Σύγχρονη Ζωή04 ΙΟΥΝΙΟΥ, 2019

Πώς θα δημιουργήσεις περισσότερους αποθηκευτικούς χώρους στο σπίτι σου

Πως να πολλαπλασιάσεις τους αποθηκευτικούς σου χώρους και να δημιουργήσεις έξτρα τετραγωνικά από «το πουθενά».

Πώς θα δημιουργήσεις αποθηκευτικούς χώρους


Τα ρούχα σου ξεχειλίζουν από τις ντουλάπες και δεν ξέρεις που να τα βάλεις; Θέλεις να δημιουργήσεις αποθηκευτικούς χώρους στο υπνοδωμάτιο αλλά νομίζεις πως δεν έχεις τη δυνατότητα; Ζεις σε μικρό διαμέρισμα και δεν σου αρκούν τα τετραγωνικά; Τα πάντα είναι ζήτημα σωστής διαχείρισης! Θα εκπλαγείς αν δεις πως μπορείς να εκμεταλλευτείς τις μικρές γωνιές του σπιτιού σου και να δημιουργήσεις ντουλάπες σε μέρη που δεν φανταζόσουν… όπως στο κεφαλάρι του κρεβατιού ή στο διάδρομο.

Πιστολάκι μαλλιών | 5 εναλλακτικές χρήσεις που δεν φανταζόσουν!

Πώς θα δημιουργήσεις αποθηκευτικούς χώρους στο σπίτι σου:

#1. H κουρτίνα σε θέση πόρτας

Κάθε εσοχή ή ακόμα και ένας ολόκληρος τοίχος μπορεί να μετατραπεί σε μια οργανωμένη ντουλάπα. Θα χρειαστείς ένα κουρτινόξυλο που να στερεώνεται στην οροφή και ύφασμα κουρτίνας ανάλογα με το μέγεθος του τοίχου που θέλεις να καλύψεις. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις σύρμα κουρτίνας και ένα απλό ύφασμα, όπως ένα λευκό σεντόνι που θα πιάσεις με τα κλιπ. Στο εσωτερικό της ντουλάπας μπορείς να χρησιμοποιήσεις ράγα και ράφια για κουτιά. Στην περίπτωση που νοικιάζεις το σπίτι, προτίμησε να “κρύψεις” μέσα τις συρταριέρες ή άλλα έπιπλα που έχει για ρούχα αντί να ξοδέψεις χρήματα σε ειδικές κατασκευές.

#2. Η αυτόνομη ράγα

Οι ράγες που βιδώνονται στην οροφή είναι μια πολύ οικονομική λύση για να καλύψεις την απουσία αποθηκευτικών χώρων. Στην αγορά θα βρεις πολλές λύσεις οικονομικές και μη, για να εκμεταλλευτείς το ύψος του σπιτιού σου. Η τοποθέτηση είναι πολύ απλή, αφού το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βιδώσεις στην οροφή τις αλυσίδες από τις οποίες κρέμεται η ράγα. Η ιδέα αυτή ταιριάζει τέλεια και σε χώρους όπως η είσοδος και το χολ του σπιτιού. Μια έξυπνη DIY ιδέα είναι να χρησιμοποιήσεις αντί για ράγα ένα μακρόστενο αφρόξυλο (έχουμε μιλήσει εδώ για τα αφρόξυλα) το οποίο θα κρεμάσεις με αλυσίδα από την οροφή. Ταιριάζει υπέροχα σε εξοχικά!

#3. Η βιτρίνα για παπούτσια και αξεσουάρ

Πριν από λίγες δεκαετίες φιλοξενούσαν σερβίτσια και συλλογές από ποτήρια του κρασιού. Οι προτεραιότητες άλλαξαν και τα ψηλοτάκουνα έκλεισαν “θεωρείο” στις βιτρίνες. Ο καλύτερος τρόπος για να δείξεις τη συλλογή παπουτσιών σου, αλλά και για να τα βλέπεις καθημερινά, είναι τοποθετώντας τα μέσα σε μια βιτρίνα. Εάν έχεις κληρονομήσεις και τη vintage βιτρίνα της γιαγιάς σου, τότε ακόμα καλύτερα. Τοποθέτησε τα ανάλογα με το ύψος και το χρώμα και χώρισε τα σε καλοκαιρινά και χειμερινά.

#4. Η ντουλάπα – κεφαλάρι

Δεν υπάρχει καλύτερη ονειροπαγίδα από τα αγαπημένα σου φορέματα κρεμασμένα πάνω από το προσκέφαλο σου. Φανταζόσουν ότι θα μπορούσες να “αποθηκεύσεις” όλα σου τα ρούχα πάνω από το κρεβάτι σου; Θα χρειαστείς κρεβάτι χωρίς κεφαλάρι και μια ράγα που θα κρεμάσεις κατα μήκος του κρεβατιού! Στα πλάγια μπορείς (αντί για κομοδίνα) να βάλεις δύο στήλες από ράφια και συρτάρια. Μην ξεχνάς ότι τα κρεβάτια με αποθηκευτικό χώρο κάτω από το στρώμα είναι ιδανικά για να τοποθετείς τα παπλώματα, τα σεντόνια και τα μαξιλάρια σου.

#5. «Αόρατο» walking closet

Ονειρεύεσαι ένα «δωμάτιο ντουλάπα»; Φτιάξε ένα μέσα στο υπνοδωμάτιο σου! Εφόσον σου το επιτρέπουν τα τετραγωνικά σου, χώρισε το δωμάτιο με συρόμενες γυάλινες πόρτες και οργάνωσε το εσωτερικό ανάλογα με τις ανάγκες σου. Προτίμησε διάφανο γυαλί εάν δεν θέλεις να “βαρύνεις” το χώρο και γυαλί με αμμοβολή εάν θέλεις να εξασφαλίσεις την ιδιωτικότητα σου! Φρόντισε για καλό φωτισμό του χώρου γιατί δεν θα υπάρχει φυσικό φως και δεν μπορείς να ντυθείς σωστά εάν δεν βλέπεις τις λεπτομέρειες των ρούχων σου.

#6. Ντουλάπα-Καθρέφτης

Η χρήση του καθρέφτη σε δωμάτια με λίγα τετραγωνικά είναι ευεργετική. Με αυτό τον τρόπο μπορείς να διπλασιάσεις το μέγεθος κάθε χώρου, να εκμηδενίσεις τον τεράστιο όγκο της ντουλάπας σου και να κρύψεις όλο το “χάος” που υπάρχει μέσα! Προτίμησε συρόμενες πόρτες γιατί έτσι μπορείς να έχεις το κρεβάτι σου και όλα τα άλλα έπιπλα πολύ κοντά στη ντουλάπα, χωρίς να κάνεις πρόβλεψη για το αν θα ανοίγουν οι πόρτες!

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζεις το σπίτι σου;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ