Υγεία : Διατροφή01 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 2020

3 υγιεινοί συνδυασμοί τροφών που πρέπει να τρώμε

Για την μέγιστη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών

Συνδυασμοί τροφών

Μπορεί οι υγιεινές τροφές να σε γεμίζουν θρεπτικά συστατικά, όμως, ο σωστός συνδυασμός τους μπορεί να κάνει το σώμα σου να απορροφήσει πολλές φορές περισσότερο τα συστατικά που περιέχουν, καθώς η μία ενισχύει την άλλη.

Δες επίσης: Πώς μπορείς να αντικαταστήσεις τα ζωικά προϊόντα την περίοδο της νηστείας;

Παρακάτω, θα βρεις τρεις από αυτούς τους συνδυασμούς, που μπορείς να κάνεις στην καθημερινότητά σου, για μεγαλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών που περιέχουν.

Δες επίσης: Jessica Alba | Τα μυστικά της διατροφής της σύμφωνα με το Instagram της

Συνδυασμοί τροφών | 3 υγιεινές επιλογές για το πρόγραμμά σου

Πράσινο τσάι + λεμόνι: Έρευνα έχει δείξει πως το να προσθέτεις λεμόνι ή χυμό εσπεριδοειδών στο πράσινο τσάι βοηθά το σώμα να απορροφήσει έως και 13 φορές περισσότερο την κατεχίνη.

Σπανάκι + Παντζάρι: Τροφές πολύ πλούσιες σε σίδηρο, όπως το σπανάκι ή το κόκκινο κρέας, ταιριάζει τέλεια με τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C όπως είναι τα παντζάρια ή οι πιπεριές.  Η βιταμίνη C σας βοηθάει να απορροφήσεις καλύτερα το σίδηρο.

Μήλο + Γιαούρτι: Συνδύασε ένα πρεβιοτικό (μήλο) με ένα προβιοτικό (γιαούρτι) για να ενισχύσεις ακόμα περισσότερο την ανάπτυξη των δεύτερων στο σώμα σου. Ο λόγος; Τα πρεβιοτικά αποτελούν την «τροφή», ώστε να αναπτυχθούν περισσότερο τα προβιοτικά στελέχη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ