Σύγχρονη Ζωή : Ψυχαγωγία09 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 2019

Κι όμως | Στο «Joker» ο Χρυσός Λέων του 76ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας

Κάτι που σίγουρα δεν περίμενες.

Κι όμως | Στο «Joker» ο Χρυσός Λέων του 76ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας

Μια μεγάλη ανατροπή σημειώθηκε στο χώρο της έβδομης τέχνης, με μια βράβευση που θα μπορούσε να θεωρηθεί από πολλούς ως απρόσμενη έκπληξη. Πιο συγκεκριμένα, η Αργεντίνα σκηνοθέτρια Lucrecia Martel  μαζί με τα υπόλοιπα μέλη που συναπαρτίζουν την κριτική επιτροπή του 76ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας αποφάσισαν να απονείμουν το ανώτατο βραβείο στην ταινία «Joker» του Todd Phillips.

Πρόκειται για το γνωστό “Χρυσό Λέοντα” που αποτελεί τεράστια διάκριση για κάθε ταινία. Αυτή τη φορά λοιπόν, τη διάκριση αυτή κατάφερε να κερδίσει η αμερικανική comic ταινία, που παρουσιάζει μια πρωτοποριακή οπτική του γνωστού «κακού» του «Batman», του Joker.

Ωστόσο, θα περιμέναμε να βραβευτεί μόνο ο Joaquin Phoenix για την ομολογουμένως εκπληκτική ερμηνεία του ως πρωταγωνιστής της ταινίας, με την επιτροπή όμως να έχει άλλες διαθέσεις. Έτσι, το «Joker» απέσπασε συνολικά το κορυφαίο βραβείο της διοργάνωσης, αφήνοντας πια μεγάλες προσδοκίες και για τα Oscar.

Ακόμη, βραβεύτηκε το “J’accuse” με το μεγάλο βραβείο της επιτροπής, του καταξιωμένου σκηνοθέτη Roman Polanski, ενώ το βραβείο ανδρικής ερμηνείας κέρδισε ο Ιταλός Luca Marinelli. Όσον αφορά τις γυναίκες ηθοποιούς, βραβεύτηκε η έμπειρη Γαλλίδα Ariane Ascaride για την ταινία «Gloria Mundi», Roy Andersson, ενώ το βραβείο σκηνοθεσίας απονεμήθηκε στον Σουηδό Roy Andersson.

Τέλος, εξίσου σημαντικό είναι και το βραβείο για το καλύτερο ανερχόμενο ταλέντο, το οποίο δόθηκε στον Αυστραλό ηθοποιό Toby Wallace για την ταινία «Babyteeth».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Best of network