Follow us

Η τέλεια μύτη για το δικό σου πρόσωπο | Να όσα πρέπει να ξέρεις για τη ρινοπλαστική

Η ιδανική μύτη δεν είναι μία, αλλά μία για κάθε διαφορετικό πρόσωπο και, εκτός από αισθητικά όμορφη, πρέπει απαραιτήτως να είναι και λειτουργική.

αισθητικη

Μπορεί να ανήκεις και εσύ στην κατηγορία των κοριτσιών που θαυμάζουν τη μύτη της Angelina Jolie ή της Audrey Hepburn και να ονειρεύεσαι πως μια μέρα θέλεις να την αποκτήσεις, όμως σου έχουμε νέα. Η τέλεια μύτη δεν είναι αυτή που μοιάζει με όσες εσύ θαυμάζεις. Είναι εκείνη που βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου σου. Εμείς ρωτήσαμε την χειρουργό ωτορινολαρυγγολόγο, Αργυρώ Κυπραίου και μάθαμε όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την ιδανική για εσένα μύτη.

Η τέλεια μύτη για το δικό σου πρόσωπο

Η επέμβαση της ρινοπλαστικής μπορεί να εξασφαλίσει την ιδανική μύτη για το δικό σου πρόσωπο και ταυτόχρονα να αποκαταστήσει κάθε λειτουργικό πρόβλημα που μπορεί να δυσχεραίνει την καθημερινότητά σου.

Οι τύποι επέμβασης στη μύτη

Υπάρχουν δύο τύποι ρινοπλαστικής:

  • η αισθητική ρινοπλαστική, που αφορά το σχεδιασμό μιας νέας μύτης σε αρμονία με το υπόλοιπο πρόσωπο
  • η λειτουργική ρινοπλαστική, που στοχεύει στη βελτίωση της ρινικής λειτουργίας

Αισθητικά η νέα μύτη που θα αποφασίσεις μαζί με τη συμβουλή του γιατρού να αποκτήσεις, θα πρέπει να έχει

  • άριστες αναλογίες σε σχέση με το μέτωπο και το άνω χείλος
  • σωστή απόσταση από το πρόσωπο
  • μελετημένη κλίση ακρορρινίου, ώστε να μην ανασηκώνονται τα ρουθούνια

Πολύ συχνά η λειτουργική και η αισθητική ρινοπλαστική γίνονται ταυτόχρονα, καθώς το στραβό διάφραγμα, οι υπερτροφικές ρινικές κόγχες και οι οπισθορρινικές εκκρίσεις εμποδίζουν την αναπνοή και προκαλούν κακή ποιότητα ύπνου.

Η διαδικασία της ρινοπλαστικής

Αν ενδιαφέρεσαι να κάνεις ρινοπλαστική τότε πρέπει να ξέρεις πως στη διεξαγωγή της επέμβασης απαιτείται ολική αναισθησία, προκειμένου να μην ταλαιπωρηθείς και ο χειρουργός να δουλέψει όχι μόνο στην επιφάνεια, αλλά και στο βάθος που εκτείνονται τα λειτουργικά προβλήματα που τυχόν έχεις.

Όλες οι ρινοπλαστικές, ακόμη και οι διορθωτικές, μπορούν να γίνουν χωρίς διανυκτέρευση στην κλινική. Εάν χρειαστούν κατάγματα για τον ευθειασμό μιας λοξής μύτης ή για τη μείωση του ύβου (καμπούρα), θα παρουσιαστούν μικροί μώλωπες κάτω από τα μάτια την πρώτη εβδομάδα, που θα υποχωρήσουν σταδιακά, ενώ δεν υπάρχει καθόλου μετεγχειρητικός πόνος.

Ο νάρθηκας που θα τοποθετηθεί στη μύτη σου θα μείνει για μία εβδομάδα και η

επιστροφή στην εργασία χωρίς πρόβλημα στην εμφάνιση μπορεί να γίνει σε περίπου 15 ημέρες.

Τα αποτελέσματα μιας ρινοπλαστικής επέμβασης

Τόσο η λειτουργική όσο και η αισθητική ρινοπλαστική έχουν άριστα αποτελέσματα, πάντα εφόσον εκτελούνται από εξειδικευμένο και εκπαιδευμένο χειρουργό.

Η ρινοπλαστική είναι μια επέμβαση που ξεκουράζει και ομορφαίνει το πρόσωπο, τόσο γιατί διορθώνει τις ατέλειες όσο και γιατί βελτιώνει τη φυσική κατάσταση και την ποιότητα του ύπνου. Η διασφάλιση ενός όμορφου και φυσικού αποτελέσματος εξαρτάται απόλυτα από την εμπειρία του χειρουργού.

Αξίζει εδώ να σημειώσουμε πως η μοντέρνα ρινοπλαστική αναλαμβάνει και μικρές αλλαγές ακόμα και χιλιοστών, αρκεί να είσαι συνειδητοποιημένη και ο χειρουργός να αφιερώσει χρόνο για να κατανοήσει τις ανάγκες σου.

Αν από την άλλη επιθυμείς μικρές διορθώσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα, π.χ. για ένα γάμο ή μια φωτογράφιση, τότε μπορείς να επιλέξεις την μη επεμβατική υγρή ρινοπλαστική, στην οποία χρησιμοποιούνται ενέσιμα υλικά και η όλη διαδικασία γίνεται εύκολα και γρήγορα στο ιατρείο. Όπως καταλαβαίνεις βέβαια η διόρθωση που μπορεί να επιτευχθεί είναι μικρή και έχει μέγιστη διάρκεια ένα έτος.

Ενδεικτικό κόστος

Σε ό,τι αφορά το κόστος της αισθητικής και λειτουργικής ρινοπλαστικής, αυτό ποικίλλει ανάλογα με το περιστατικό. Ενδεικτικά κυμαίνεται από 3.000-5.000€.

Ευχαριστούμε την Αργυρώ Κυπραίου, Χειρουργό ΩΡΛ – Ρινοπλαστικό, Διευθύντρια Τμήματος Λειτουργικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής Ρινός Νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ, όμιλος ΥΓΕΙΑ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ