Follow us

10 απλά πράγματα που θα φέρουν την ευτυχία στη ζωή σου

Οι επιστημονικά αποδεδειγμένες απλές ενέργειες που θα σε κάνουν ευτυχισμένη κάθε μέρα, σύμφωνα με τους ειδικούς

10 απλά πράγματα που θα φέρουν την ευτυχία στη ζωή σου

Οι επιστημονικά αποδεδειγμένες απλές ενέργειες που θα σε κάνουν ευτυχισμένη κάθε μέρα, σύμφωνα με τους ειδικούς

Η ευτυχία είναι μία έννοια με μεγάλο ενδιαφέρον, αν αναλογιστείς πόσες διαφορετικές ιδέες έχει ο καθένας μας για να την κατακτήσει. Πολλές φορές έχουμε εμμονές με το πώς θα καταφέρουμε να είμαστε ευτυχισμένοι, καταλήγοντας στο ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.

Ιδού 10 απλοί τρόποι -στους οποίους κατέληξαν 10 πανεπιστημιακές έρευνες- για να νιώθεις ευτυχισμένη κάθε μέρα:


[gallery ids="67253,67257,67259,67260,67264,67265,67266,67268,67270,67271"]

1. Βάλε την άσκηση στη ζωή σου. Η άσκηση έχει αποδειχθεί ότι έχει μεγάλη επίδραση στην ευτυχία και την ευημερία και είναι άκρως αποτελεσματική για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης. Έστω 7 λεπτά καθημερινής άσκησης αρκούν!

2. Κοιμίσου περισσότερο. Άνθρωποι που δεν κοιμούνται αρκετά και σωστά έχει αποδειχθεί πως παρουσιάζουν συμπεριφορές θυμού και άγχους. Ο ποιοτικός ύπνος βοηθά στο να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι και παραγωγικοί και επομένως, περισσότερο ευτυχισμένοι.

3. Μετακόμισε κοντά στη δουλειά σου. Οι μεγάλες αποστάσεις που διανύεις μέσα στη μέρα δημιουργούν την αίσθηση του «χαμένου χρόνου», κάτι που σε κάνει δυστυχισμένη. Η σύντομη μετακίνησή σου στη δουλειά θα έχει θετικές επιδράσεις στην ψυχολογία σου.

4. Αφιέρωσε χρόνο στους φίλους και την οικογένειά σου. Ο χρόνος που αφιερώνουμε για την κοινωνική μας ζωή είναι ιδιαίτερα πολύτιμος για τη βελτίωση της ευτυχίας, ακόμα και για τους πιο εσωστρεφείς

5. Βοήθησε τους γύρω σου. Μία εύκολη ενέργεια που θα σε κάνει να νιώσεις ευτυχία. Σύμφωνα με τους ειδικούς, 100 ώρες τον χρόνο (2 ώρες την εβδομάδα) είναι αυτός που πρέπει να αφιερώνουμε στους γύρω μας, προσφέροντάς τους τη βοήθειά μας.

6. Βγες έξω. Ένας σύντομος περίπατος ή μία βόλτα στο βουνό θα σε αναζωογονήσουν και θα σου προσφέρουν την ενέργεια που χρειάζεσαι. Αφιέρωσε, καθημερινά, στον εαυτό σου 20 λεπτά για να κάνεις μία βόλτα στον καθαρό αέρα.

7. Χαμογέλα περισσότερο. Προσπάθησε να χαμογελάς όσο συχνότερα μπορείς, ακόμα κι αν δεν είσαι σε αυτή τη διάθεση. Αν το συνδυάσεις και με θετικές σκέψεις θα νιώσεις ακόμα περισσότερη ευτυχία. Δοκίμασέ το!

8. Σχεδίασε ένα ταξίδι. Σύμφωνα με έρευνες, η προετοιμασία και η προσμονή ενός ταξιδιού ανεβάζουν τα επίπεδα χαράς. Αν αυτό το ταξίδι αργήσει να γίνει υπενθύμιζε στον εαυτό σου το πόσο όμορφα πρόκειται αν περάσεις.

9. Κάνε διαλογισμό. Ο διαλογισμός «καθαρίζει» το μυαλό σου από περιττές και κακές σκέψεις και σε ηρεμεί. Θεωρείται από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να νιώσεις την απόλυτη ευτυχία και αποτελεί ένα από τα μυστικά για μακροζωία .

10. Να λες “ευχαριστώ”. Τόσο στους άλλους, όσο και στον εαυτό σου. Κράτησε ένα ημερολόγιο με πράγματα για τα οποία νιώθεις ευγνωμοσύνη και διάβαζέ το σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ