Ολική Σεληνιακή Έκλειψη/Πανσέληνος στον Λέοντα | Πώς θα σε επηρεάσει;

Θα πραγματοποιηθεί στις 21 Ιανουαρίου

Ολική Σεληνιακή Έκλειψη/Πανσέληνος στον Λέοντα | Πώς θα σε επηρεάσει;

Ένα σούπερ ματωμένο φεγγάρι ανοίγει την αυλαία της χρονιάς, ένα εντυπωσιακό αστρονομικό φαινόμενο που θα είναι ορατό σχεδόν στον μισό πλανήτη. Ανήκει στον κύκλο Saros 134 και είχε ξανασυμβεί στις 9 Ιανουαρίου 2001. Η έκλειψη θα είναι ορατή και θα επηρεάσει την Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική, τη Βόρεια Αμερική, τη Νότια Αμερική, τον Ειρηνικό, τον Ατλαντικό, τον Ινδικό Ωκεανό, την Αρκτική.

Το Λιοντάρι είναι ένα ηγετικό ζώδιο που σχετίζεται με τη δημιουργία, τον έρωτα, τα παιδιά, τη διασκέδαση, το ρίσκο. Είναι ένα βασιλικό ζώδιο που θέλει να καλοπερνάει και μια Σεληνιακή έκλειψη σ’αυτό το ζώδιο επηρεάζει την ψυχολογία των ανθρώπων αφαιρώντας την άνεση με όσα συμβαίνουν.

Η πανσέληνος αυτή σε τετράγωνο με τον Ουρανό θα φέρει αλλαγές, ξαφνικά γεγονότα αλλά και ευκαιρίες, ανάλογα με το προσωπικό ωροσκόπιο του καθενός. Απροσδόκητα γεγονότα μπορεί να προκαλέσουν ανασφάλειες, άγχος και αβεβαιότητα για το μέλλον.

Αφροδίτη στον Τοξότη | Πώς θα επηρεάσει όλα τα ζώδια;

Η υπομονή, η προσαρμοστικότητα, ο αυτοέλεγχος θα μας βοηθήσουν να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που προκύπτουν μέσα από μεταβαλλόμενες συνθήκες. Προσοχή στις παρορμητικές αντιδράσεις.

Η πανσέληνος αυτή βρίσκεται σε σύνοδο με τον Βόρειο Δεσμό και σε αντίθεση με τον Ερμή. Επανάσταση μπορεί να γίνει αν κάποιος προσπαθήσει να μας περιορίσει ή να μας αναγκάσει να κάνουμε κάτι που δεν θέλουμε. Ανατροπές μπορεί να προκύψουν σε σχέσεις και συνεργασίες. Νέες γνωριμίες μπορεί προς στιγμή να μας συγκινήσουν και να μας βγάλουν από τη ρουτίνα, όμως η πορεία δεν θα είναι ρόδινη. Είναι ένα διάστημα που μπορεί να αυξηθούν η τρομοκρατία, ο φανατισμός, η νευρικότητα, η ανησυχία. Ανατροπές μπορεί να δούμε σε συμφωνίες, πολιτικά σχήματα και συνεργασίες ενώ νέα κόμματα θα μας εκπλήξουν κάνοντας την εμφάνισή τους. Αναταραχές και εξεγέρσεις λαών είναι πιθανές.

Ατυχήματα, εκρήξεις, καταστροφές, σοκαριστικά γεγονότα, πυρκαγιές, σεισμοί, ακραία καιρικά φαινόμενα, πτώσεις αεροσκαφών είναι επίσης πιθανά. Όλα φαίνονται μπερδεμένα και δύσκολα. Σκάνδαλα μπορεί να βγουν στην επιφάνεια. Στις σχέσεις μπορεί να υπάρχουν εντάσεις και έλλειψη κατανόησης. Τα συναισθήματα συγκρούονται με τις σκέψεις και θα είναι δύσκολη η ηρεμία και η ισορροπία. Ο Ερμής κυβερνάει τα μίντια, τις πληροφορίες, το διεθνές εμπόριο, την εκπαίδευση, τις εθνικές υπηρεσίες, τις συγκοινωνίες, τα εθνικά έγγραφα, τον κόσμο των γραμμάτων, τη νόηση, τις συναλλαγές. Από την καλή πλευρά μπορεί να δούμε τα πράγματα με διαφορετική ματιά η οποία θα μας οδηγήσει σε πρωτότυπες ιδέες και ανακαλύψεις.

Πρέπει να αποφύγουμε τη διασκόρπιση ενέργειας χωρίς νόημα. Η αλαζονεία μπορεί να φέρει χάος και πανικό. Η πολιτική αστάθεια ή η ανατροπή ενός ηγέτη είναι πιθανά. Τα γεγονότα μεγεθύνονται, ανατροπές και αλλαγές σχεδίων μπορεί να επηρεάσουν τη χώρα. Μια έκλειψη σε σταθερό ζώδιο φέρνει αλλαγές και μακροχρόνιες καταστάσεις.

Μια έκλειψη στην πρώτη μοίρα του Λέοντα έχει εξαιρετικά έντονη δυναμική, οι ενέργειες είναι στην κορύφωσή τους. Αποκαλύψεις σε όλες τις σχέσεις μας απαιτούν ψύχραιμη διαχείριση καθώς επαναστατικές διαθέσεις επιταχύνουν το κλείσιμο κύκλων με εκρηκτικό τρόπο.

Το τετράγωνο Άρη/Κρόνου φέρνει σφοδρές αντιπαραθέσεις και ορμητικότητα που μπορεί να λειτουργήσουν ισοπεδωτικά. Απαιτούνται χαμηλοί τόνοι και ωριμότητα.

Αφροδίτη/Δίας σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα φέρνουν εξιδανικεύσεις και αυταπάτες που οδηγούν στην απογοήτευση. Ας είμαστε επιφυλακτικοί στις σχέσεις μας και ας περιμένουμε να ξεκαθαρίσει το τοπίο για να δούμε τις πραγματικές προθέσεις των άλλων.

Η περίοδος αυτή θα μας θυμίσει τον Ιούλιο του 2018 που είχε πραγματοποιηθεί Ολική έκλειψη Σελήνης στον Υδροχόο και επηρέασε τη χώρα μας με αρνητικό τρόπο.

Επηρεάζονται Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι του πρώτου δεκαημέρου καθώς και όσοι έχουν πλανήτες στα ζώδια αυτά. Προσοχή στις εντάσεις, κλείνουν κύκλοι.

Πώς θα επηρεαστούν όλα τα ζώδια με την Σεληνιακή έκλειψη στο Λέοντα; Διάβασε και τον ωροσκόπο σου.

ΚΡΙΟΣ
Η Σεληνιακή έκλειψη σου ζητά να είσαι προσεκτική στον ερωτικό τομέα. Μπορεί να γίνουν αποκαλύψεις ή να υπάρξουν ξαφνικά γεγονότα που θα σε οδηγήσουν να πάρεις αποφάσεις και να κλείσεις κύκλους με συγκρουσιακό τρόπο. Θα πρέπει να είσαι ψύχραιμη καθώς ανατροπές και εντάσεις μπορεί να αντιμετωπίσεις και σε φιλίες, δημιουργικά σχέδια, συλλογικές δραστηριότητες. Προσπάθησε να συγκρατήσεις την παρορμητικότητά σου και να κάνεις πράγματα που σε ευχαριστούν. Κάνε υπομονή καθώς σύντομα τα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν.

ΤΑΥΡΟΣ
Η Σεληνιακή έκλειψη μπορεί να είναι καθοριστική σε θέματα οικογενειακά, ακινήτων αλλά και με αγαπημένα πρόσωπα. Μπορεί να συγκρουστείς και να υπάρξουν εντάσεις, μπορεί να επαναστατήσεις με κάποια πρόσωπα λόγω κάποιων αποκαλύψεων ή ενός παρασκηνίου που θα έρθουν στην επιφάνεια και θα δυναμιτίσουν την ατμόσφαιρα. Συγκράτησε το θυμό σου για να αποφύγεις οριστικές ρήξεις ή αποξένωση με οικεία πρόσωπα. Κάποια απωθημένα σου μπορεί να βγουν στην επιφάνεια και μπορεί να εκτονωθείς δημιουργώντας δυσάρεστα αποτελέσματα. Μην εξιδανικεύεις πρόσωπα και καταστάσεις για να μην απογοητευτείς. Κάνε υπομονή και προστάτεψε τον εαυτό σου από πληγές που θα είναι δύσκολο να επουλωθούν.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Η Σεληνιακή έκλειψη επηρεάζει τις ιδέες σου, την επικοινωνία, τις σχέσεις σου με συγγενείς, αδέρφια. Κάποια ξαφνικά γεγονότα μπορεί να δημιουργήσουν αντιπαραθέσεις και καλό θα ήταν να μείνεις ψύχραιμη. Άγχος και απαισιοδοξία μπορεί να επηρεάσουν τους στόχους σου. Απόφυγε τις αυταπάτες και την ωραιοποίηση καταστάσεων. Μπορεί να σου δώσουν υποσχέσεις που θα είναι δύσκολο να πραγματοποιηθούν. Πάρε το χρόνο σου για να δεις την ρεαλιστική πλευρά των πραγμάτων. Παρεξηγήσεις και ασυνεννοησία κυριαρχούν.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Η Σεληνιακή έκλειψη επηρεάζει τα οικονομικά σου και τις υποχρεώσεις σου. Μπορεί να κλείσεις οικονομικά ζητήματα προς τρίτους ή μπορεί τα εισοδήματά σου να επηρεαστούν λόγω αιφνίδιων γεγονότων και ανατροπών. Μείνε μακριά από συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις που θα σε επηρεάσουν ψυχολογικά. Μπορεί επίσης κάποια πρόσωπα να αλλάξουν τα λεγόμενα τους και τις προθέσεις τους και καλό θα ήταν να είσαι επιφυλακτική. Μετρίασε τις προσδοκίες σου, απόφυγε τα περιττά έξοδα και μην απογοητεύεσαι αν κάτι καθυστερεί να αποδώσει καρπούς.

ΛΕΩΝ
Αυτή η Σεληνιακή έκλειψη είναι και η τελευταία που γίνεται στον άξονα Λέοντα/Υδροχόου. Τα τελευταία δυο χρόνια οι εκλείψεις έφεραν καθοριστικές αλλαγές και μεταμόρφωσαν τη ζωή σου. Οι σχέσεις σου πάλι επηρεάζονται και μπορεί κάποιες αποκαλύψεις ή ξαφνικές καταστάσεις να δημιουργήσουν σφοδρές αντιπαραθέσεις και να απομακρυνθείς από σημαντικά πρόσωπα. Το άγχος και ο εκνευρισμός θα κυριαρχούν και θα πρέπει να κάνεις μεγάλες προσπάθειες για να αποφύγεις συγκρούσεις. Απόφυγε τις νέες γνωριμίες καθώς μπορεί να ξεκινήσουν παραμυθένια αλλά δεν θα βλέπεις τις πραγματικές τους προθέσεις. Μην βγάζεις συμπεράσματα τώρα. Σύντομα τα προβλήματά σου θα αποτελούν παρελθόν.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Η Σεληνιακή έκλειψη φέρνει στην επιφάνεια ζητήματα από το παρελθόν. Κάποια ξαφνικά γεγονότα, φόβοι και απωθημένα έρχονται στην επιφάνεια και δημιουργούν συγκρουσιακές καταστάσεις που επηρεάζουν την ψυχολογία σου. Προσπάθησε να αποφύγεις ξεσπάσματα και εκρήξεις. Οι εντάσεις μπορεί να σε κάνουν σκληρή και αμετακίνητη. Μην ωραιοποιείς τα πράγματα, προσπάθησε να τα βλέπεις αντικειμενικά. Απόφυγε πρόσωπα και καταστάσεις που θέλουν να εκμεταλλευτούν τα συναισθήματά σου. Κούραση μπορεί να προκύψει από τις πολλές ασχολίες. Φρόντισε τον εαυτό σου, μην τον ταλαιπωρείς και μην αφήνεις τους άλλους να σε θεωρούν δεδομένη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΡΡΟΕΣ

Best of network