Ομορφιά : Μαλλιά04 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 2012

Μαλλιά χωρίς λάμψη; Η Beauty Editor του Harper’s Bazaar δίνει σούπερ συμβουλές!

Τα μαλλιά σου μετά τις διακοπές έχουν χάσει τη λάμψη τους; Δεν είσαι η μόνη! Δες τις top συμβουλές που μας έδωσε η expert Αφροδίτη Σαρίσαμλη!

Μαλλιά χωρίς λάμψη;  Η Beauty Editor του Harper's Bazaar δίνει σούπερ συμβουλές!


Τα μαλλιά σου μετά τις διακοπές έχουν χάσει τη λάμψη τους; Δεν είσαι η μόνη! Δες τις top συμβουλές που μας έδωσε η expert Αφροδίτη Σαρίσαμλη!

Όποιο χρώμα, χτένισμα ή κουπ και αν επιλέξεις, η ζωντάνια και η λαμπερή εμφάνιση των μαλλιών σου είναι αυτή που θα τα μετατρέψει σε μοναδικό ατού της εμφάνισής σου.

Ίσως το χρώμα και το χτένισμα των διάσημων γοητευτικών σταρ και μοντέλων στα περιοδικά, τον κινηματογράφο ή την τηλεόραση να μην συμβαδίζει απόλυτα με το τι θα άρεσε στα δικά μας μαλλιά, ωστόσο το κοινό χαρακτηριστικό τους, η αξιοζήλευτη λάμψη τους, δεν περνά απαρατήρητη. Και παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μαλλιά που έχουν επανειλημμένα αλλάξει χρώμα και υποστεί απίστευτες ταλαιπωρίες μέχρι να αποκτήσουν τη θεαματική εμφάνιση που θαυμάζουμε, μόνο θαμπά και άτονα δεν μοιάζουν. Ποιά είναι όμως τα μυστικά που μοιράζονται με τον κομμωτή τους;

Η αλήθεια για τα θαμπά μαλλιά;

Μαλλιά χωρίς λάμψη;  Η Beauty Editor του Harper's Bazaar δίνει σούπερ συμβουλές!

Η έλλειψη λάμψης , αποτελεί ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες γυναίκες με τα μαλλιά τους. Πρόβλημα το οποίο έχει άμεση σχέση με τη φυσική τους κατάσταση και κατά συνέπεια τον τρόπο που τα μαλλιά αντανακλούν το φως. Έτσι ενώ στα υγιή μαλλιά, το εξωτερικό περίβλημα τις τρίχας αποτελείται από λεία, κλεισμένα “λέπια” που αντανακλούν ομοιόμορφα το φως, στα θαμπά μαλλιά των οποίων τα “λέπια” της τρίχας είναι ανοιχτά και τραχιά, το φως αντανακλάται ακατάστατα.

Οι χημικές διεργασίες -όπως οι βαφές ή οι περμαντάντ-, η θερμότητα του σεσουάρ, το συχνό styling, τα προϊόντα περιποίησης -σαμπουάν, κοντίσιονερ, μάσκες- που δεν ξεπλένονται σχολαστικά κατά το λούσιμο ή δεν είναι αρκετά “ευγενικά” με τα μαλλιά, αλλά και ορισμένα “επιθετικά” προϊόντα styling, είναι οι βασικές αιτίες που κρατούν τα “λέπια” της τρίχας ανοιχτά, στερώντας από τα μαλλιά το πολυπόθητο χαρακτηριστικό της λάμψης. Ωστόσο, αν το ζητούμενο για να αποκτήσουν τα μαλλιά λεία και στιλπνή υφή είναι καταρχήν θέμα καλής φροντίδας και αξιόπιστων προϊόντων περιποίησης, υπάρχουν ακόμη και ειδικά προϊόντα περιποίησης που αναλαμβάνουν να τους χαρίσουν άμεσα λάμψη.

Συμβουλές για πραγματικά λαμπερά μαλλιά:

  • Απόφευγε το “σκληρό” νερό που περιέχει άφθονα άλατα ασβεστίου κάνει τα μαλλιά άγρια και θαμπά. Αν πιστεύεις πως το νερό της περιοχής σου είναι τέτοιο, επένδυσε σε ένα ειδικό φίλτρο νερού.
  • Ποτέ μην τρίβεις τα μαλλιά σου με την πετσέτα προκειμένου να τα στεγνώσεις γρηγορότερα. Η τριβή ανοίγει τα “λέπια” της τρίχας και ταλαιπωρεί τα μαλλιά, γι’ αυτό καλύτερα να τα τυλίγεις με την πετσέτα μέχρι να απορροφηθούν τα νερά.
  • Προσοχή στον τρόπο που στεγνώνεις με το σεσουάρ τα μαλλιά σου. Η σωστή κίνηση για να κλείσουν τα “λέπια” της τρίχας είναι αυτή που εφαρμόζει ο κομμωτής σου: από την κορυφή προς τις άκρες, με ζεστό αέρα και γρήγορες κινήσεις -για να μην καίγονται τα μαλλιά- και ακόμη καλύτερα με κρύο αέρα στο τέλος.
  • Χρησιμοποίησε στο τελευταίο ξέβγαλμα των μαλλιών σου ένα μίγμα από νερό και μισό φλυτζανάκι ξύδι. ‘Ετσι θα απομακρύνεις τα υπολείμματα του σαμπουάν και του κοντίσιονερ που τα θαμπώνουν. Επίσης απόφυγε το πολύ ζεστό νερό για το λούσιμο των μαλλιών και ξέπλενέ τα πάντα με πιο κρύο.
Διάβασε τις 5 συμβουλές styling για λάμψη και δες τα best of προϊόντα στη σελίδα ii

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ