Υγεία : Fitness10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 2017

5 σκέψεις που δε σε αφήνουν να πετύχεις κάθε fitness στόχο σου

Εμείς οι ίδιες είμαστε και εκείνες που, με λάθος σκέψεις και φόβο, πατάμε το snooze button στους στόχους μας

Γράφει η Monika Kwiecien, personal trainer.

Είναι στιγμές που προσπαθούμε να βάλουμε τον εαυτό μας σε μια τάξη σκοπέυοντας να νιώσουμε όμορφα σωματικά και πνευματικά. Εμείς οι ίδιες, ωστόσο, είμαστε και πάλι εκείνες που με λάθος σκέψεις και φόβο πατάμε το snooze button στους στόχους μας.

Το να σκεφτόμαστε αρνητικά ή θετικά είναι θέμα επιλογής. Όταν κάνουμε θετικές σκέψεις δίνουμε τη δυνατότητα στον εαυτό μας να σκεφτεί λύσεις. Αντιθέτως, όταν απογοητευόμαστε κάνουμε εικόνα το χειρότερο σενάριο και δεν αφήνουμε κανένα περιθώριο εξέλιξης.

Όλες έχουμε βρεθεί σε στιγμές αδυναμίας, κάθε μια για τις δικές της ανησυχίες, περνώντας μέρες ή ολόκληρες εβδομάδες κλεισμένες στον εαυτό μας. Εξαιτίας τους γινόμαστε δυνατότερες και ωριμάζουμε. Ωστόσο, μας ωφείλουμε μια λύση.

Αυτό ισχύει για όλους τους τομείς της ζωής μας, όπως τη γυμναστική ή την ποιότητα των καθημερινών μας συνηθειών. Ακούω συχνά από γυναίκες δικαιολογίες που τις αποτρέπουν να κάνουν την αλλαγή που επιθυμούν στο σώμα τους. Παρακάτω αναφέρω τις πέντε πιο συνηθισμένες και δίνω ιδέες για πιο αισιόδοξο mindset.

1) Σκέφτεσαι: ”Φοβάμαι να ξεκινήσω, νιώθω ό,τι θα βαρεθώ και θα τα παρατήσω”

Τι πρέπει να σκέφτεσαι: ”Ανυπομονώ να βάλω κάτι καινούργιο στη ζωή μου. Θα προσπαθήσω να βρω το καλύτερο πρόγραμμα γυμναστικής για εμένα. Ένα καινούργιο χόμπυ που θα κάνω δώρο στον εαυτό μου και θα απολαύσω τη διαδρομή. Ευκαιρία να εκτονώνω με ωραίο τρόπο ευχάριστα ή δυσάρεστα συναισθήματα. Θα ξέρω ό,τι τα κατάφερα μόνη μου και θα το ωφείλω στον εαυτό μου”

2) Σκέφτεσαι: ”Ντρέπομαι να γυμνάζομαι μπροστά σε κόσμο, θα με σχολιάσουν αρνητικά”

Τι πρέπει να σκέφτεσαι: «Δέχομαι και αγαπάω το σώμα μου όπως ακριβώς είναι. Αποφασίζω να κάνω αυτή την αλλαγή γιατι πιστευώ πως εγώ θα νιώσω καλύτερα και θα είμαι πιο υγιής. Ευκαιρία να γνωρίσω καινούργιους ανθρώπους που έχουν έναν αντίστοιχο τρόπο ζωής με αυτόν που θέλω να υιοθετήσω.”

3) Σκέφτεσαι: «Δεν έχω την οικονομική δυνατότητα.”

Τι πρέπει να σκέφτεσαι: «Υπάρχει τεράστια ποικιλία προγραμμάτων γυμναστικής online για το κάθε επίπεδο. Θα αναζητήσω γενικές συμβουλές διατροφής και ασκήσης από αξιόπιστα site. Θα πηγαίνω συχνότερα για τρέξιμο, περπάτημα ή ποδήλατο. Θα προμηθευτώ ένα βασικό εξοπλισμό όπως λάστιχα ή αλτήρες που δεν στοιχίζουν πολλά χρήματα. Είναι υπερ αρκετά όμως για να φτιάξω το μικρό μου γυμναστήριο στο σπίτι.”

4) Σκέφτεσαι: «Πέρασαν τα χρόνια και είναι πλέον αργά να κάνω κάτι για τον εαυτό μου”

Τι πρέπει να σκέφτεσαι: ” Έχω δικαίωμα να αισθάνομαι όμορφα με το σώμα μου σε κάθε ηλικία. Δεν πρέπει ποτέ να αμελώ τον εαυτό μου αλλά να με αγαπάω. Κάθε ημέρα είναι μια καινούργια ευκαιρία για να δω τον εαυτό μου όπως εγώ επιθυμώ.”

5) Σκέφτεσαι: ” Έχω πολύ δρόμο μέχρι το επιθυμητό μου σημείο.”

Τι πρέπει να σκέφτεσαι: «Πρέπει να ξέρω ακριβώς ποιός είναι ο στόχος μου. Για να τον φτάσω πρέπει να ορίσω εφικτούς στόχους και να επικεντρώθω σε αυτούς. Θα συνδιάσω διάφορα προγράμματα γυμναστικής για να υπάρχει ενδιαφέρον. Το μόνο που χρειάζομαι είναι να δω τις πρώτες αλλαγές πάνω μου και μετά όλα θα πάρουν το δρόμο τους. Θα δουλέψω σκλήρα γιατί το αξίζω. Με τον ίδιο τρόπο θα προσπαθήσω να αντιμετωπίσω όλα μου τα προβλήματα. Δεν θα σταματήσω ποτέ να προσπαθώ.”

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ FITNESS

Οι καλύτερες fitness σκηνές σε ταινίες (γιατί το Karate kid και ο Rocky άλλαξαν τη ζωή μας)
Fitness09 Αυγούστου 2018

Οι καλύτερες fitness σκηνές σε ταινίες (γιατί το Karate kid και ο Rocky άλλαξαν τη ζωή μας)

Ψάχνεις το fitness κίνητρο και στον κινηματογράφο; Ιδού!

Γρήγορο κολύμπι: 3 κανόνες από την προπονήτρια για να κολυμπάς σαν επαγγελματίας
Fitness08 Αυγούστου 2018

Γρήγορο κολύμπι: 3 κανόνες από την προπονήτρια για να κολυμπάς σαν επαγγελματίας

Θέλεις να βελτιώσεις την ικανότητα σου στο κολύμπι; Έτσι θα μάθεις να κολυμπάς γρήγορα!

Μαθήματα γιόγκα στο σπίτι: Όσα πρέπει να ξέρεις πριν ξεκινήσεις
Fitness07 Αυγούστου 2018

Μαθήματα γιόγκα στο σπίτι: Όσα πρέπει να ξέρεις πριν ξεκινήσεις

Η γοητεία της γιόγκα βρίσκεται στο γεγονός ότι το μόνο που χρειάζεσαι για να την κάνεις είναι ένα στρώμα.

Fitness06 Αυγούστου 2018

Αύγουστος στην Αθήνα: Πώς θα μείνεις σε φόρμα και θα χαλαρώσεις

Yoga, hula hoop, μασάζ και άλλες wellness ιδέες

Τρέξιμο στην παραλία; Κάν’ το σωστά για να καις περισσότερο!
Fitness03 Αυγούστου 2018

Τρέξιμο στην παραλία; Κάν’ το σωστά για να καις περισσότερο!

Απόλαυσε το τρέξιμο στην παραλία -χωρίς τραυματισμούς και πιασίματα- με όλα τα tips για την ασφάλειά σου από τον ειδικό.

Best of network