Υγεία : Διατροφή17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 2019

Γιατί το χρώμα των λαχανικών έχει σημασία;

Τι διαφορά έχει το πράσινο από το σκούρο πράσινο;

χρώμα των λαχανικών

Φανταζόσουν ποτέ ότι ένα λαχανικό με σκούρο πράσινο χρώμα έχει μεγαλύτερη θρεπτική αξία από ένα απλό πράσινο; Φέρε το χρωματολόγιό σου και ξεκίνα τις μετρήσεις.

Δες επίσης: 6 + 1 μυστικά για να καταναλώνεις σωστές ποσότητες φαγητού στο γεύμα σου


Πώς να το κάνεις;

Για αρχή, μπορείς να προσθέσεις στο σημερινό σου γεύμα και σε οποιοδήποτε άλλο γεύμα επιθυμείς μερικά φύλλα από σκούρα πράσινα λαχανικά. Επέλεξε ανάμεσα σε λάχανο, σπανάκι, μπρόκολο, βλήτα, ή οποιοδήποτε σκούρο πράσινο λαχανικό σου αρέσει. Αντί για μαρούλι, φερ’ ειπείν, δοκιμάσε φύλλα από σπανάκι σε σαλάτα ή μέσα στο σάντουιτς σου. Μην διστάσεις να προσθέσεις λίγο μπρόκολο στην πίτσα σου ή ως γαρνιτούρα.

Γιατί έχει σημασία;

Όταν πρόκειται για τα λαχανικά, το πιο σκούρο τόσο το καλύτερο. Τα σκούρα πράσινα λαχανικά λειτουργούν σαν «εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος» της διατροφής, καθώς είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες Α, C, E, και ασβέστιο. Είναι επίσης μια μεγάλη πηγή αντιοξειδωτικών, που προστατεύουν τον οργανισμό από ασθένειες και ιούς.

Κάνε focus λοιπόν στο χρώμα, είναι αρκετά πράσινο;

Δες επίσης: 6 + 1 μυστικά για να καταναλώνεις σωστές ποσότητες φαγητού στο γεύμα σου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Best of network