Ομορφιά : Μαλλιά04 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, 2020

Grey hair don’t care | To hair icon Alexandra Grant αποκάλυψε γιατί δεν βάφει τα μαλλιά της

Στην Ελλάδα την ίδια στάση κρατάει η Ρέα Τουτουνζή. Αλήθεια, ποιες άλλες θα ακολουθήσουν;

Grey hair don't care | To hair icon Alexandra Grant αποκάλυψε γιατί δεν βάφει τα μαλλιά της

Μεγάλη συζήτηση έχει προκαλέσει παγκοσμίως η Alexandra Grant, η αγαπημένη του ηθοποιού Keanu Reeves, κυρίως με την απόφασή της να αφήσει τα μαλλιά της στο φυσικό τους γκρι χρώμα. Η καλλιτέχνης που πλέον έχει αναδειχθεί και σε παγκόσμιο hair icon με την επιλογή της αυτή να μην βάψει τα γκρι μαλλιά της, έχει ακούσει πολλά έως τώρα και δυστυχώς αρκετά από τα σχόλια προέρχονται από γυναίκες.

Alexandra Grant | Η νεότερη σύντροφος του Keanu Reeves δεν τον “έβγαλε από τη θλίψη”, απλά άξιζε να την ερωτευτεί

Χαρακτηριστικότερα από όλα τα σχόλια που ειπώθηκαν έντονα είναι όσα αφορούν στην ηλικία της, καθώς πολλοί την θεώρησαν μεγαλύτερη από τον γοητευτικό σύντροφό της, μόνο και μόνο επειδή έχει γκρι μαλλιά, ενώ στην πραγματικότητα είναι εννιά χρόνια μικρότερη. Η ίδια η 46χρονη λοιπόν ανάρτησε στο λογαριασμό της στο Instagram ένα screenshot από άρθρο της Newsweek σχετικό με τις παρενέργειες και τις επιπτώσεις των βαφών μαλλιών, γράφοντας στη λεζάντα της:

«Σημερινά νέα…Τα νούμερα είναι ιλιγγιώδη, ειδικά όσον αφορά τις έγχρωμες γυναίκες. Εγώ άρχισα να έχω πρόωρα γκρι μαλλιά στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας των 20 και έβαψα τα μαλλιά μου σε κάθε χρώμα που έβρισκα μπροστά μου μέχρι που δεν μπορούσα να ανεχθώ άλλο την τοξικότητα των βαφών. Στη δεκαετία των 30 άφησα τα μαλλιά μου «ξανθά»… Αγαπώ και υποστηρίζω την άποψη ότι κάθε γυναίκα μπορεί να διαλέξει πώς θέλει να φαίνεται σε κάθε ηλικία. Αλλά/και αν οι γυναίκες φθείρονται από τα standards ομορφιάς, τότε ας μιλήσουμε για αυτά. Αγάπη σε όλες τις γυναίκες!»

Όπως βλέπεις, ο Keanu Reeves είχε σίγουρα πάρα πολλά στοιχεία για να ερωτευτεί στο πρόσωπό της Alexandra, όπως δυναμισμό, αυτοεκτίμηση και ειλικρινή αυτοπεποίθηση: Όλα σταθερά και αναλλοίωτα στο χρόνο, εν αντιθέσει με την απόχρωση των μαλλιών μας. Στόχος της φυσικά και δεν είναι η στοχοποίηση όσων επιλέγουν άλλον δρόμο από της ίδιας, καθώς όπως διευκρίνισε υποστηρίζει όλες τις επιλογές των γυναικών που τις βοηθούν να νιώθουν όμορφες.

Ήθελε προφανώς να καταστήσει σαφείς τους λόγους που την ώθησαν στην απόφαση να αφήσει τα μαλλιά της στο φυσικό τους χρώμα. Να σου θυμίσουμε ότι κάτι ανάλογο έχει κάνει το τελευταίο διάστημα και η Ρέα Τουτουνζή, η οποία δείχνει επίσης πιο όμορφη από ποτέ.

«Ναι» στο φυσικό, τέλος στη βαφή | Η Ρέα Τουτουνζή αφήνει λευκά τα μαλλιά της και πρέπει να δεις το αποτέλεσμα

Όπως όλα δείχνουν το «grey hair, don’t care», και όχι αυτό που προκύπτει από την μανιακή χρήση του silver shampoo, είναι μια από τις νέες δυναμικές τάσεις όσον αφορά το self-acceptance. Το συμπέρασμα είναι να αγαπάς τον εαυτό σου και να προσπαθείς για την καλύτερη εκδοχή του, θέτοντας σε πρώτη προτεραιότητα την υγεία σου και τί κάνει εσένα την ίδια να αισθάνεσαι όμορφη και αδιαφορώντας για τα σχόλια όλων όσων δεν είναι εσύ.

Εξωτερική φωτογραφία: Splash

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΑΛΛΙΑ

Best of network