Υγεία : Fitness31 ΜΑΡΤΙΟΥ, 2019

Οι συμβουλές για τρέξιμο που θα σε κάνουν γρήγορη και δυνατή

Ναι, ο καιρός φτιάχνει κι εσύ ήρθε η ώρα να δέσεις τα αθλητικά παπούτσια σου και να βγεις έξω!

συμβουλές για τρέξιμο

Ας είμαστε ειλικρινείς: το τρέξιμο δεν θεωρείται εύκολο. Ακόμα και οι επαγγελματίες δρομείς μερικές φορές παραδέχονται πως το τρέξιμο μπορεί να γίνει πολύ δύσκολο. Φυσικά, όσο πιο πολύ τρέχεις τόσο πιο εύκολο γίνεται, αλλά μερικές μέρες σου φαίνεται ακατόρθωτο ακόμα και το να ολοκληρώσεις ελάχιστα χιλιόμετρα.

Τα καλά νέα είναι πως υπάρχουν μερικές εύκολες συμβουλές για τρέξιμο που θα σε βοηθήσουν να κάνεις το τρέξιμο την πιο εύκολη και χαρούμενη υπόθεση της ζωής σου. Την επόμενη φορά που ετοιμάζεσαι να δέσεις τα κορδόνια σου, δοκίμασε τις καλύτερες συμβουλές για τρέξιμο των experts και απόλαυσε το πιο πολύ από ποτέ!

Θέσε μικρούς στόχους

Αν ετοιμάζεσαι να τρέξεις πολλά χιλιόμετρα και η διαδρομή φαίνεται ατελείωτη, δοκίμασε να βάζεις μικρούς στόχους κατά τη διάρκεια του τρεξίματός σου. Μπορείς, ας πούμε, να λες «θα τρέξω μέχρι τη γκρι πολυκατοικία και μετά θα σταματήσω». Τελικά, θα έχεις πολλές φορές το αίσθημα πως πέτυχες το στόχο σου και θα σου δίνει κίνητρο για να συνεχίσεις.

Δοκίμασε μία νέα διαδρομή

Μερικές φορές το τρέξιμο φαντάζει δύσκολο γιατί θα κάνεις ξανά (και ξανά) την ίδια διαδρομή που μάλλον έχει γίνει βαρετή. Δοκίμασε άλλα μονοπάτια που θα είναι οπτικά ερεθίσματα. Ίσως, μάλιστα, καταλήξεις να τρέχεις και λίγο πιο γρήγορα απ’ότι συνήθως.

Κάνε ζέσταμα

Ακούγεται τόσο κλισέ, αλλά θα σε εκπλήξει το πόσοι πολλοί δρομείς παραλείπουν την προθέρμανση. Μέχρι και οι παίκτες του Survivo κάνουν ζέσταμα λίγο πριν το αγώνισμα (φωτογραφίες)

Να είσαι ευέλικτη

Μερικές φορές σκοπεύεις να τρέξεις 6χλμ, αλλά τελικά νιώθεις πως μπορείς να φτάσεις μόνο μέχρι τα 4χλμ. Αυτό είναι εντάξει και πρέπει να είσαι ευέλικτη με τους αγώνες και τα workouts σου. Αν αναγκάσεις τον εαυτό σου να κάνει ό,τι είχατε… συμφωνήσει, τελικά, θα γίνει αγγαρεία και όχι μια ευχάριστη δραστηριότητα.

Ανάπνευσε

Ναι, φυσικά και αναπνέεις. Όταν, όμως, το τρέξιμο αρχίζει και γίνεται πολύ δύσκολο, προτίμησε να πάρεις βαθιές, καθαρές αναπνοές για να αποκτήσεις ξανά τον έλεγχο. Μερικές φορές, ελέγχοντας απλά την αναπνοή σου, μπορείς να κάνεις το τρέξιμο ευκολότερο.

Θύμησε στον εαυτό σου γιατί τρέχει

Ποιοι είναι οι στόχοι σου; Σκοπεύεις να τρέξεις στον Μαραθώνιο; Θέλεις να υιοθετήσεις έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής ή απλά να… κοινωνικοποιηθείς. Όποιος κι αν είναι ο λόγος/στόχος που τρέχεις, υπενθύμιζέ τον στον εαυτό σου κατά τη διάρκεια του τρεξίματος. Αν, για παράδειγμα, θα τρέξεις σε έναν αγώνα, οραματίσου πως τερματίζεις πρώτος. Απόλαυσε τη διαδικασία!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ FITNESS

Best of network