6 λάθη που κάνεις με τον καθαρισμό του προσώπου

Είναι πανεύκολο να κάνεις λάθη στον καθαρισμό του προσώπου. Δες πως μπορείς να τα αποφύγεις.

6 λάθη που κάνεις με τον καθαρισμό του προσώπου

Πόσο σίγουρη είσαι ότι όσον αφορά στον καθαρισμό της επιδερμίδας σου οι κινήσεις που ακολουθείς είναι οι σωστές; Ναι, υπάρχουν λάθη που μπορείς να κάνεις και μάλιστα είναι πολύ εύκολο να συμβούν.

Λάθος #1 Κακό timing

Αν στα 5 λεπτά που έχεις στη διάθεσή σου για να κάνεις ντους, πρέπει να καθαρίσεις και το πρόσωπό σου, τότε πόσες πιθανότητες έχεις είτε να ευχαριστηθείς το ντους, είτε να κάνεις σωστό καθαρισμό; Πολύ λίγες, έως και ελάχιστες. Το πιο πιθανό είναι να ρίξεις λίγο νερό στο πρόσωπό σου, να κάνεις ένα γρήγορο πέρασμα προϊόντος και να σκεφτείς ταυτόχρονα πόσα πράγματα έχεις να κάνεις μόλις βγεις από το ντους. Ο καθαρισμός απαιτεί ελάχιστο χρόνο, αλλά καλό είναι ο χρόνος αυτός να είναι αποκλειστικά και μόνο για τον καθαρισμό του προσώπου και όχι όλου του σώματος και των μαλλιών.

6 λάθη που κάνεις με τον καθαρισμό του προσώπου

Νερό Micellaire Bi-Facil Face, Lancome.

Λάθος #2 Υψηλές θερμοκρασίες

Οι περισσότερες γυναίκες που καθαρίζουν το πρόσωπό τους με gel, συνήθως τεμπελιάζουν και δίνουν ελάχιστη προσοχή στη θερμοκρασία που πρέπει να έχει το νερό. Η αλήθεια όμως είναι ότι το πιο αποτελεσματικό προϊόν καθαρισμού που δεν κοστίζει τίποτα δεν είναι άλλο από τον ατμό. Αξιοποίησε λοιπόν τις θαυματουργές του ιδιότητες, φροντίζοντας το νερό σου να είναι ζεστό και όχι καυτό γιατί έτσι θα αφυδατώσεις το δέρμα σου. Μάλιστα αφού ξεβγάλεις το προϊόν που χρησιμοποιείς, χρησιμοποίησε ως «τελευταίο χέρι νερού» λίγο κρύο νερό, το οποίο καταπραΰνει την επιδερμίδα και την αφήνει σφριγηλή και απαλή.

6 λάθη που κάνεις με τον καθαρισμό του προσώπου

Κρέμα-αφρός καθαρισμού La Mousse, Chanel.

Λάθος #3 Double dot

Αν το μακιγιάζ που συνήθως κάνεις απέχει πολύ από το «natural look» και αν είσαι οπαδός του δόγματος «όσα πιο πολλά τόσο πιο καλά», τότε καλό είναι ο καθαρισμός μετά να είναι διπλός. Ένα απλό και γρήγορο πέρασμα δεν μπορεί να αφαιρέσει ούτε τα μισά από τα προϊόντα που χρησιμοποιείς. Το ιδανικό είναι αρχικά να χρησιμοποιείς το αγαπημένο σου προϊόν και μετά να συνεχίζεις με μια συσκευή καθαρισμού, η οποία αφήνει την επιδερμίδα πεντακάθαρη!

6 λάθη που κάνεις με τον καθαρισμό του προσώπου

Balm Total Renew.Balm, Biosource, Biotherm.

6 λάθη που κάνεις με τον καθαρισμό του προσώπου

Συσκευή καθαρισμού Clarisonic (www.sephora.gr).

Λάθος #4 Είσαι υπερβολική

Αν στο ντουλάπι του μπάνιου σου συνυπάρχουν ένα απλό απολεπιστικό, ένα απολεπιστικό με οξέα φρούτων, ένα σφουγγάρι καθαρισμού και μια συσκευή και αν όλα αυτά μερικές φορές τα χρησιμοποιείς μαζί και μάλιστα συχνά, τότε ναι το παρακάνεις. Είπαμε, όλες έχουμε ανάγκη από τη συχνή ανανέωση των κυττάρων, αλλά πρέπει να γίνεται με μέτρο και χωρίς να αφυδατώνεται το δέρμα. Μια φορά την εβδομάδα είναι αρκετή για να αφαιρείς από την επιδερμίδα σου τα νεκρά κύτταρα.

6 λάθη που κάνεις με τον καθαρισμό του προσώπου

Gel απολέπισης Micro-Exfoliating Purifying Gel Daily Use, Aquabella, Nuxe.

Λάθος #5 Σε περιόδους ακμής

Η συγκεκριμένη συμβουλή αφορά αποκλειστικά τις γυναίκες που υποφέρουν από ακμή ενηλίκων. Αν λοιπόν έχεις σπυράκια σε συγκεκριμένα σημεία, όπως για παράδειγμα στο πηγούνι ή το κούτελο, να χρησιμοποιείς το εξειδικευμένο καθαριστικό που σου έχει υποδείξει ο δερματολόγος σου σε αυτά τα σημεία και όχι σε ολόκληρο το πρόσωπο, γιατί το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να αφυδατώσεις την επιδερμίδα σου. Αντιθέτως, το υπόλοιπο πρόσωπο διατήρησε το ενυδατωμένο με ένα πιο απαλό καθαριστικό προϊόν.

Λάθος #6 Μικρή ποσότητα

Στην περίπτωση του καθαρισμού, η ποσότητα δεν είναι εκείνη που θα σου εξασφαλίζει την αποτελεσματικότητα. Για τα περισσότερα προϊόντα, με εξαίρεση συνήθως εκείνα που χρειάζονται νερό, η ποσότητα που απαιτείται είναι ελάχιστη. Αξιοποίησε λοιπόν σωστά αυτή την ελάχιστη ποσότητα, κάνοντας ελαφρύ μασάζ με κυκλικές κινήσεις, οι οποίες θα γίνονται πιο πιεστικές σε σημεία όπως οι κρόταφοι, προκειμένου να χαλαρώσεις και απελευθερώσεις τη συσσωρευμένη ένταση της ημέρας.

6 λάθη που κάνεις με τον καθαρισμό του προσώπου

Λοσιόν – αφρός καθαρισμού Lotion to Foam Fresh Cleanser, Dior.

Follow me on Ιnstagram: Stamati23
Follow me on https://christinamyprincess.wordpress.com/

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ - ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

Best of network