Με ενέσιμα υλικά, όπως το υαλουρονικό οξύ. «Σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και χαρίζει όμορφες γωνίες στο πρόσωπο. Μέσω του υπολογιστή και του προγράμματος προσομοίωσης, ο χειρουργός θα μελετήσει με τον ενδιαφερόμενο το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η επέμβαση είναι μικρής διάρκειας και μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες επεμβάσεις. Τα ενθέματα σιλικόνης εισάγονται -μέσω μικρών τομών στο εσωτερικό του στόματος- στα ζυγωματικά, οπότε και δεν υπάρχουν και εμφανείς τομές. Μετά την επέμβαση, δεν χρειάζεται νοσηλεία. Ο ασθενής θα έχει ένα ελαφρύ οίδημα στο πρόσωπο, το οποίο υποχωρεί μέσα σε 4-8 μέρες ανάλογα με τον οργανισμό του. Τα αποτελέσματα βελτιώνονται συνεχώς για τους επόμενους 2-3 μήνες. Συχνά υπάρχει η ερώτηση “με ποια επέμβαση μπορεί να συνδυαστεί η αυξητική ζυγωματικών”; Εάν ο ασθενής χρειάζεται και βλεφαροπλαστική, τότε τα ενθέματα σιλικόνης τοποθετούνται στα ζυγωματικά από τις τομές της βλεφαροπλαστικής, οπότε και δεν χρειάζεται να γίνουν οι τομές μέσα στο στόμα. Επίσης η εισαγωγή των ενθεμάτων μπορεί να γίνει και μέσω των τομών του facelift, αν υπάρχει τέτοια ανάγκη».

Η ανανέωση ξεκινάει από το πρόσωπο: Μη φοβάσαι την πλαστική χειρουργική!

Ευχαριστούμε θερμά τον πλαστικό χειρουργό και Διευθυντή του τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής Ιατρικού Αθηνών, Γιώργο Ανδρεανίδη για τις χρήσιμες πληροφορίες.

www.andreanidis.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ