Υγεία : Fitness10 ΙΟΥΛΙΟΥ, 2020

6 ασκήσεις γιόγκα για την παραλία

Η Ελένη Τόλη, δασκάλα γιόγκα, μας παρουσιάζει 6 ασκήσεις γιόγκα για την παραλία.

6 ασκήσεις γιόγκα για την παραλία

6 ασκήσεις/στάσεις Γιόγκα για την παραλία:

Η  προπόνηση της  γιόγκα θα είναι πιο λιτή, ευχάριστη και χαλαρωτική  από ποτέ εκτελώντας την στην άμμο!
Οι καλοκαιρινοί μήνες ενδείκνυνται για να κάνουμε γιόγκα στην ύπαιθρο στον καθαρό αέρα, στην παραλία. Επίσης υπάρχουν ασκήσεις που μπορούν να γίνουν μέσα στο νερό σε πισίνα ή στη θάλασσα. Η γιόγκα στην παραλία ταιριάζει σε όλους: νέους και ηλικιωμένους, γυναίκες και άνδρες, γυμνασμένους και αγύμναστους.

Γιατί στην παραλία: μπορεί να αγαπάς τα στρωματάκια και τα μαξιλαράκια των ματιών,  κάνοντας όμως τις ασκήσεις σου στην παραλία, είναι περισσότερο σαν αυτό που έκαναν οι αρχικοί γιόγκι πριν από 5.000 χρόνια. Χαλάρωσε, πάρε βαθιές αναπνοές και απόλαυσε τις παρακάτω ασκήσεις γιόγκα στην άμμο καθώς σε βοηθούν να δουλέψεις  μυς στα πόδια, τα ισχία, τα γόνατα και τις αρθρώσεις των ώμων.
Μην ξεχάσεις το αντηλιακό σου

1. Hasta Uttanasana – Η στάση των ανασηκωμένων χεριών
6 ασκήσεις γιόγκα για την παραλία

Προσφέρει:  βελτίωση της αναπνευστικής ικανότητας. Διορθώνει τους κυρτωμένους ώμους και απομακρύνει την δυσκαμψία από τους ώμους και το πάνω μέρος της πλάτης.

Έλα σε όρθια θέση, τα πέλματα σου είναι ενωμένα στην εσωτερική τους πλευρά και οι παλάμες σου ενωμένες στο κέντρο της καρδιάς . Εισπνέοντας, τεντώνεις τα χέρια και το κεφάλι προς τα πάνω και πίσω με το βλέμμα σου να ακολουθεί την σταδιακή ανύψωση των χεριών. Οι παλάμες κοιτάνε τον ουρανό. Διατήρεισαι καλή, γεμάτη επαφή των πελμάτων με την άμμο. Η μπροστινή πλευρά του σώματος τεντώνεται, ανοίγει και απλώνεται ενώ η πίσω πλευρά μαζεύεται ελαφρά και το σώμα μας σχηματίζει καμπύλη από τα πόδια ως το κεφάλι. .

Εκπνέεις και κατεβάζεις τα χέρια μπροστά από το σώμα όπως στην αρχική στάση. Επαναλαμβάνεις 5 έως 10 φορές. Η άσκηση αυτή μπορεί να εκτελεστεί και μέσα στο νερό.

2. Padangusthasana – Μεγάλο δάχτυλο ποδιού στάση


6 ασκήσεις γιόγκα για την παραλία

Προσφέρει: Επιμήκυνση των ποδιών, τόνωση των νεύρων της σπονδυλικής στήλης, βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και της πέψης.

Έλα σε όρθια θέση με τα πέλματα παράλληλα στο άνοιγμα της λεκάνης και τα χέρια στην μέση. Εισπνέοντας, επιμηκύνεις την σπονδυλική στήλη, σπρώχνεις τα πέλματα στο έδαφος και μακραίνεις την κορυφή του κεφαλιού προς τα πάνω. Εκπνέοντας, κάνεις κάμψη μπροστά από τα ισχία, διπλώνεις τον κορμό προς τα κάτω, τραβάς τον αφαλό μέσα και πιάνεις τα δάχτυλα των ποδιών σου, προσπαθώντας να φέρεις το πάνω μέρος του σώματος σου πιο κοντά στα πόδια σου, ενώ κρατάς την σπονδυλική στήλη ευθεία αν είναι εφικτό χωρίς να λυγίσουν τα γόνατα. Οι μηροί έχουν την τάση να φτάσουν τον αφαλό, ο αφαλός τους μηρούς, ανοίγεις τον θώρακα, οι ώμοι μακριά από τα αυτιά, το βλέμμα μπροστά, δάχτυλα ή παλάμες σπρώχνουν τα πέλματα προς τα πάνω.

Παραμένεις στη θέση για 5-10 αναπνοές. Αναπνέεις φυσικά, έλα επάνω και επανάλαβε τη στάση 2 με 3 φορές.

3. Titali asana – Η στάση της πεταλούδας

6 ασκήσεις γιόγκα για την παραλία

Προσφέρει:  άνοιγμα ισχύων, λύσιμο των αρθρώσεων των γονάτων και των γοφών. Επίσης διώχνει την κόπωση από την πολύωρη ορθοστασία και το περπάτημα.

Κ;άθισε στην άμμο, με τα πόδια τεντωμένα μπροστά. Λύγισε και τα δύο πόδια και ένωσε τα πέλματα φέρνοντας τις φτέρνες σου όσο γίνεται πιο κοντά στο σώμα.

Κράτησε τα πέλματα με τις παλάμες σου και ανεβοκατέβασε ταυτόχρονα και ρυθμικά τα δύο γόνατα. Κάνε δεκαπέντε έως τριάντα κινήσεις πάνω – κάτω. Ανάπνευσε κανονικά σε όλη την διάρκεια της άσκησης. Η άσκηση αυτή μπορεί να εκτελεστεί και μέσα στο νερό ξεκινώντας καθιστή μέσα στο νερό μέχρι το στήθος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ FITNESS