Σύγχρονη Ζωή19 ΙΟΥΛΙΟΥ, 2019

Πώς διατηρούνται απαλές οι πετσέτες; 4 tips για να είναι υπέροχα αφράτες

Ανανέωσε και προστάτευσε τις πετσέτες σου με τα παρακάτω tips

Πώς διατηρούνται απαλές οι πετσέτες

Επειδή η πολυτέλεια και η χαλάρωση στο μπάνιο μπορεί να χαθεί αφού τυλιχτείς με μια σκληρή και άγρια στην υφή πετσέτα, ψάξαμε και ανακαλύψαμε τα top tips για την φροντίδα τους ώστε να απολαμβάνεις το απαλό, αφράτο άγγιγμά τους για πολύ πολύ καιρό. Είτε πρόκειται για το μπάνιο του σπιτιού, είτε για την παραλία, η πετσέτα είναι ένα από τα αγαπημένα “αξεσουάρ” του καλοκαιριού και αξίζει την…αμέριστη προσοχή σου.

Πώς να εξοικονομήσω χώρο στη ντουλάπα; Με ένα και μόνο tip θα διπλασιάσεις τη χωρητικότητα

Πώς διατηρούνται απαλές οι πετσέτες; 

Tip 1: Επένδυσε στην ποιότητα 

Βασική προϋπόθεση για να διατηρηθεί η ποιότητα μιας πετσέτας όσο το δυνατόν περισσότερο καιρό, θα πρέπει να είναι καλή από την αρχή της. Για τον λόγο αυτό, φρόντισε να αγοράζεις καλή ποιότητα για να έχει μεγαλύτερη διάρκεια. Επιπλέον, πάντα ξέβγαλε μια φορά τις καινούργιες πετσέτες πριν τις χρησιμοποιήσεις.

Tip 2: Χρησιμοποίησε λευκό ξίδι 

Χρησιμοποίησε μία κούπα λευκό ξίδι σε μια πλύση μαζί με το απορρυπαντικό μία ή δύο φορές τον μήνα, έτσι ώστε να εξαφανιστούν τα κάθε λογής κατάλοιπα που μπορεί να αφήνουν στα ρούχα το σαπούνι ή το μαλακτικό. Τα κατάλοιπα αυτά μαζεύονται το ένα στρώμα πάνω από το άλλο και δημιουργούν μια άσχημη αίσθηση. Το ξίδι με τη σειρά του διαλύει τα υπολείμματα αυτά στη στιγμή, αφήνοντας τις πετσέτες μαλακές και φουντωτές.

Tip 3: Χρησιμοποίησε μαγειρική σόδα

Αν έχεις αντιληφθεί ότι μια πετσέτα έχει σκληρύνει πολύ τότε βάλε στο απορρυπαντικό μισή κούπα μαγειρική σόδα και πρόσθεσε στο ξέβγαλμα μία κούπα λευκό ξίδι. Αυτό, σημείωσέ το κυρίως για τις πετσέτες παραλίας, που λόγω του αλατιού της θάλασσας παρουσιάζουν έντονα σημάδια «κοκαλώματος».

Tip 4: Προσοχή στις πλύσεις

Ό,τι και αν κάνεις όμως, θυμήσου ότι απαγορεύεται να βάζεις μία ολόκληρη πλύση πλυντηρίου μόνο με πετσέτες. Όταν βραχούν, βαραίνουν τόσο πολύ που θα κάνουν σίγουρα κακό στον κάδο του πλυντηρίου σου. Φρόντισε να τις μοιράζεις σε διαφορετικές «καζανιές» όπως έλεγαν και οι παλιές νοικοκυρές, μαζί με σεντόνια, μαξιλαροθήκες ή υφασμάτινες πετσέτες κουζίνας.

Κάθε πότε πρέπει να πλένεις τα σουτιέν σου;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Best of network