Υγεία : Fitness09 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 2011

Πόδηλατο ή διάδρομος;

Ποιο όργανο γυμναστικής είναι καλύτερο για το σπίτι; Ρωτήσαμε τον ειδικό!

Πόδηλατο ή διάδρομος;

Θες να αγοράσεις όργανο γυμναστικής για το σπίτι, αλλά δεν ξέρεις τι να διαλέξεις; Μάθε τι πρέπει να ξέρεις πριν αποφασίσεις.

Είναι αυτή εποχή που σκέφτεσαι να ξεκινήσεις και πάλι να ασκείσαι και σκέφτεσαι να πάρεις όργανο γυμναστικής για το σπίτι. Αλλά δεν ξέρεις τι να διαλέξεις: στατικό ποδήλατο ή διάδρομο;
«Η επιλογή εξαρτάται από διάφορους παράγοντες», τονίζει ο Χάρης Μανουσάκης, Personal Trainer, και εξηγεί τις παραμέτρους που πρέπει να σκεφτείς:

Το αποτέλεσμα που θες : «Η πιο κοινή ερώτηση που ακούω είναι “µε ποιο θα κάψω περισσότερες θερµίδες;” Δεν είναι κάποιο ανώτερο από το άλλο. Όλα εξαρτώνται από την ένταση και τη διάρκεια».

Η υγεία σου: «Αναφέρομαι σε παθήσεις -τραυματισμούς και τη φυσική κατάσταση. Το ποδήλατο χρειάζεται σωστές ρυθμίσεις για τις αρθρώσεις και γυμνάζει περισσότερο τα πόδια. Από την άλλη, ο διάδρομος ασκεί όλο το σώµα, προωθώντας τις φυσικές κινήσεις ποδιών και χεριών».

Ο στόχος σου: «Τι χρειάζεσαι; Για να χάσεις βάρος γρηγορότερα π.χ., προτίµησε το διάδρομο».

Το είδος άσκησης που προτιµάς: «Διάλεξε αυτό που θα χρησιμοποιείς ακόµη και όταν θα σου περάσει ο ενθουσιασµός».

Το οικονοµικό κόστος:
«Σκέψου πόσα θέλεις να ξοδέψεις, αλλά να ξέρεις ότι η ποιότητα κοστίζει. Οι διάδρομοι συνήθως κοστίζουν περισσότερο από το ποδήλατο. Εάν η τιµή δεν είναι πρόβληµα, τότε προτίµησε ένα διάδρομο µε καλή απορρόφηση κραδασµών. Εάν θέλεις απλώς καλή φυσική κατάσταση, και τα δύο θα σου το προσφέρουν. Τα όργανα αυτά αξίζουν όσο τα χρησιμοποιείς».

Θες κάτι πιο ιδιαίτερο; Δες το ποδήλατο γυμναστικής δια χειρός Roberto Cavalli και ασκήσου με στυλ!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ FITNESS