Follow us

Ξέρεις πώς να είσαι κάθε μέρα ευτυχισμένη; 8 μαθήματα που θα αλλάξουν τη ζωή

Τι κάνουν διαφορετικά από τους υπόλοιπους όσοι ξέρουν να ζήσουν; 8 μαθήματα που θα αλλάξουν τη ζωή σου!

Τι κάνουν διαφορετικά από τους υπόλοιπους όσοι ξέρουν να ζήσουν;

πώς να είσαι κάθε μέρα ευτυχισμένη

Τι κάνουν διαφορετικά από τους υπόλοιπους όσοι ξέρουν να ζήσουν; Ξέρεις πώς να είσαι κάθε μέρα ευτυχισμένη; Δες παρακάτω 8 μαθήματα που θα αλλάξουν τη ζωή σου.

Πώς να κάνω κάποιον χαρούμενο; 14 τρόποι να το πετύχεις σήμερα κιόλας

Ξέρεις πώς να είσαι κάθε μέρα ευτυχισμένη; Τι κάνουν όσοι έχουν μία ευτυχισμένη καθημερινότητα;

1. Χτίζουν ένα δυνατό κοινωνικό ιστό

Οι χαρούμενοι άνθρωποι διατηρούν τους δεσμούς τους με την οικογένεια, τους φίλους, τους γείτονες και τους συναδέλφους τους. Αυτοί οι ισχυροί δεσμοί λειτουργούν σαν αντικαταθλιπτικό σύμφωνα με έρευνες. Αν σκεφτείς λοιπόν ότι όπως προβλέπει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, μέχρι το έτος 2020 η κατάθλιψη θα είναι η δεύτερη αιτία θανάτου παγκοσμίως και ότι στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι το 25% των αντρών (περίπου 850.000 Έλληνες) και το 33% των γυναικών (1.100.000 Ελληνίδες) πάσχουν από ήπια έως σοβαρή κατάθλιψη, μάλλον ήρθε η ώρα να ξανασκεφτείς τις επαφές σου με τους γύρω σου.

2. Είναι ευγνώμονες

Για όσα έχουν, για εκείνα που έχουν πετύχει, πράγμα που τους βοηθά πολύ να αντιμετωπίζουν το στρες και να αποφεύγουν τις αρνητικές σκέψεις. Άλλωστε οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η ευγνωμοσύνη σχετίζεται άμεσα με την ικανοποίηση που παίρνεις από τη ζωή.

3. Σκέφτονται αισιόδοξα

Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι χαζοχαρούμενοι. Έχουν όμως τρόπους να αντιμετωπίζουν τις απαισιόδοξες σκέψεις οι οποίοι συνοψίζονται στους εξής κυριότερους: α) Επικεντρώνονται σε εκείνα που μπορούν να ελέγξουν και έχουν plan b σε περίπτωση που τα πράγματα δεν πάνε όπως τα υπολόγιζαν. β) Ξέρουν ότι «και αυτό θα περάσει» που σημαίνει ότι όσο άσχημο και αν είναι κάτι, δεν θα κρατήσει για πάντα. γ) Είναι καλοί στο διαχωρισμό, δηλαδή δεν μεταφέρουν μια δυσκολία που μπορεί να αντιμετωπίζουν στην προσωπική τους ζωή στη δουλειά τους και το αντίθετο.

4. Βοηθούν τους άλλους

Οι καλές πράξεις σε κάνουν να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου, πράγμα που έχει θετικά αποτελέσματα και στη σωματική σου υγεία. Ερευνητές παρακολούθησαν για τρία χρόνια 5 γυναίκες που έπασχαν από σκλήρυνση κατά πλάκας και οι οποίες βοηθούσαν εθελοντικά 67 ανθρώπους που έπασχαν από την ίδια ασθένεια και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι εθελόντριες παρουσίασαν αισθητά μεγαλύτερη βελτίωση από τους ασθενείς που βοηθούσαν. Έχεις πολλούς λόγους, λοιπόν, για να κάνεις το καλό.

5. Γνωρίζουν ότι τα υλικά αγαθά είναι ένα μικρό κομμάτι της εξίσωσης

Μετάφραση: έχουν υγιή θεώρηση για το πόση ευτυχία μπορούν να εξασφαλίσουν τα υλικά αγαθά. Στο βιβλίο «Τhe how of happiness» (εκδ. Penguin Books) η Σόνια Λιουμπομίρσκι (καθηγήτρια ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Riverside) εξηγεί ότι το 1940, 7,5 στους 10 Αμερικανούς δήλωναν «αρκετά ευτυχισμένοι». Το σημερινό ποσοστό έχει πέσει στο 7,2. Που σημαίνει ότι όλα τα i-phones, οι plasma τηλεοράσεις, τα ακριβά αυτοκίνητα και τα high end ρούχα και αξεσουάρ δεν πρόσθεσαν ούτε έναν πόντο στο βαθμό ευτυχίας μας - αντιθέτως αφαίρεσαν.

6. Αντιμετωπίζουν με επιτυχία τις αποτυχίες

Όπως σε όλους τους ανθρώπους, τους συμβαίνουν διάφορα άσχημα γεγονότα, έχουν μάθει όμως να μην τους καταβάλλουν. Κάθε αποτυχία/πρόβλημα/δυσκολία είναι μια καινούργια αρχή -έστω και υποχρεωτική- και μια ευκαιρία για προσωπική ανάπτυξη, αφού επανεκτιμούν τη ζωή και ανακαλύπτουν νέα για εκείνους μονοπάτια.

7. Προσέχουν την υγεία τους

Πνευματική και σωματική γιατί ξέρουν ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να περνάς καλά είναι πάνω από όλα να είσαι καλά.

8. Έχουν στόχους

Και προσπαθούν να τους κατακτήσουν χωρίς να καταπατούν τις αρχές και τις αξίες τους. Δηλαδή, να κοιμούνται το βράδυ ήσυχοι.

7 συνήθειες που δείχνουν ότι είσαι ανασφαλής και πρέπει να εγκαταλείψεις για να είσαι χαρούμενη

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ