Σύγχρονη Ζωή19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, 2019

Θέλεις να δεις την ομορφότερη βιβλιοθήκη στον κόσμο;

Βρίσκεται στο πιο απρόσμενο σημείο

Θέλεις να δεις την ομορφότερη βιβλιοθήκη στον κόσμο;

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση Little Free Library, έχοντας στο επίκεντρο το βιβλίο και τη μαγεία που προσφέρει στον κόσμο, προσπαθεί να το διαφυλάξει ως αρωγό πολιτισμού.

Στόχος είναι η διασφάλιση της αγάπης του ανθρώπου για το βιβλίο εμπνέοντας μέσα από τις ξεχωριστές βιβλιοθήκες της, τους νέους να το αγαπήσουν, όπως ακριβώς το αγάπησαν και οι παλιοί.

Έτσι λοιπόν, υπάρχουν πάνω από 75.000 μίνι βιβλιοθήκες σε 88 χώρες υπό την επίβλεψη της Little Free Library. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει μία που κλέβει τις εντυπώσεις και βρίσκεται στην Αμερική.

Η Sharalee Armitage Howard, η υπεύθυνη της εν λόγω βιβλιοθήκης, σκέφτηκε ότι ο κορμός ενός δέντρου 110 ετών θα αποτελούσε το τέλειο σκηνικό για μια «Μικρή Βιβλιοθήκη». Και έτσι το έκανε πράξη.

«Η μέση διάρκεια ζωής μιας λεύκας είναι 40-50 χρόνια. Έζησε ήδη το διπλάσιο» αναφέρει η βιβλιοθηκάριος και καλλιτέχνης, η οποία νιώθει συγκίνηση για το «έργο» της.

Φωτισμένη εσωτερικά και εξωτερικά, αποτελεί πηγή δεκάδων βιβλίων. Οι φωτογραφίες που σου συλλέξαμε είναι πραγματικά εντυπωσιακές!

Μήπως ήρθε η ώρα για ένα ταξίδι στην Αμερική;

Little Free Library

Little Free Library

Little Free Library

Little Free Library

Little Free Library

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Best of network