Υγεία05 ΙΟΥΝΙΟΥ, 2019

Πόσο καλό κάνουν στο σώμα τα κρύα ντους

Μερικά από τα οφέλη που θα σε πείσουν να κάνεις κάθε πρωί μπάνιο με κρύο νερό.

Πόσο καλό κάνουν στο σώμα τα κρύα ντους

Ο πρώτος συνειρμός, αναφορικά με το μπάνιο, που κάνει το μυαλό μας έχει να κάνει με το καυτό νερό να τρέχει στο φουλ. Κάποιοι μάλιστα το θέλουν τόσο ζεστό που να καίει. Ωστόσο, έχει αποδειχθεί ότι τα κρύα ντους έχουν πολλά οφέλη για την υγεία και οι εναλλαγές ανάμεσα σε ζεστό και κρύο ίσως είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι.

Να τι σου προσφέρουν τα κρύα ντους:

Χτίζουν ισχυρή θέληση

Θέλει κότσια. Ειδικά στην αρχή όταν μπαίνεις και το νερό είναι μπούζι, θέλει ισχυρή θέληση για να το τολμήσεις. Με τον καιρό, βέβαια, γίνεται συνήθεια και σου βγαίνει αυτοματοποιημένα χωρίς καν να το σκέφτεσαι.

Βελτιώνουν τη συναισθηματική ανθεκτικότητα

Αν είσαι απ’ τους τύπους που γενικά καταβάλλονται από άγχος ή εκνευρίζονται εύκολα, τα κρύα ντους είναι μια επιλογή που θα σε βοηθήσει. Η έρευνα έχει δείξει ότι εκπαιδεύουν το νευρικό σύστημα να είναι πιο ανθεκτικό στο στρες. Πάνω στον μήνα το σώμα το συνηθίζει και θα παρατηρήσεις ότι έχεις γίνει πιο κουλ και λιγότερο επιρρεπής στις ασθένειες.

Βελτιώνουν τα μαλλιά και την επιδερμίδα

Αν δεν σου αρκεί και μόνο που θα νιώθεις περισσότερη ευεξία και ενέργεια στο ξεκίνημα της ημέρας σου, σκέψου πόσο πιο ωραία θα είναι η εικόνα σου. Τα κρύα ντους είναι απ’ τους καλύτερους τρόπους για να βελτιώσεις την επιδερμίδα και τα μαλλιά σου, αφού βοηθούν στο να μην χάνουν τη φυσική λιπαρότητά τους. Επίσης τα κάνει να δείχνουν πιο λαμπερά, δυνατά και υγιή.

Δες την συνέχεια στο gr.askmen.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΥΓΕΙΑ

Best of network