Follow us

Green Beauty | Ο κόσμος της ομορφιάς αλλάζει και υιοθετεί μια πιο «πράσινη» προσέγγιση

Η Garnier λανσάρει τη νέα «Green Beauty» στρατηγική της, με στόχο τη θεαματική μείωση του Παγκόσμιου Περιβαλλοντικού Αντίκτυπου της μάρκας.

attractive young woman lying near tropical palm leaves on white

Η βιωσιμότητα αποτελεί το hot topic των τελευταίων χρόνων σε κάθε κλάδο, με ολοένα και περισσότερες εταιρείες να δεσμεύονται να προχωρήσουν σε σημαντικές αλλαγές στον τρόπο παραγωγής, συσκευασίας και διανομής των προϊόντων τους.

Μία από αυτές είναι και η Garnier, η δεσμεύεται να υιοθετήσει πιο «πράσινες» πρακτικές, αναπτύσσοντας πιο φυσικές συνθέσεις, χρησιμοποιώντας συστατικά από βιώσιμους πόρους και δίκαιου εμπορίου, ακόμα και φέρνοντας, για πρώτη φορά, προϊόντα βιολογικής πιστοποίησης στη μαζική αγορά της περιποίησης.

Η πρωτοβουλία «Green Beauty»

Πρόκειται για μια ολιστική, ολοκληρωμένη στρατηγική βιωσιμότητας. Στόχος είναι να μετασχηματιστεί κάθε στάδιο της αλυσίδας αξίας της Garnier, μειώνοντας ή εξαλείφοντας τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο μέσα από τους ακόλουθους τομείς:

Aνακυκλώσιμες & Aνακυκλωμένες Συσκευασίες:

  • Έως το 2025, η Garnier έχει σαν στόχο τη χρήση 0% Νέου Πλαστικού στις συσκευασίες της, εξοικονομώντας έτσι 37.000 τόνους πλαστικού τον χρόνο*.
  • Έως το 2025, όλες οι συσκευασίες θα είναι επίσης επαναχρησιμοποιoύμενες, ανακυκλώσιμες ή κομποστοποιήσιμες.

Συνθέσεις Φιλικές στο Περιβάλλον:

  • Έως το 2022, όλα τα φυτικής προέλευσης και τα ανανεώσιμα συστατικά θα προέρχονται από βιώσιμες πηγές.
  • Έως το 2025, το 100% των νέων προϊόντων Garnier θα έχουν βελτιωμένο περιβαλλοντικό προφίλ.

Χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας:

  • Έως το 2025, το 100% των βιομηχανικών εγκαταστάσεών μας θα έχουν Ουδέτερο Ισοζύγιο Άνθρακα χάρη στη χρήση ανανεώσιμης ενέργειας.
  • Οι εκπομπές CO2 στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις έχουν ήδη μειωθεί κατά 72%**.

Συστατικά από Βιώσιμες Πηγές:

- Έως το 2025, η Garnier θα ενδυναμώσει 800 κοινότητες παγκοσμίως, στο πλαίσιο του προγράμματος Αλληλέγγυου Πορισμού.

Δράσεις κατά της ρύπανσης από πλαστικά

Η «Green Beauty» στρατηγική περιλαμβάνει μια Έκθεση Προόδου Βιωσιμότητας, η οποία εξασφαλίζει πλήρη διαφάνεια ως προς τις δεσμεύσεις της Garnier και είναι διαθέσιμη στο κοινό μέσω της ιστοσελίδας της Garnier.

Νέα λανσαρίσματα

Η εκκίνηση της «Green Beauty» συνοδεύεται από ένα κύμα λανσαρισμάτων νέων προϊόντων. Κάθε νέο λανσάρισμα υποστηρίζει με τη σειρά του τις βιώσιμες δεσμεύσεις της μάρκας:

 • Garnier Bio Hemp, με νέα συσκευασία από χαρτόνι κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.
 • Garnier Botanic Therapy Ecopack: με μειωμένη ποσότητα χρησιμοποιούμενου πλαστικού κατά 80% συγκριτικά με μπουκάλια της μάρκας αντίστοιχης χωρητικότητας

Η δέσμευση της Garnier για «Green Beauty» έχει σαν στόχο επίσης να βοηθήσει τους καταναλωτές να κάνουν πιο βιώσιμες επιλογές τη στιγμή της αγοράς. Φιλοδοξία της Garnier είναι να εκπαιδεύει τους καταναλωτές, πάνω σε θέματα όπως η ανακύκλωση, σε όλα τα ψηφιακά σημεία επαφής με τη μάρκα.

Σήμανση Περιβαλλοντικού & Κοινωνικού Αντικτύπου Προϊόντος

Επιπλέον, ως μέρος του προγράμματος L’ Oréal for the Future, η Garnier θα είναι η πρώτη μάρκα που θα εφαρμόσει τη Σήμανση Περιβαλλοντικού & Κοινωνικού Αντικτύπου Προϊόντος. Αυτό στοχεύει στην ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιπτώσεις των προϊόντων, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να κάνουν πιο βιώσιμες επιλογές. Έχοντας ήδη τεθεί σε δοκιμαστική εφαρμογή στη Γαλλία και στα προϊόντα περιποίησης μαλλιών, το σύστημα αυτό αποδίδει σε κάθε προϊόν μια βαθμολογία βιωσιμότητας, από το Α μέχρι το Ε, με την ένδειξη «Α» να αντιστοιχεί σε προϊόντα με εξαιρετικά καλό προφίλ. Η βαθμολογία βασίζεται σε 14 περιβαλλοντικούς παράγοντες – από την πηγή προέλευσης, την παραγωγή και τη μεταφορά μέχρι τη χρήση και την ανακύκλωση. Τα δεδομένα επαληθεύονται από την ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρεία Bureau Veritas Certification. Η Σήμανση Περιβαλλοντικού & Κοινωνικού Αντικτύπου για τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών Garnier θα είναι προσβάσιμη για τους καταναλωτές, αρχικά, στην ιστοσελίδα περιποίησης μαλλιών της μάρκας στη Γαλλία και αργότερα σε διεθνές επίπεδο.

Συνεργασία με ΜΚΟ

Επίσης, για να συμβάλει έμπρακτα στην καταπολέμηση της ρύπανσης από τα πλαστικά, η Garnier συνεργάζεται με δύο ΜΚΟ:

 1. Ocean Conservancy – για να βοηθήσει με τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο της ρύπανσης από τα πλαστικά.
 2. Plastics For Change – για να βοηθήσει με τον κοινωνικό αντίκτυπο της ρύπανσης από τα πλαστικά.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ